Bispebjerg Bakke 

Bispebjerg Bakke ligger i Københavns Nordvestkvarter - en stor grund med 135 nye og særegne lejelejligheder fordelt på 11 huse formgivet af billedkunstnere Bjørn Nørgaard.

Læs mere om Bispebjerg Bakke her.  

Se film

Bryghusgrundens historie 

Allerede fra 1767 blev der brygget øl på grunden. Og deraf fik grunden sit navn. Siden 1772 og frem til 1923 var Bryghusgrunden hjemsted for Kongens Bryghus. Så i mere end 150 år blev der på stedet brygget øl til kongen og til danskerne i almindelighed. Bryghuset nedbrændte i 1960, og i de seneste 50 år har grunden fungeret dels som legeplads dels som parkeringsplads. I 2005 købte Realdania Byg bryghusgrunden.

Realdania Bygs ambition er at skabe et byggeri i absolut verdensklasse, der blandt andet skal rumme Dansk Arkitektur Center, lejligheder, kontorer, café, restaurant, lege- og bypladser. Bryghusprojektet er tegnet af den hollandske arkitekt Rem Koolhaas.

Læs mere om Bryghusprojektet her, eller på byggeprojektets egen hjemmeside her

Se film

Bryghusprojektet og byen omkring  

Bryghusprojektet skal skabe byliv i bydelen og tiltrække et bredt udsnit af byens borgere -- både børn, unge og gamle. Placeringen af DAC i huset vil tiltrække besøgende, de nye byrum vil være et markant løft i kvaliteten af eksisterende forhold, fodgængerpassagen vil skabe muligheden for at forbinde by og havn, og i øvrigt være et fornyende element i måden man tænker by i dag.

Læs mere om Bryghusprojektet her, eller på byggeprojektets egen hjemmeside her

Se film

Bryghusprojektet - Tegnestuen OMA 

Den internationalt anerkendte hollandske arkitekt Rem Koolhaas og hans tegnestue OMA tegner Bryghusprojektet. De skal være med til at sikre, at det bliver et byggeri af exceptionel arkitektonisk kvalitet, som kan styrke området og binde byen og havnen sammen. Se mere om tegnestuen OMA, og hvorfor netop de blev valgt til at tegne Bryghusprojektet.

Læs mere om Bryghusprojektet her, eller på byggeprojektets egen hjemmeside her

Se film

Bryghusprojektet - virtuel tur rundt i huset og området 

Virtuel rundtur i Bryghusprojektet og området omkring det kommende hus.

Læs mere om Bryghusprojektet her, eller på byggeprojektets egen hjemmeside her

Se film

Bryghusprojektet - visionen 

Bryghusprojektet skal være et byggeri af exceptionel arkitektonisk kvalitet: Det skal styrke kvarteret og forbindelsen mellem by og havn, det skal vise nye veje for fremtidigt kontor-, udstillings- og boligbyggeri og så skal det anvise nye udvælgelsesprocedurer og samarbejdsformer for byggeriet. 

Læs mere om Bryghusprojektet her, eller på byggeprojektets egen hjemmeside her

Se film

Det Moderne Tanghus på Læsø 

Se filmen der følger opførelsen af Det Moderne Tanghus, der er en videreførelse af Læsø flere hundrede år gamle byggeskik. Hør arkitekterne fortælle om deres vision og ideer.

Læs mere om Vandkunstens moderne tanghus her.

Se film

The Modern Seaweed House on Laesoe 

See the construction and learn the ideas behind The Modern Seaweed House on Laesoe, a house constructed of wood and seaweed based on the traditional thatched seaweed houses on the small Danish island of Laesoe.

Learn more about the two Seaweed Houses on Laesoe here

Se film

EnergiParcel - Farøvænget 4 

I projektet Energiparcel viser fire eksempelrenoveringer med særlig fokus på energi, hvad man som parcelhusejer kan gøre for at renovere boligen. Farøvænget er blevet energirenovereret for 400.000 kr. Til gengæld sænkes energiforbruget med over 50 procent, viser beregningerne. Det 40 år gamle hus opfylder efter forbedringerne næsten kravene til spritnyt byggeri anno 2010.

Læs mere om alle Energiparcel husene her

Se film

EnergiParcel - hvorfor energirenovere parcelhuset? 

I to år har fire parcelhuse og fire familier været forsøgskaniner i projektet "EnergiParcel - ny energi til dit hus". Projektets mål var at energirenovere og måle fire 1970'er-parcelhuse i forskellige prislejer for at sikre uafhængig dokumentation og give inspiration til de knap 500.000 ejere af tilsvarende huse. Målet var at finde ud af om og hvad, der virker.

Læs mere om alle Energiparcel husene her

Se film
Læs mere her