Fæstningens Materialgård 

I 1681 blev Frederiksholms Kanal udgravet og en materialgård opført. Bygningerne man ser i dag er opført i 1740erne og senere. Materialgården står i dag restaureret og energirenoveret.

Læs mere om Fæstningens Matrialgård her.

Se film

Hindsgavl Slot 

Hindsgavl Slots historie går 800 år tilbage. Det nuværende slot med hovedbygning, sidefløje og avlsbygninger blev opført 1784-85 af kammerherre Christian Holger Adeler, gift med Karen Basse Fønss.

Filmen er produceret af Fjernsynsforeningen

Se film

Riises Landsted 

I 2005 købte Realdania Byg Riises Landsted. Ejendommen, der er opført af malermester August Jacob Christian Riise i 1860, er en velholdt og tidstypisk repræsentant for den "frederiksbergske" byggestil i 1800-tallet. I dag er ejendommen hjemsted for revymuseet.

Læs mere om landstedet på Frederiksberg her

Se film

Nyt liv i gamle huse 

Få et indblik i arbejdet med at skabe plads til det moderne liv i historiske huse med skæve gulve, små rum og sprossede vinduer. Filmen er én af fire i programrækken Danskernes Akademi vist på DR.

Filmen er produceret af Fjernsynsforeningen

Se film

Byggeriets perler 

Bygninger og huse findes i alle varianter. Alligevel er der nogen, som er noget helt særligt, nogen der stikker ud. Filmen tager dig på en tur rundt i landet til nogen af disse små arkitektoniske perler. Filmen er én af fire i programrækken Danskernes Akademi på DR.

Filmen er produceret af Fjernsynsforeningen.

Se film
 
Læs mere her