Log ind

Log ind info

Spring navigation over
()

Arne Jacobsens eget hus i Charlottenlund

I 2005 købte Realdania By Byg arkitekten Arne Jacobsens eget hus på Gotfred Rodes Vej 2 i Charlottenlund. Realdania By & Byg gennemførte i 2005-2007 en gennemgribende restaurering af ejendommen. Huset og garage er tegnet og opført i 1929 af arkitekt Arne Jacobsen og er i 1931 udbygget med en tegnestuefløj og drivhus. Her boede og arbejdede Jacobsen selv frem til 1943, hvor han under Anden Verdenskrig flygtede til Sverige.

Af: Peter Thule Kristensen

59,00 kr.

I oktober 2005 købte Realdania By & Byg arkitekten Arne Jacobsens eget hus på Gotfred Rodes Vej 2 i Charlottenlund. Realdania By & Byg gennemførte i 2005-2007 en gennemgribende restaurering af ejendommen. Huset og garage er tegnet og opført i 1929 af arkitekt Arne Jacobsen og er i 1931 udbygget med en tegnestuefløj og drivhus. Her boede og arbejdede Jacobsen selv frem til 1943, hvor han under Anden Verdenskrig flygtede til Sverige.

Jacobsen flyttede ikke tilbage til Gotfred Rodes Vej. Efter krigen flyttede han til Strandvejen 413 i Klampenborg. Fremhævet for sit arkitektoniske formsprog og egenart og med sin beliggenhed på hjørnet af Gotfred Rodes Vej og Hegelsvej skiller ejendommen sig præcist og tydeligt ud i et villakvarter præget af meget vekslende og til tider mondæn arkitektur. Bygningen med have og havemure blev fredet i 1987 og regnes som et ikon for Arne Jacobsens internationale periode. Den er Arne Jacobsens første eksempel på en bygning med inspiration fra den internationale funktionalisme.

Ejendommen er især interessant ved samtidig at repræsentere to væsensforskellige byggekonstruktioner inden for den samme arkitektoniske stilart. Endnu i 1929 var bygningsloven fra 1889 gældende i dansk byggeri. Loven tilskrev, at enhver bygning i Danmark skulle opføres i grundmur. Dette forhold kan formentlig være årsagen til, at byggeriets første etape blev opført som traditionel muret byggeri, og at den senere tilbygning kunne opføres med en konstruktion af jernbeton. Realdania By & Byg ønsker med denne publikation at fremvise et markant arkitektonisk og arkitekturhistorisk værk, der på én gang spejler og dannede ramme om en af vor tids største danske arkitekter og hans arbejde. 

Allerede klubmedlem?

Klubbens medlemmer handler altid til klubpris.

Skal du være med i vores arkitekturklub?

Eksklusive arrangementer i hele Danmark, kun 199 kr. om året.

Bliv medlem