Log ind

Log ind info

Eksperimenterende nybyggeri

Bispebjerg Bakke

Bebyggelsen Bispebjerg Bakke i Københavns Nordvestkvarter er opført i 2004-2006. Bebyggelsen består af 135 eksklusive lejeboliger fordelt på 11 huse formgivet af billedkunstnere Bjørn Nørgaard og bygget med respekt og omhu for omgivelserne og i en kvalitet, der holder.

Læs mere om Bispebjerg Bakke og se fotos

I alt 10

Bispebjerg Bakke

Bebyggelsen Bispebjerg Bakke i Københavns Nordvestkvarter er opført i 2004-2006. Bebyggelsen består af 135 eksklusive lejeboliger fordelt på 11 huse formgivet af billedkunstnere Bjørn Nørgaard og bygget med respekt og omhu for omgivelserne og i en kvalitet, der holder.

Læs mere om Bispebjerg Bakke og se fotos

Bispebjerg Bakke

BLOX

BLOX er hele Danmarks verden for arkitektur, design og gode ideer. Det er et af Københavns helt store udviklingsprojekter og en ny destination i byen. Tegnet af den internationalt anerkendte tegnestue OMA. BLOX åbnede i maj 2018 med ambitionen om at blive en magnet for byliv og et nyt kulturelt centrum, der skaber liv og binder by og havn sammen.

Se flere fotos og film om BLOX

BLOX

Oluf Bagers Plads

Oluf Bagers Plads er et levende og grønt åndehul i hjertet af Odense, der bygger bro mellem byens fortid og fremtid. Den nye plads er blevet skabt i et samspil mellem to nye bygninger ud til pladsen, det historiske Nørregade-kvarter, den historiske pakhusbygning i Oluf Bagers Mødrene Gård, det nye byggeri i Thomas B. Thriges Gade-projektet og den nye letbane. Pladsen og de to nye bygninger blev færdig i 2019. I filmen kan du følge tilblivelsen af Oluf Bagers Plads over to år.  

Se flere fotos og film om Oluf Bagers Plads

Oluf Bagers Plads

Sunde boliger i Holstebro

Sunde Boliger er et 1:1 demonstrationsprojekt i Holstebro, som skal danne bro mellem forskning og praksis og afsøge muligheder for et bedre indeklima med afsæt i byggematerialer, byggemetoder og teknologi.  Tre gårdhavehuse blev bygget ud fra forskellige strategier for design, byggematerialer, byggemetoder og teknologi for at nå frem til, hvordan dagens standard for indeklima i nybyggeri kan forbedres. De tre huse blev indviet i sommeren 2017.

Se flere fotos og film om Sunde Boliger

Sunde boliger i Holstebro

MiniCO2 husene

Seks eksperimenterende parcelhuse i Nyborg viser, hvordan man kan reducere CO2-forbruget 45 procent, når man bygger typehuse. De fem første skulle på hver deres måde vise nye veje for et mere CO2-venligt parcelhus. I det sjette hus blev erfaringerne fra de fem første samlet og 'fremtidens parcelhus' blev opført. De seks huse var færdigopførte i 2014. Hør projektleder Jørgen Søndermarks intro til projektet.

Se flere fotos og film om MiniCO2 husene

MiniCO2 husene

Bolig+

BOLIG+ er Danmarks første aktivt energiproducerende, energineutrale etageboligbyggeri med fokus på sunde boliger, perfekt indeklima og livskvalitet - inden for en almindelig anlægsøkonomi. Byggeriet stod færdigt i 2015.

Se flere fotos og film om Bolig+

Bolig+

Det Moderne Tanghus på Læsø

Det Moderne Tanghus, opført i 2013, var anden del af projektet 'Tanghuse på Læsø'. Det Moderne Tanghus skulle vise fremtidige anvendelsesmuligheder for tang som bæredygtigt byggemateriale.

Læs mere om projektet og se fotos

Det Moderne Tanghus på Læsø

Tietgens Ærgrelse

"Tietgens Ærgrelse" tegnet af den engelske arkitekt Tony Fretton er et moderne byggeri plantet solidt i historien i midten af København. Bygningen udgør den sidste brik i bebyggelsen, som finansmanden C.F. Tietgen lod opføre omkring Marmorkirken i 1800-tallet. For at finansiere byggeriet af kirken opførte Tietgen etageejendommene rundt om kirken. Det lykkedes dog ikke Tietgen at opkøbe den lille række 1700-tals huse mod Store Kongensgade, og han kunne til sin store fortvivlelse ikke afslutte anlægget, som det var tænkt. Det ubebyggede hjørne og rækken af 1700-tals huse er siden da med sædvanlig københavnerironi blevet kaldt for "Tietgens Ærgrelse". Og den nye ejendom har beholdt navnet "Tietgens Ærgrelse" som hilsen fortiden.

Læs mere om Tietgens Ærgrelse og se fotos

Tietgens Ærgrelse

Energiparcel

Lavere energiudgifter, bedre sundhed og højere livskvalitet var målene for det projekt, som Realdania By & Byg søsatte i 2007 under overskriften 'Energiparcel - ny energi til dit hus'. Omdrejningspunktet var energirenovering af fire 70'er-parcelhuse i Tilst ved Aarhus. Husene blev solgt efter projektets afslutning.

Se flere fotos og film om projektet Energiparcel

Energiparcel

DOKK1 parkeringsanlæg

Parkeringsanlægget er en del af Dokk1 på Aarhus Havn og Europas største og mest avancerede fuldautomatiske p-anlæg med plads til 1000 biler. I forbindelse med transformationen af Aarhus Havn var der et udtalt ønske om at fjerne parkerede biler fra bybilledet og give rummet tilbage til byens borgere og gæster. Realdania By & Byg valgte derfor ikke blot at opføre Europas største fuldautomatiske parkeringsanlæg, men gentænkte hele parkeringsoplevelsen med fokus på både rationel pladsudnyttelse og brugerens perspektiv. Anlægget blev taget i drift i 2015.

Se flere fotos og film om DOKK1 parkeringslægget

DOKK1 parkeringsanlæg
I alt 10