{{ category.Name }}
Log ind info
Bogen om Bent Madsens Gård er fortællingen om det nøjsomme og pligtbårede liv på landet og den bolig, der udgjorde rammerne herfor. Bogen rummer tillige en personbåret beretning om det store arbejde med restaureringen af gården.
Bogen om Stines Hus er fortællingen om landboreformernes store ambitioner og fattigfolks små kår, men også om egnsbyggeskik på Lolland, 1700-tals-farver, et gammelt jernkomfur og andre skæve eksistenser.
For de gæster, som i dag lægger vejen forbi Højgården på Sejerø ud for Vestsjællands kyst, er det svært at forestille sig, at denne lille perle for få år siden lå faldefærdig og forladt bag et vildnis af træer og buske. Men sådan var virkeligheden i december 2017, da Realdania By og Byg overtog den lille firlængede Højgården, som havde ligget på sit højdedrag siden 1873 og stået ubeboet hen i mere end 30 år.
I slutningen af 2016 købte Realdania By og Byg hele Højergård, der udgøres af tre unikke bygninger, som tilsammen repræsenterer tre århundreder: stuehuset fra en af områdets store marskgårde, opført i 1823 i traditionel vestslesvigsk byggeskik; en villa i storslået tysk hjemstavnsstil, opført i 1906, hvor Højer var på tyske hænder, samt en lade fra 1700-tallet.
I denne bog fortælles historien om Bakkekammen 40. Du kan læse om husets tilblivelse og arkitektur samt om den restaurering, som Realdania By & Byg gennemførte efter købet af ejendommen i 2016. Samtidig fortælles historien om boligområdet Bakkekammen, arkitekten bag huset, Ivar Bentsen, og bevægelsen Bedre Byggeskik.
En historie om Danmarks nordligste fyrtårn. Et indblik af fyrmestrenes liv gennem århundreder. Et væld af smukke billeder af natur, himmel og hav. Et kig ind i fremtiden og fyrtårnets nye liv. Få alle fortællingerne om et stykke unik danmarkshistorie, som har fået en ny fremtid.
Det Harboeske Enkefruekloster, Stormgade 14 i København, blev købt af Realdania By & Byg i 2006, som gennemførte en omfattende restaurering og nyindretning af den senbarokke bygning frem til december 2008. Denne bog giver et indblik i bygningens arkitektur, historien om enkefrueklosteret og restaureringen af den godt 300 år gamle bygning.
Bogen tegner et billede af Romerhusene i et samfundsmæssigt og bolighistorisk perspektiv og giver i ord og billeder et indblik i Realdania By & Bygs arbejde med at føre et af de i alt 60 huse tilbage til sit oprindelige udgangspunkt.
I tre år arbejdede Realdania By & Byg med at restaurere, bevare og omdanne to historiske bygdehuse i Ilimanaq i det nordvestlige Grønland til formidlingscenter, restaurant, konferencelokale og butik. Bogen sætter ord på projektet og dets betydning for bygden og beboerne, Grønland og kulturarven.
Kalines Hus er et fredet tanghus på Læsø fra 1865, som Realdania By & Byg har restaureret for at sikre et af øens få tilbageværende huse med det særegne tangtag.
Tuborgs administrationsbygning indtager en markant position i dansk erhvervsbyggeri i årene omkring år 1900. Bygningen er tegnet af arkitekt Anton Rosen og kaldes derfor Rosenhuset. I bogen beskrives Rosenhusets arkitektur og restaurering, som krydres med anekdoter fra tidligere medarbejdere, der giver os glimt af det liv, der har udspillet sig i husets næsten 100-årige historie.
Arkitekt Kay Fisker var kun 23 år, da han i 1916 sagde ja til at tegne et landsted på en grund i Snekkersten. Alligevel skulle landstedet vise sig at blive stedet, hvor den unge Fisker for alvor kom til at vise format og stilsikkerhed. Huset udgør i dag et væsentlig bidrag til dansk arkitekturhistorie, og det betegnes som et hovedværk i Fiskers produktion.
En historie om et fint og usædvanligt velbevaret gavlhus fra 1690 i Ærøskøbing. Et indblik i et forbilledligt restaureringsarbejde, som blev iværksat af den københavnske arkitekt Alexis Johannes Prior for 100 år siden, da han købte og restaurerede huset.
Dyk ned i historien om jomfruklosteret, og læs værket, der også indeholder artikler om restaureringen, arkæologiske undersøgelser under og omkring bygningen og ikke mindst den unikke bogsamling, som adelsdamen Karen Brahe efterlod sammen med sit kloster.
I hjertet af København ligger det fredede anlæg, Fæstningens Materialgård, som en lille oase. I 2007 købte Realdania By & Byg ejendommen for at give det gamle anlæg nyt liv og formål. Samtidig var der i et samarbejde med Kulturstyrelsen opstået et ønske om at gøre Fæstningens Materialgård til et demonstrationsprojekt, hvis hovedformål var at vise, hvordan man kan tænke energirenovering i fredede bygninger. Bogen fortæller om historien og processen, resultaterne og erfaringerne.
Huset i Nørregade 29 i Odense er opført i 1586 af forretningsmanden Oluf Bager. Gennem godt 400 år har bygningen undergået store forandringer, ligesom anvendelsen af huset er skiftet meget over tid. Alle de historiske lag og levn er bevaret med lige stor vægt, mens de nye tilføjelser, der har været nødvendige, er søgt udført med sober respekt for kvaliteterne i det fine, gamle hus.
Digegrevens Hus er et af Danmarks fineste eksempler på senbarokkens provinsbyggerier med stiltræk af rokoko og Louis Seize. Bygningskomplekset består af to ejendomme, et forhus og et baghus, der begge er opført af Tønder-borger og tidligere borgmester i Tønder, Carsten Richtsen.
Med udgangspunkt i Realdanias hovedsæde på Jarmers Plads i København tager kunst- og arkitekturanmelder Torben Weirup læserne med på en historisk rejse. En rejse, der bl.a. byder på indblik i realkredittens opståen, rundtur på den historiske Jarmers Plads, besøg i Realdanias domicilbygning, fordybelse i et stykke dansk arkitekturhistorie, tilbageblik på stiftelsen af Realdania, indsigt i foreningens tankegang og daglige virke - og meget mere.
I begyndelsen af 2005 købte Realdania By & Byg Riises Landsted på Frederiksberg - et smukt senklassicistisk eksempel på den byggeskik, som historisk knytter sig til Allègade. Riises Landsted repræsenterer datidens villabyggeri, som især kom til at præge Frederiksberg – et af hovedstadens grønne åndehuller.
Statshusmandsbruget er et stykke dansk kulturarv, der rummer fortællingen om jævne menneskers tilværelse på landet, statslige visioner og personlige drømme om et bedre liv. I 2010-2012 restaurerede Realdania By & Byg det fredede statshusmandsbrug i Skovbølling - et yderst velbevaret eksempel på et husmandssted opført i 1930'erne via statslån og i stilen Bedre Byggeskik.
Taarnborg i Ribe er et af landets bedst bevarede renæssancehuse. Den gamle byherregård i røde munkesten er opført i 1570-80 og er en af de eneste byejendomme, som er tilbage fra den periode. Bogen belyser bl.a. perioden i 1700-tallet, hvor Taarnborg fungerede som bispebolig for byens biskop, H.A. Brorson.
Bygningen på Jarmers Plads 2 er tegnet af arkitekterne Christian, Erik og Aage Holst og opført i årene 1956-59 som kontorhøjhus til Østifternes Kreditforening. Den er et af de første moderne kontorhuse i Danmark og tilmed et fornemt et af slagsen med raffinerede materialer, som i tidernes morgen høstede anerkendelse fra selveste Arne Jacobsen.