Ambergs tinghus i Esbjerg 

Esbjerg Råd-, Ting- og Arresthus fra 1892 består af to fredede bygninger. Ejendommen er et markant historicistisk bygningsværk på hjørnet af byens centrale plads Torvet.

Læs mere om hele projektet i Esbjerg her.

Se film

Arne Jacobsens eget hus i Charlottenlund 

Arne Jacobsens eget hus er opført i 1929 efter tegning af arkitekten Arne Jacobsen. Villaen er opført som privatbolig for Arne Jacobsen, der i 1931 udvidede den med en tilbygning til tegnestue.

Læs mere om Gotfred Roedes vej nr. 2 her

Se film

Arne Jacobsens eget hus i Klampenborg 

Arne Jacobsens villa på Strandvejen indgår i rækkehusbebyggelsen Søholm i Klampenborg opført i 1945-1953 i tre etaper med hver sin hustype, alle efter tegning af Arne Jacobsen. Huset er opført som privatbolig og tegnestue for Arne Jacobsen.

Læs mere om Strandvejen 413 her.

Se film

Arne Jacobsens eget sommerhus 

Se filmen om det ikoniske sommerhus Arne Jacobsen i 1937 tegnede og opførte til sig selv og sin familie. Huset er et udtryk for den hvide funktionalisme og peger samtidig fremad mod den danske modernisme.

Læs mere om Gudmindrup Lyng her.

Se film

Bertel Udsens eget hus  

Et enfamiliehus i minimalistisk stil påvirket af japansk tradition. Huset er opført i midten af 1950'erne, og er typisk for Bertel Udsens arbejder i denne periode. Udsen er blandt de danske arkitekter, dr har opført det største antal enfamiliehuse.

Læs mere om Bjælkevang 15 her.  

Se film

Bispebjerg Bakke 

Bispebjerg Bakke ligger i Københavns Nordvestkvarter - en stor grund med 135 nye og særegne lejelejligheder fordelt på 11 huse formgivet af billedkunstnere Bjørn Nørgaard.

Læs mere om Bispebjerg Bakke her.  

Se film

Bindesbølls rådhus i Thisted  

Bindesbølls Rådhus i Thisted fra 1853 er et meget fint eksempel på historicistisk rådhusbyggeri i provinsen i 1800-tallet.

Læs mere om "Det gamle rådhus" i Thisted her

Se film

Bryghusgrundens historie 

Allerede fra 1767 blev der brygget øl på grunden. Og deraf fik grunden sit navn. Siden 1772 og frem til 1923 var Bryghusgrunden hjemsted for Kongens Bryghus. Så i mere end 150 år blev der på stedet brygget øl til kongen og til danskerne i almindelighed. Bryghuset nedbrændte i 1960, og i de seneste 50 år har grunden fungeret dels som legeplads dels som parkeringsplads. I 2005 købte Realdania Byg bryghusgrunden.

Realdania Bygs ambition er at skabe et byggeri i absolut verdensklasse, der blandt andet skal rumme Dansk Arkitektur Center, lejligheder, kontorer, café, restaurant, lege- og bypladser. Bryghusprojektet er tegnet af den hollandske arkitekt Rem Koolhaas.

Læs mere om Bryghusprojektet her, eller på byggeprojektets egen hjemmeside her

Se film

Bryghusprojektet og byen omkring  

Bryghusprojektet skal skabe byliv i bydelen og tiltrække et bredt udsnit af byens borgere -- både børn, unge og gamle. Placeringen af DAC i huset vil tiltrække besøgende, de nye byrum vil være et markant løft i kvaliteten af eksisterende forhold, fodgængerpassagen vil skabe muligheden for at forbinde by og havn, og i øvrigt være et fornyende element i måden man tænker by i dag.

Læs mere om Bryghusprojektet her, eller på byggeprojektets egen hjemmeside her

Se film

Bryghusprojektet - Tegnestuen OMA 

Den internationalt anerkendte hollandske arkitekt Rem Koolhaas og hans tegnestue OMA tegner Bryghusprojektet. De skal være med til at sikre, at det bliver et byggeri af exceptionel arkitektonisk kvalitet, som kan styrke området og binde byen og havnen sammen. Se mere om tegnestuen OMA, og hvorfor netop de blev valgt til at tegne Bryghusprojektet.

Læs mere om Bryghusprojektet her, eller på byggeprojektets egen hjemmeside her

Se film
Læs mere her