Log ind

Log ind info

Spring navigation over
()

Film

Halldor Gunnløgssons eget hus

Ejendommen er tegnet og opført 1958 af arkitekt, professor Halldor Gunnløgsson som privatbolig. Gunnløgsson boede i huset indtil sin død i 1985, og det bebos fortsat af hans enke Lillemor Gunnløgsson som lejer.

Læs mere om huset og se fotos

56 resultater

Amtmandsboligen

Amtmandsboligen er opført i Hjørring i 1910 efter tegninger af en af de centrale skikkelser i dansk arkitekturhistorie i slutningen af 1800-tallet og begyndelsen af 1900-tallet: Hack Kampmann. I filmen kan du se mere om husets arkitektur og Realdania By & Bygs restaurering og rivatilisering af huset og haven.

Læs mere om huset og se fotos

Amtmandsboligen

Arne Jacobsens eget hus i Charlottenlund

Arne Jacobsens eget hus er opført i 1929 efter tegning af arkitekten Arne Jacobsen. Villaen er opført som privatbolig for Arne Jacobsen, der i 1931 udvidede den med en tilbygning til tegnestue. 

Læs mere om huset og se fotos af det

Arne Jacobsens eget hus i Charlottenlund

Arne Jacobsens eget hus i Klampenborg

Arne Jacobsens villa på Strandvejen indgår i rækkehusbebyggelsen Søholm i Klampenborg opført i 1945-1953 i tre etaper med hver sin hustype - alle efter tegning af Arne Jacobsen. Huset er opført som privatbolig og tegnestue for Arne Jacobsen.

Læs mere om huset og se fotos af det

Arne Jacobsens eget hus i Klampenborg

Arne Jacobsens eget sommerhus

Se filmen om det ikoniske sommerhus Arne Jacobsen i 1937 tegnede og opførte til sig selv og sin familie. Huset er et udtryk for den hvide funktionalisme og peger samtidig fremad mod den danske modernisme.

Se flere fotos og film om Arne Jacobsens sommerhus

Arne Jacobsens eget sommerhus

Bertel Udsens eget hus

Et enfamiliehus i minimalistisk stil påvirket af japansk tradition. Huset er opført i midten af 1950'erne, og er typisk for Bertel Udsens arbejder i denne periode. Udsen er blandt de danske arkitekter, der har opført det største antal enfamiliehuse.

Læs mere om huset og se fotos

Bertel Udsens eget hus

Bispebjerg Bakke

Bebyggelsen Bispebjerg Bakke i Københavns Nordvestkvarter er opført i 2004-2006. Bebyggelsen består af 135 eksklusive lejeboliger fordelt på 11 huse formgivet af billedkunstnere Bjørn Nørgaard og bygget med respekt og omhu for omgivelserne og i en kvalitet, der holder.

Læs mere om Bispebjerg Bakke og se fotos

Bispebjerg Bakke

BLOX

BLOX er hele Danmarks verden for arkitektur, design og gode ideer. Det er et af Københavns helt store udviklingsprojekter og en ny destination i byen. Tegnet af den internationalt anerkendte tegnestue OMA. BLOX åbnede i maj 2018 med ambitionen om at blive en magnet for byliv og et nyt kulturelt centrum, der skaber liv og binder by og havn sammen.

Se flere fotos og film om BLOX

BLOX

Byggeriets perler

Bygninger og huse findes i alle varianter. Alligevel er der nogen, som er noget helt særligt, nogen der stikker ud. Filmen tager dig på en tur rundt i landet til nogen af disse små arkitektoniske perler. Filmen er én af fire i programrækken Danskernes Akademi på DR.

Byggeriets perler

Det Harboeske Enkefruekloster

Den oprindelige ejendom blev tegnet af landdrost Simon de Pethum i 1663, men er siden blevet bygget til og om flere gange. Ejendommen huser fortsat den stiftelse for enkefruer, som blev stiftet for 270 år siden.

Se flere fotos og film om Det Harboeske Enkefruekloster

Det Harboeske Enkefruekloster

Digegrevens Hus

Digegrevens Hus eller Richtsens Gaard er opført i 1777 af Tønder-borger Carsten Richtsen. Huset ligger på Tønders hovedstrøg - gågaden. Det tilhørende baghus mod Allégade er opført to år senere som stald- og magasinbygning til hovedhuset.

Læs mere om huset og se fotos

Digegrevens Hus
1 af 6