Arne Jacobsens eget hus i Charlottenlund 

Arne Jacobsens eget hus er opført i 1929 efter tegning af arkitekten Arne Jacobsen. Villaen er opført som privatbolig for Arne Jacobsen, der i 1931 udvidede den med en tilbygning til tegnestue.

Læs mere om Gotfred Roedes vej nr. 2 her

Se film

Arne Jacobsens eget hus i Klampenborg 

Arne Jacobsens villa på Strandvejen indgår i rækkehusbebyggelsen Søholm i Klampenborg opført i 1945-1953 i tre etaper med hver sin hustype, alle efter tegning af Arne Jacobsen. Huset er opført som privatbolig og tegnestue for Arne Jacobsen.

Læs mere om Strandvejen 413 her.

Se film

Arne Jacobsens eget sommerhus 

Se filmen om det ikoniske sommerhus Arne Jacobsen i 1937 tegnede og opførte til sig selv og sin familie. Huset er et udtryk for den hvide funktionalisme og peger samtidig fremad mod den danske modernisme.

Læs mere om Gudmindrup Lyng her.

Se film

Bertel Udsens eget hus  

Et enfamiliehus i minimalistisk stil påvirket af japansk tradition. Huset er opført i midten af 1950'erne, og er typisk for Bertel Udsens arbejder i denne periode. Udsen er blandt de danske arkitekter, dr har opført det største antal enfamiliehuse.

Læs mere om Bjælkevang 15 her.  

Se film

Edvard Heibergs eget hus  

Opført i 1924 efter tegning af arkitekt Edvard Heiberg som privatbolig. Heibergs hus kan betragtes som den første funktionalistiske bygning i Danmark, selv om det også har klare træk fra klassicismen.

Læs mere om Heibergs hus i Virum her

Se film

Halldor Gunnløgssons eget hus 

Ejendommen er tegnet og opført 1958 af arkitekt, professor Halldor Gunnløgsson som privatbolig. Gunnløgsson boede i huset indtil sin død i 1985, og det bebos fortsat af hans enke Lillemor Gunnløgsson som lejer.

Læs mere om Rungsted Strandvej 68 her.

Se film

Esken - Sven Eske Kristensens sommerhus 

"Esken" er opført i 1954 som fritidsbolig til eget brug af Kgl. Bygningsinspektør Sven Eske Kristensen. I 1960'erne et gæstehus og et brændehus tilføjet. Arkitekturen er gennemtænkt med detaljer udført i høj håndværksmæssig kvalitet.

Læs mere om "Esken" her.

Se film

Jarmers Plads 2 

Se filmen om arkitekterne Holsts modernistiske kontordomicil til Østifternes Kreditforening. Bygningen blev siden til hovedsæde for Realkredit Danmark og er i dag hjemsted for Realdania.

FIlmen er produceret af Fjernsynsforeningen

Se film

Karen og Ebbe Clemmensens eget hus 

Ejendommen er tegnet og opført i 1953 af ægteparret, arkitekterne Karen og Ebbe Clemmensen, og har indtil 2003 været kombineret bolig og tegnestue. 

Læs mere om Solbakkevej 57 her

Se film

Knud Friis eget hus 

Villaen er opført i 1958 som egen bolig og tegnestue til Knud Friis fra arkitektfirmaet Friis & Moltke. Ejendommen blev i 1970 udvidet af arkitekten selv, der frem til sin død boede i huset med sin hustru.

Knud Friis er blevet kaldt 'en mild brutalist'. Det første går på hans væsen det andet på hans bygningsværker. Og selvom der ofte er en brutalitet over både den måde bygningsværkerne er placeret i omgivelserne på og de materialer, de er bygget i, så kommer betegnelsen 'brutalisme' af fransk 'béton brut' og betyder rå beton.

Filmen er produceret af Mediehus Aarhus

Se film
Læs mere her