Log ind

Indtast brugernavn og kodeord

Bakkekammen 40 i Holbæk

I denne bog fortælles historien om Bakkekammen 40. Du kan læse om tilblivelse og arkitektur samt om den restaurering, som Realdania By & Byg gennemførte efter købet af ejendommen i 2016. Men samtidig fortælles historien om boligområdet Bakkekammen, arkitekten, som tegnede huset, Ivar Bentsen og bevægelsen Bedre Byggeskik.

Af: Cand.arch. og phD Leif Leer Sørensen og Realdania By & Byg

149,00 kr.

Klubpris: 75,00 kr.

Da den lokale grosserer Julius Mortensen for  godt 100 år siden flyttede ind i sin nybyggede pragtvilla på toppen af Bakkekammen i den vestsjællandske fjordby Holbæk, kunne ingen vide, at netop denne villa sidenhen skulle vise sig at blive et af landets fineste eksempler på den dengang nystartede arkitekturbevægelse, Bedre Byggeskik.

Men det blev den. Og i dag, hvor den store grosserervilla er restaureret fra kælder til kvist, ligger den fortsat lige så smuk og helstøbt på sin bakke-kam som for 100 år siden og hæver sig op som et  mesterligt skoleeksempel på Bedre Byggeskik. 

I denne bog fortælles historien om villaens tilblivelse og arkitektur og om den restaurering, som Realdania By & Byg gennemførte efter købet af ejendommen i 2016. Men samtidig fortælles historien om boligområdet Bakkekammen, arkitekten, som tegnede huset, Ivar Bentsen og bevægelsen Bedre Byggeskik. 

Allerede klubmedlem?

Klubbens medlemmer handler altid til klubpris.

Skal du være med i vores arkitekturklub?

Eksklusive arrangementer i hele Danmark, kun 199 kr. om året.

Bliv medlem

Bliv medlem af

Realdania By & Byg Klubben

- Træd ind i arkitekturhistorien

Læs mere her