Log ind

Log ind info

Spring navigation over
()

J.F. Willumsens ateliervilla i Hellerup

Maler. Billedhugger. Arkitekt. J.F. Willumsen var en både alsidig og grænseoverskridende kunstner. I 1907 tegnede Willumsen en kombineret bolig og arbejdsplads til sig selv hustruen billedhuggeren Edith Willumsen. Med sit skulpturelle og varierede udtryk betragtes ateliervillaen i dag som et af J.F. Willumsens hovedværker.

Af: Birgit Weylandt (2019)

129,00 kr.

Maler. Billedhugger. Arkitekt. J.F. Willumsen viste gennem sit 70 år lange kunstnerliv, at han var en både alsidig og grænseoverskridende kunstner. I 1907 tegnede J.F. Willumsen en kombineret bolig og arbejdsplads til sig selv og sin hustru, billedhuggeren Edith Willumsen. Med sit skulpturelle og varierede udtryk betragtes ateliervillaen i dag som et af J.F. Willumsens hovedværker.

J.F. Willumsens ateliervilla ligger i Københavns nordligste villakvarter, Ryvangskvarteret. Kvarteret blev planlagt omkring år 1900 efter engelske haveby-idealer for at tiltrække det velhavende københavnske borgerskab. Man finder i kvarteret mange individuelt udformede villaer, tegnet af markante arkitekter fra perioden omkring århundredeskiftet, som for eksempel Carl Brummer og Anton Rosen. Huset fremtræder som et enestående kunstnerisk udtryk for det opbrud og den fornyelse, der fandt sted inden for billedkunst og arkitektur i perioden omkring år 1900. Frem til 1916 boede J.F. Willumsen selv i huset. Her flyttede familien til Frankrig, og indtil 1928, hvor parret skiltes, boede J.F. Willumsen kun periodevis i villaen.

Fra Edith Willumsens død i 1963 og frem til 2002 havde huset kun ét andet ejerpar. I august 2002 erhvervede Realdania den fredede ejendom. Året efter overgik villaen til Realdanias nystiftede datterselskab, Realdania By & Byg A/S, som forestod en gennemgribende restaurering. I dag bliver villaen udlejet som bolig og arbejdssted for en kunstner i overensstemmelse med dens oprindelige anvendelsesformål.

Realdania By & Byg ønsker med denne publikation at præsentere det unikke bygningsværk, som Strandagervej 28 er, og skabe interesse for den særlige kulturhistoriske værdi, J.F. Willumsens ateliervilla har som arkitektur og kunstværk. Realdania By & Byg, august 2019.

Allerede klubmedlem?

Klubbens medlemmer handler altid til klubpris.

Skal du være med i vores arkitekturklub?

Eksklusive arrangementer i hele Danmark, kun 199 kr. om året.

Bliv medlem