Husmandens perle - Statshusmandsbrug 

Huset i Skovbølling er et yderst velbevaret eksempel på et husmandssted opført med statslån i stilen Bedre Byggeskik. Mød 104-årige Christian Mink, der opførte husmandsbruget i 1934 til sig selv og sin familie. Filmen følger Minks overdragelse af huset til Realdania Byg i 2010.
Statshusmandsbruget er et stykke dansk kulturarv, der rummer fortællingen om jævne menneskers tilværelse på landet, statslige visioner og personlige drømme om et bedre liv. Et af dem er huset i Skovbølling. 

Filmen er produceret af Fjernsynsforeningen.

Se film

Rosenhuset 

Tuborgs administrationsbygning fra 1913 indtager en markant position i dansk erhvervs-byggeri i årene omkring 1900 med sin solide, kubiske krop og overflod af dekorative detaljer. Huset er tegnet af arkitekt Anton Rosen og et af landets fineste eksempler på byggeri i stilen skønvirke.

Læs mere om den store ejendom på Strandvejen her

Se film

Statshusmandsbrug ved Skovbølling, Haderslev 

Huset i Skovbølling er et yderst velbevaret eksempel på et husmandssted opført med statslån i stilen Bedre Byggeskik.

Filmen er produceret af Fjernsynsforeningen.

Læs mere om Statshusmandsbruget i Sønderjylland her.  

Se film

Nyt liv i gamle huse 

Få et indblik i arbejdet med at skabe plads til det moderne liv i historiske huse med skæve gulve, små rum og sprossede vinduer. Filmen er én af fire i programrækken Danskernes Akademi vist på DR.

Filmen er produceret af Fjernsynsforeningen

Se film

Jagten på husets sjæl 

Har huse en sjæl? Og kan den defineres? Disse spørgsmål forsøger filmen at finde svar på gennem besøg i en række bygninger med nuværende og tidligere beboere og brugere. Filmen er én af fire i programrækken Danskernes Akademi vist på DR. 

Filmen er produceret af Fjernsynsforeningen.

Se film

Byggeriets perler 

Bygninger og huse findes i alle varianter. Alligevel er der nogen, som er noget helt særligt, nogen der stikker ud. Filmen tager dig på en tur rundt i landet til nogen af disse små arkitektoniske perler. Filmen er én af fire i programrækken Danskernes Akademi på DR.

Filmen er produceret af Fjernsynsforeningen.

Se film

Amtmandsboligen 

Amtmandsboligen er opført i Hjørring i 1910 efter tegninger af en af de centrale skikkelser i dansk arkitekturhistorie i slutningen af 1800-tallet og begyndelsen af 1900-tallet: Hack Kampmann. Projektleder Connie Hviid gennemgår husets arkitektur og Realdania Bygs restaurering og rivatilisering af huset og haven, der nu indgår i byen som byens hus.

Læs mere om Kampmann imponerende hus i Hjørring her.

Se film
 
Læs mere her