Log ind

Indtast brugernavn og kodeord

Bøger

2019

I alt 79

Gentoftes grimmeste - PHs hus

Poul Henningsens eget hus fra 1937 var en arkitektonisk lussing til borgerskab, fagfæller og samfund. Oplev huset, som PH selv kaldte for "Gentoftes grimmeste", og hør historien om den omfattende restaurering.

Læs mere
160,00 kr.
Klubpris 75,00 kr.

Ambergs ting- og arresthus

I dag ligger Esbjergs imponerende ting- og arresthus fra 1892 fredeligt hen på Torvet i Esbjerg. Men sådan har det ikke altid været. Under 2. Verdenskrig sad modstandsfolk i cellerne, og i krigens sidste måneder var huset hovedkvarter for den tyske besættelsesmagt.

Læs mere
160,00 kr.
Klubpris 75,00 kr.

Italiensk skønhed i Store Heddinge

Om de modebevidste italienere siges det ofte, at deres stil er sofistikeret og elegant - skabt af kvalitetsmaterialer og fine kombinationer af klassiske og ekstravagante elementer. Det samme kan siges om Kochs Tinghus i Store Heddinge; en italiensk skønhed fra 1838 med imponerende hamburgfuger, antikke søjlepartier og murflader i florentinsk renæssancestil.

Læs mere
160,00 kr.
Klubpris 75,00 kr.

Odense Adelige Jomfrukloster - kollektiv for ugifte adelsfrøkener

Hvordan levede man et ærbart liv som ugift adelskvinde, hvis man ikke kunne finde en egnet ægtefælle? Fra 1700-tallet og et pænt stykke ind i 1900-tallet var en af mulighederne at flytte ind i det adelige jomfrukloster midt i Odense, indtil man – måske – var heldig at finde et godt parti. Men livet i klosteret var ikke lutter lagkage…

Læs mere
160,00 kr.
Klubpris 75,00 kr.

Fart på farverne hos Edvard Heiberg

Sig goddag til funktionalismen, og tag med på en lystvandring i den dansk-norske arkitekt Edvard Heibergs farverige og stringente hus i Lyngby – Nordens første funkisvilla.

Læs mere
160,00 kr.
Klubpris 75,00 kr.

Søetatens Pigeskole - Nyboders glemte skole

Kuppellofter, kanonkugler, streng symmetri og en himmelstræbende høj aula. Der er næppe nogen anden skole, der har vakt større ærefrygt og gysen end Søetatens Pigeskole i Nyboder fra 1859, hvor flådens døtre og senere stribeklædte kadetter igennem 80 år har skulle stå skoleret.

Læs mere
160,00 kr.
Klubpris 75,00 kr.

Et mesterværk til to - Halldor Gunnløgssons eget hus

Ét stort rum. Ingen børneværelser. Ganske lidt inventar. Fuld og uhindret panoramaudsigt over Øresund. Arkitekten Halldor Gunnløgssons eget hus fra 1958 er en enkel og elegant sort æske tegnet til to personer, to elskende, og et af de mest raffinerede enfamiliehuse fra den tid.

Læs mere
160,00 kr.
Klubpris 75,00 kr.

OBP - fra idé til realitet

At bygge bro mellem Odenses fortid og fremtid og skabe en plads til liv og gennemstrømning. Det har været visionen for Oluf Bagers Plads i Odense, som ud over en plads også omfatter to nye bygninger. Pladsen og bygningerne er nu næsten færdige - og du kan ved selvsyn opleve om visionen er lykkedes. Mød både bygherren og arkitekten bag projektet og få en eksklusiv rundvisning i de to nye bygninger, inden de udlejes efter indvielsen i slutningen af marts.

Læs mere
650,00 kr.
Klubpris 200,00 kr.

Oluf Bagers Plads – oplev det færdige projekt

Realdania By & Byg har lagt sidste hånd på Oluf Bagers Plads i Odense – en plads og to nye bygninger, som skal binde Odenses historiske bykerne sammen med det nye Thomas B. Thriges-kvarter. Realdania By & Byg Klubbens medlemmer får som de første mulighed for at opleve den færdige plads og bygningerne i selskab med arkitekt og projektleder Frants Frandsen.

Læs mere
160,00 kr.
Klubpris 75,00 kr.

Åbent hus på Oluf Bagers Plads

Oplev det færdige projekt Oluf Bagers Plads i Odense, hvor en plads og to nye bygninger binder Odenses historiske bykerne sammen med det nye Thomas B. Thriges-kvarter. Arrangementet er gratis og alle er velkomne.

Læs mere
0,00 kr.
Klubpris 0,00 kr.

Byvandring i Ærøskøbing og besøg i Priors Hus

Tag med Realdania By & Byg Klubben til det idylliske Ærøskøbing, når vi tager på byvandring med den lokale restaureringsarkitekt, Christina Kjerulff og byder indenfor i det nyligt restaurerede Priors Hus, der vidner om byens og øens lange historie.

Læs mere
300,00 kr.
Klubpris 200,00 kr.

Kunst i byudvikling - hvorfor det?

Hvorfor inddrage kunst i byudvikling? Det sætter Realdania By & Byg fokus på ved et erhvervsarrangement i byudviklingsprojektet Kanalbyen i Fredericia. Her kan man få inspiration til, hvordan kunsten kan tænkes ind, når bymiljøer og byggerier skal udvikles – og ikke mindst hvilken værdi det kan give. Hør konkrete cases på, hvordan det kan gøres og oplev, hvordan Kanalbyen har integreret kunst i byudviklingen.

Læs mere
650,00 kr.
Klubpris 200,00 kr.

Den danske forbindelse til Bauhaus

Trekanter, firkanter og cirkler. I år fylder den berømte tyske designskole Bauhaus 100 år. Skolen fik kæmpe indflydelse på sam- og eftertidens arkitektur og møbelkunst, og herhjemme var den i høj grad med til at forme arkitekter som Edvard Heiberg og Arne Jacobsen. Med filmklip, foredrag og historiske fotos viser vi eksempler på arkitekternes Bauhaus-inspirerede bygningsværker og designløsninger hos Realdania i København.

Læs mere
160,00 kr.
Klubpris 75,00 kr.

Fra oldtid til nutid - Bent Madsens Gård restaureres

Oplev den fynske bindingsværksgård, og hør restaureringsarkitekten fortælle om overvejelserne og arbejdet med både at finde og bevare historien samt ikke mindst konstruktionen, der har rødder tilbage til oldtiden.

Læs mere
160,00 kr.
Klubpris 75,00 kr.

Marskgården under restaurering – nyt tag til alle tre huse

Tegltag til villaen, zinktag til laden og 600 kvadratmeter stråtag til marskgården. Se det flotte resultat af tækkearbejdet og de øvrige tagkonstruktioner og istandsættelser til det sidste undervejs-arrangement i Højer, inden de tre historiske bygninger på torvet indvies som Arla Fondens madlejrskole for børn i slutningen af 2019.

Læs mere
160,00 kr.
Klubpris 75,00 kr.

Oplev Odenses nye byrum - Oluf Bagers Plads

I forbindelse med ODENSE ARCHITECTURE FESTIVAL kan du komme på rundvisning i Odenses nye byrum - Oluf Bagers Plads, som blev indviet 22. marts i år. Oplev den nye plads og den ene af de to nye bygninger i selskab med arkitekt Frants Frandsen fra Realdania By & Byg, som har stået i spidsen for projektet. Hør om hvordan pladsen skal fungere som bindeled mellem byens historiske bykvarterer og de nye bebyggelser i TBT-projektet.

Læs mere
75,00 kr.
Klubpris 75,00 kr.

Arne Jacobsen – arkitekten der formede nutiden

Arne Jacobsen var dansk modernist per excellence. Med værker som hans eget hus i Klampenborg, Nationalbanken og SAS Royal skabte Jacobsen sit internationale gennembrud. I et foredrag sætter Realdania By & Byg Klubben fokus på eneren i dansk arkitektur.

Læs mere
275,00 kr.
Klubpris 175,00 kr.
Arne Jacobsens eget hus med nyt køkken, bad og farver

Arne Jacobsens eget hus med nyt køkken, bad og farver

Genfundne originale tegninger og en farvearkæologisk undersøgelse har dannet grundlag for den nyligt overståede renovering af Arne Jacobsens eget hus ved Bellevue. Hør om arbejdet og se husets køkken, bad og farver.

Læs mere
160,00 kr.
Klubpris 75,00 kr.

Bakkekammen 40: Et af landets fineste Bedre Byggeskik-huse

I efteråret 2018 afsluttede Realdania By & Byg restaureringen af Bakkekammen 40, der regnes for et af landets fornemste eksempler på arkitekturretningen Bedre Byggeskik. Oplev den unikke ejendom, som nu har fået beboere, i selskab med restaureringsarkitekten.

Læs mere
160,00 kr.
Klubpris 75,00 kr.

Arkitektparret Exners eget hus

Der findes få huse i landet, som man kan pege på og sige: Her begynder et nyt kapitel i dansk arkitekturhistorie. Arkitektparret Exners hus er et af dem. Kom indenfor i Inger og Johannes Exners eget hus fra 1961.

Læs mere
160,00 kr.
Klubpris 75,00 kr.

Køge Kyst - Købstad med vokseværk

Nye boliger med uforstyrret udsigt over Køge Bugt, indkøbsstrøg, strandeng, klimasikring og en ny og markant stationsbro, som binder Køge by bedre sammen. Køge Kyst begynder for alvor at tage form. Tag med arkitekt og chefkonsulent Palle Egeberg Andersen på byvandring fra Søndre Havn over Stationsområdet til Strædet, hvor vi betragter forvandlingen fra en af byens nye grønne taghaver.

Læs mere
160,00 kr.
Klubpris 75,00 kr.

Ballonparken og Ballonhangaren

Opført som telt- og baraklejr af Hærens Artilleriafdeling. Senere tysk flygtningelejr og kollegium for enlige mænd. I dag hjem for 110 ballonboere og den ældste bebyggelse på Islands Brygge. Tag med ballonboer Frede Fup på guidet rundtur i det særlige kulturmiljø, Ballonparken. Vi kommer også ind i den 100 år gamle ballonhangar, som Realdania By & Byg er ved at restaurere.

Læs mere
220,00 kr.
Klubpris 150,00 kr.

Spor af fortiden - Ballonhangaren under restaurering

På størrelse med en blåhval. 32 meter lang og 10 meter høj. Så stor var den observationsballon, som ballontropperne sendte til vejrs for godt 100 år siden, når militæret holdt skydeøvelser på Amager Fælled i København. Når ballonen ikke var i brug, blev den bugseret på plads i Ballonhangaren - en fredet bygning, som Realdania By og Byg er ved at restaurere.

Læs mere
160,00 kr.
Klubpris 75,00 kr.

Åbent hus Strandgade 4 - byhus i Faaborg forvandlet

I hjertet af den sydfynske købstad Faaborg har Realdania By & Byg forvandlet en tidligere kinagrill til et klassicistisk byhus. Nu bidrager facaden og huset igen positivt til kulturmiljøet i den brostensbelagte Strandgade, der siden middelalderen har fungeret som bindeled mellem havn og by.

Læs mere
0,00 kr.
Klubpris 0,00 kr.

16. maj 2019 før åbningen

Læs mere
0,00 kr.
Klubpris 0,00 kr.

Exner-weekend på Hindsgavl Slot

Sov i den gamle kostald og oplev de transformerede staldlænger, hør om arkitektparret Inger og Johannes Exner og deres indflydelse på dansk arkitektur og restaurering og kom på rundvisning på Koldinghus Slotsruin – tag med på weekendophold på Hindsgavl Slot.

Læs mere
2.295,00 kr.
Klubpris 1.995,00 kr.

Arven fra Exner på Hindsgavl Slot

Kom til foredrag om arkitektparret Inger og Johannes Exner, der blev dansk restaureringspraksis’ superstjerner, med forfatter til bogen ”Exner”, Thomas Bo Jensen, og på rundvisning i de transformerede stalde på Hindsgavl Slot med arkitekten bag - Karen Exner.

Læs mere
300,00 kr.
Klubpris 200,00 kr.

Fæstningens Materialgård – fra militærlager til moderne kontoroase kl. 18.30

Grundlagt i 1740 til opbevaring af krudt og kugler i forbindelse med udbygningen af Københavns forsvarsværker; i dag moderne kontorfællesskab for bloxhubbere, der arbejder med bæredygtig byudvikling. Oplev hvordan det fredede militæranlægs karakter lever videre i nye funktioner.

Læs mere
160,00 kr.
Klubpris 75,00 kr.

Bispebjerg bakke 28/5-19

Kunst, arkitektur og et højt håndværksmæssigt ambitionsniveau indkapsler Bispebjerg Bakke – den prisvindende bebyggelse på 135 lejeboliger, der slanger sig i Københavns nordvestkvarter. Kom med ind i det fremsynede boligbyggeri.

Læs mere
160,00 kr.
Klubpris 75,00 kr.

Kvæsthusmolen og Sankt Annæ Plads

Kyssetrappe, legeplads, strandstole og en sært dragende molespids med udsigt til Amalienborg, Operaen og de gamle pakhuse. Se, hvordan et arkitektonisk løft, skybrudssikring og et underjordisk p-anlæg har givet københavnerne et moderne og anvendeligt byrum. Oplev Kvæsthusmolen og Sankt Annæ Plads med tidl. direktør for Kvæsthusselskabet Ole Bach.

Læs mere
160,00 kr.
Klubpris 75,00 kr.

6. juni 2019 kl. Smutvej

Vær blandt de første, som får et kig indenfor i Realdania By & Bygs nyerhvervelse: arkitekten Erik Christian Sørensens eget hus. Et pionérarbejde blandt efterkrigstidens arkitekttegnede parcelhuse.

Læs mere
160,00 kr.
Klubpris 75,00 kr.

5 historiske hotspots i fæstningsbyen Fredericia

Nordeuropas mest velbevarede voldanlæg, et rådhus forklædt som ridderborg og den største jødiske begravelsesplads uden for København. Oplev de mange synlige beviser på byens historiske rolle som fæstningsby, og kom ind i Meldahls Rådhus, der er medspiller i fortællingen om byen, der har dannet rammen om Danmarkshistoriens største militære sejre og nederlag.

Læs mere
175,00 kr.
Klubpris 100,00 kr.

Esken – i sommerhus med velfærdsstatens arkitekt

Bellahøj, Bredalsparken og et utal af skoler, fabrikker og kontorhuse. Svenn Eske Kristensen var en af efterkrigstidens mest produktive arkitekter og er blevet kaldt for velfærdsstatens arkitekt. I anledning af 100-året for Danmarks Almene Boliger besøger vi arkitektens sommerhus ”Esken”, der afspejler hans idealer om den gode bolig og godt håndværk.

Læs mere
160,00 kr.
Klubpris 75,00 kr.

Arne Jacobsens eget hus med nyt køkken, bad og farver - kl. 15.30

Genfundne originale tegninger og en farvearkæologisk undersøgelse har dannet grundlag for den nyligt overståede restaurering af Arne Jacobsens eget hus ved Bellevue. Hør om arbejdet og se husets nye køkken, bad og farver.

Læs mere
160,00 kr.
Klubpris 75,00 kr.

Åbent hus i Arne Jacobsens bolig ved Bellevue

For første gang i over 11 år er det muligt for offentligheden at komme indenfor til åbent hus i Arne Jacobsens andet hjem. Genfundne originale tegninger og en farvearkæologisk undersøgelse har dannet grundlag for den nyligt overståede restaurering og husets nye køkken, bad og farver. Arrangementet er GRATIS, og alle er velkomne.

Læs mere
0,00 kr.
Klubpris 0,00 kr.

Taarnborg og Ribe - vikinger, verdensarv og vadehavsturister

Tag med Realdania By & Byg Klubben til Danmarks ældste by, Ribe, når vi besøger det smukke Taarnborg, et enestående velbevaret renæssancehus fra 1570 og tager på guidet byvandring i de smalle gader mellem de gamle huse samt besøger den enestående domkirke og bliver klogere på byen

Læs mere
300,00 kr.
Klubpris 200,00 kr.

Vadehavscentret - Porten til UNESCOs verdensarv

Oplev Vadehavscentret, der åbnede i 2017 og er tegnet af arkitekt Dorte Mandrup på en guidet rundvisning med Realdania By & Byg.

Læs mere
160,00 kr.
Klubpris 75,00 kr.

Oplev en historisk bindingsværksgård under forvandling

Kom med på byggepladsbesøg, og oplev et stykke danmarkshistorie, når Realdania By & Byg Klubben i selskab med arkitekt og projektleder Anders Brüel giver et unikt indblik i en særpræget restaurering af Højgården på Sejerø.

Læs mere
160,00 kr.
Klubpris 75,00 kr.
Magt, middelalder og moderne arkitektur i kongebyen Vordingborg

Magt, middelalder og moderne arkitektur i kongebyen Vordingborg

Oplev ruinen af en af Danmarks største kongeborge fra toppen af Gåsetårnet, når vi i anledning af 800-året for Dannebrog tager til Vordingborg og besøger Danmarks Borgcenter og nabobygningen Kornerups Rådhus, som med sine nygotiske træk og moderne tilbygning forbinder fortid og nutid.

Læs mere
200,00 kr.
Klubpris 150,00 kr.

Kunst i byudvikling - hvorfor det?

Hvorfor inddrage kunst i byudvikling? Det sætter Realdania By & Byg fokus på ved et erhvervsarrangement i Køge Kyst. Her kan man få inspiration til, hvordan kunsten kan tænkes ind, når bymiljøer og byggerier skal udvikles – og ikke mindst hvilken værdi det kan give. Hør om konkrete cases og oplev, hvordan Køge Kyst bruger kunst og kultur som drivkraft for byudviklingen.


Læs mere
650,00 kr.
Klubpris 200,00 kr.
Priors Hus - ferieophold i Ærøskøbings næstældste hus UGE 44

Priors Hus - ferieophold i Ærøskøbings næstældste hus UGE 44

Hold en uges ferie i Priors Hus i midten af stemningsfulde Ærøskøbing, der med brostensbelagte gader, stokroser og bindingsværkshuse emmer af historie og tradition. Lige nu kan vi helt ekstraordinært - og i samarbejde med Arkitektforeningen - tilbyde klubmedlemmer at leje huset i udvalgte uger.

Læs mere
3.000,00 kr.
Klubpris 3.000,00 kr.

Priors Hus - ferieophold i Ærøskøbings næstældste hus

Hold en uges ferie i Priors Hus i midten af stemningsfulde Ærøskøbing, der med brostensbelagte gader, stokroser og bindingsværkshuse emmer af historie og tradition. Lige nu kan vi helt ekstraordinært - og i samarbejde med Arkitektforeningen - tilbyde medlemmer af Realdania By & Byg Klubben i udvalgte uger at leje huset, som Realdania By & Byg restaurerede i 2016-2018.

Læs mere
6.500,00 kr.
Klubpris 6.500,00 kr.

Arne Jacobsens eget hus med nyt køkken, bad og farver

Genfundne originale tegninger og en farvearkæologisk undersøgelse har dannet grundlag for den nyligt overståede restaurering af Arne Jacobsens eget hus ved Bellevue. Hør om arbejdet, og se husets nye køkken, bad og farver.

Læs mere
160,00 kr.
Klubpris 75,00 kr.
Fart på farverne hos Edvard Heiberg

Fart på farverne hos Edvard Heiberg

Sig goddag til funktionalismen, og tag med på en lystvandring i den dansk-norske arkitekt Edvard Heibergs farverige og stringente hus i Lyngby - Nordens første funkisvilla.

Læs mere
160,00 kr.
Klubpris 75,00 kr.
Kanalbyen og kunsten

Kanalbyen og kunsten

Installationer, street-art, performances og kunst i og mellem husene er en central del af udviklingen af Kanalbyen i Fredericia. Tag med på byvandring og oplev, hvordan midlertidige og permanente kunstværker kan skabe liv og identitet i et helt nyt byområde.

Læs mere
160,00 kr.
Klubpris 75,00 kr.
Banebrydende betonbyggeri - Glasalstrup før restaureringen

Banebrydende betonbyggeri - Glasalstrup før restaureringen

Monumental. Konsekvent. Elegant. Glasalstrup er med sin enorme tagkonstruktion i rå beton, støbt på stedet, et eksempel på dansk betonarkitektur, når den er allerbedst. Oplev administrationsbygningen fra 1967 inden restaureringen går i gang, og få styr på de basale facts om arkitekten, området og den modige bygherre, der lod et af de første åbne kontorlandskaber herhjemme opføre på en mark i Hasselager.

Læs mere
160,00 kr.
Klubpris 75,00 kr.
Arne Jacobsens sommerhus

Arne Jacobsens sommerhus

Kom indenfor i Arne Jacobsens private sommerhus, som han byggede i 1937 i klitterne ved Sejerøbugten, og kom tæt på den natur, som inspirerede den verdensberømte arkitekt til akvareller, tapeter, tekstiler og møbler.

Læs mere
160,00 kr.
Klubpris 75,00 kr.
Første spadestik på seniorbofælleskabet i Naturbydelen

Første spadestik på seniorbofælleskabet i Naturbydelen

Vær med, når vi tager hul på byggeriet af fremtidens seniorbofællesskab i Ringkøbings nye naturbydel. Alle interesserede er velkomne til at deltage i dette gratis arrangement. Hør mere om seniorbofællesskabet og kom med på rundvisning i naturområdet i den nye bydel.

Læs mere
0,00 kr.
Klubpris 0,00 kr.
Skagen ophold - byvandring, kunst og arkitektur

Skagen ophold - byvandring, kunst og arkitektur

Nyd en sensommerweekend på toppen af Danmark i selskab med Skagens store mestre; dyk ned i arkitekten Ulrik Plesners univers gennem byvandring og rundvisning, kom indenfor på Skagen Museum og højt til vejrs i Skagen Grå Fyr.

Læs mere
1.895,00 kr.
Klubpris 1.595,00 kr.
Havnemesterboligen og Ulrik Plesners Skagen

Havnemesterboligen og Ulrik Plesners Skagen

Plesner var arkitekten, der om nogen kom til at tegne Skagen. Med inspiration fra England og sin fine fornemmelse for stoflighed og materialer banede Plesner vejen for en ny arkitektur. Oplev hans absolutte hovedværk - Havnemesterboligen i Skagen - og kom på byvandring i Plesners Skagen.

Læs mere
200,00 kr.
Klubpris 150,00 kr.
Fortid og nutid i Skagen Grå Fyr

Fortid og nutid i Skagen Grå Fyr

Se Skagens fortandede, hvide sandstrande fra oven, oplev den restaurede fyrmesterbolig i alverdens farver og hør om livet for mænd, kvinder og børn gennem tiden på Skagen Grå Fyr.

Læs mere
160,00 kr.
Klubpris 75,00 kr.
Fremtidens seniorbofællesskab

Fremtidens seniorbofællesskab

Hvilke ønsker og behov har seniorer til deres kommende bolig? Og hvordan kan fremtidens seniorbofællesskab udformes? Dét sætter vi fokus på ved dette erhvervsarrangement i Ringkøbing, hvor Realdania By og Byg om kort tid i gang med byggeriet af et nyskabende seniorbofællesskab. Mød både byudvikleren, bygherren og arkitekten bag seniorbofællesskabet og oplev det store rekreative naturområde på den afsluttende rundtur.

Læs mere
650,00 kr.
Klubpris 200,00 kr.
AFLYST: Sjælden type bindingsværksgård på Sejerø under restaurering

AFLYST: Sjælden type bindingsværksgård på Sejerø under restaurering

Oplev et stykke danmarkshistorie på den lille ø Sejerø, hvor Realdania By & Byg siden forsommeren 2018 har været i gang med at restaurere det kulturhistorisk værdifulde gårdanlæg, Højgården, som er et af de sidste i Vestsjælland, der stadig står med det 600 år gamle egnstypiske sidebåndsbindingsværk.

Læs mere
160,00 kr.
Klubpris 75,00 kr.
Ballonhangaren undervejs

Ballonhangaren undervejs

Stillads og presenninger er væk. To gigantiske portblade glider til siden. En usædvanligt højloftet hal med smukke og nyistandsatte bræddevægge åbenbarer sig. Oplev hvor langt Realdania By & Bygs omfattende restaurering af den fredede og sjældne ballonhangar på Islands Brygge er nået, siden vi besøgte Ballonhangaren i foråret.

Læs mere
160,00 kr.
Klubpris 75,00 kr.
Herregårdsophold på Nørre Vosborg

Herregårdsophold på Nørre Vosborg

Nyd et weekendophold på Vestjyllands fornemste herregård i efterårsfarver. Oplev statelig arkitektur fra fem århundreder, og hør om herregårdens barske historie og den storstilede restaureringsindsats, der sikrede fremtidigt liv i de historiske stuer, stalde og sale. 3-retters middag og frokost inkluderet.

Læs mere
3.000,00 kr.
Klubpris 2.250,00 kr.
Indbegrebet af dansk herregårdshistorie - foredrag om Nørre Vosborg

Indbegrebet af dansk herregårdshistorie - foredrag om Nørre Vosborg

Herregårdshistoriker Niels Peter Stilling kalder Nørre Vosborg for indbegrebet af dansk herregårdshistorie. Få en underholdende og oplysende indføring i stedets historie, arkitektur og status som Vestjyllands fornemste herregård.

Læs mere
200,00 kr.
Klubpris 100,00 kr.
Rundvisning på Nørre Vosborg - restaureringen og stedets sjæl

Rundvisning på Nørre Vosborg - restaureringen og stedets sjæl

Få et enestående indblik i en af danmarkshistoriens største restaureringsindsatser. Fire år tog det at restaurere, transformere og nyindrette Vestjyllands fornemste herregård. Restaureringsarkitekt Frants Frandsen tager dig med gennem statelig arkitektur fra fem århundreder og fortæller om arbejdet med redde det fredede herregårdsmiljø fra forfald.

Læs mere
160,00 kr.
Klubpris 75,00 kr.
Nyt liv i historiske bygninger - Fra marskgård til madlejrskole

Nyt liv i historiske bygninger - Fra marskgård til madlejrskole

Ved dette erhvervsarrangement kan du få inspiration til, hvordan man kan indtænke nye funktioner i historiske huse og tilgodese lejernes krav til moderne komfort. Med udgangspunkt i vores transformation af en 200 år gammel marskgård i Højer til madlejrskole fortæller bygherren og de kommende lejere om balancegangen mellem brugernes ønsker og behov, bevaring af de historiske bygninger, økonomi og fredningsmyndighedernes krav.

Læs mere
650,00 kr.
Klubpris 200,00 kr.
Bindingsværk, lermørtel og et nyt køkken - Bent Madsens Gård restaureres

Bindingsværk, lermørtel og et nyt køkken - Bent Madsens Gård restaureres

Oplev den fynske bindingsværksgård og hør restaureringsarkitekten fortælle om arbejdet med både at finde og bevare historien samt ikke mindst konstruktionen, der har rødder tilbage til oldtiden.

Læs mere
160,00 kr.
Klubpris 75,00 kr.
Fællesskab i boligformer og bydele - erfaringer fra den nye bydel Nærheden

Fællesskab i boligformer og bydele - erfaringer fra den nye bydel Nærheden

Kom med til erhvervsarrangement i den nye bydel Nærheden ved Hedehusene, som Realdania By & Byg udvikler sammen med Høje-Taastrup Kommune og bliv klogere på, hvorfor og hvordan man har indtænkt fællesskabet i den nye bydel. Hør bydelens projektdirektør fortælle om de mange tiltag, som skal skabe fællesskabet. Mød også to af bygherrerne og hør deres erfaringer med at investere i seniorbofællesskaber.

Læs mere
650,00 kr.
Klubpris 200,00 kr.
Senbarok i Digegrevens Hus

Senbarok i Digegrevens Hus

Oplev Digegrevens Hus i Tønder fra 1777 - et af Danmarks fineste eksempler på dansk senbarok med svungne detaljer, originale farver og bevarede rokoko-interiører samt et baghus med kornlofter og hejseværk. Vi besøger ejendommen sammen med restaureringsarkitekten og stenhuggeren.

Læs mere
160,00 kr.
Klubpris 75,00 kr.
Tvedes Rådhus - Monumentalt og magtfuldt centrum i Sorø

Tvedes Rådhus - Monumentalt og magtfuldt centrum i Sorø

Røde mursten rejser sig fra torvet med en højde og detaljerigdom, der oser af magt, og imponerende kamtakkede gavle og spidsbuede vinduer leder tankerne mod middelalderen og Danmark som magtfuld nation. Velkommen til Sorø gamle rådhus - et tidstypisk mønstereksempel på det officielle Danmarks brug af historicismens monumentale formsprog.

Læs mere
160,00 kr.
Klubpris 75,00 kr.
Brutalisme i Brabrand - Knud Friis' eget hus

Brutalisme i Brabrand - Knud Friis' eget hus

Knud Friis' villa fra 1958 står med sit brutalistiske formsprog som et autentisk vidnesbyrd på den arkitektur, der blev så kendetegnende for den legendariske tegnestue Friis & Moltke. Oplev den fredede arkitektbolig, der fremstår med en elegance og en lethed, selvom den er bygget i beton.

Læs mere
160,00 kr.
Klubpris 100,00 kr.
Jørn Utzons Romerhus

Jørn Utzons Romerhus

I slutningen af 1950erne byggede Jørn Utzon det første af de huse, der i dag kendes som Romerhusene. 60 år senere er husene, som var forløbere for en helt ny boform, stadig så populære, at turister fra hele verden valfarter dertil. Kom med indenfor i et af de karakteristiske gårdhavehuse.

Læs mere
160,00 kr.
Klubpris 100,00 kr.
Åbent hus i Højer: Fra marskgård til Madlejr

Åbent hus i Højer: Fra marskgård til Madlejr

Oplev en restaurering og transformation ud over det sædvanlige. Et af Tøndermarskens største restaureringsprojekter i mange år, marskgården i Højer, åbnes nu for første gang for offentligheden. Arrangementet er gratis, og alle er velkomne.

Læs mere
0,00 kr.
Klubpris 0,00 kr.
Marskgården i Højer - før dørene åbnes for offentligheden

Marskgården i Højer - før dørene åbnes for offentligheden

Vi har reserveret et begrænset antal pladser til Realdania By & Byg Klubbens medlemmer til en lille uformelle sammenkomst, som finder sted, før dørene åbnes for offentligheden. Der vil være taler, mulighed for at se huset og en let forfriskning.

Læs mere
0,00 kr.
Klubpris 0,00 kr.
Den danske forbindelse til Bauhaus

Den danske forbindelse til Bauhaus

Trekanter, firkanter og cirkler. I år fylder den tyske designskole Bauhaus 100 år. Skolen fik kæmpe indflydelse på sam- og eftertidens arkitektur og møbelkunst, og herhjemme var den i høj grad med til at forme arkitekter som Edvard Heiberg og Arne Jacobsen. Med filmklip og historiske fotos præsenterer vi bygningsværker og designløsninger, som de to frontløbere skabte i bedste Bauhaus-ånd.

Læs mere
160,00 kr.
Klubpris 75,00 kr.
Odense Adelige Jomfrukloster – fortidens farver

Odense Adelige Jomfrukloster – fortidens farver

Adelskvinden Karen Brahe stiftede i 1716 et jomfrukloster i Odense det tidligere Bispegård opført i 1504. Indenfor er der et overflødighedshorn af historiske lag og farver, som er bevaret: Træværk med dekorationsbemalinger fra 1700- og 1800-tallet, historiske tapeter, pejse stuklofter, panelværker, døre og gulve.

Læs mere
160,00 kr.
Klubpris 75,00 kr.
Fæstningens Materialgård - fra militæranlæg til kontoroase

Fæstningens Materialgård - fra militæranlæg til kontoroase

Kom indenfor, og hør om Realdania By & Bygs transformation af militæranlægget, der demonstrerer, hvordan man kan forene energioptimering og restaurering i fredede huse.

Læs mere
160,00 kr.
Klubpris 75,00 kr.
Bindesbølls enestående rådhusbyggeri

Bindesbølls enestående rådhusbyggeri

En af de vigtigste skikkelser i dansk arkitekturhistorie i 1800-tallet, M. G. Bindesbøll, bedst kendt for Thorvaldsens Museum i København, tegnede i 1853 et storslået simpelt rådhusbyggeri i Thisted. Bliv klogere på de mange historier, der ligger gemt i Bindesbølls 166 år gamle rådhus, og Realdania By & Bygs arbejde med at bringe ejendommen tilbage til sit oprindelige udtryk i overensstemmelse med arkitektens tanker.

Læs mere
160,00 kr.
Klubpris 75,00 kr.
Rundvisning i Bauhaus-professorens funkisvilla

Rundvisning i Bauhaus-professorens funkisvilla

Sig goddag til funktionalismen, og tag med på en lystvandring i arkitekten og Bauhaus-professoren Edvard Heibergs farverige og stringente hus fra 1924 - Nordens første funkisvilla.

Læs mere
160,00 kr.
Klubpris 75,00 kr.
Åbent hus i Edvard Heibergs banebrydende bolig

Åbent hus i Edvard Heibergs banebrydende bolig

Gå på opdagelse i Nordens første funkishus, og mød Realdania By & Byg, når vi holder åbent hus i arkitekten og Bauhaus-professoren Edvard Heibergs villa fra 1924. Arrangementet er gratis, og alle er velkommen.

Amtmandsboligen i Hjørring

Amtmandsboligen i Hjørring

En lille konge i lokalsamfundet. Royalt udpeget embedsmand siden enevældens indførelse og en naturlig del af købstaden Hjørrings elite. Kom indenfor i de statelige rammer, som arkitekt Hack Kampmann tegnede til amtmanden i 1910, og bliv klogere på arkitekturen, amtmændene og købstaden Hjørring.

Læs mere
160,00 kr.
Klubpris 75,00 kr.
Ballonhangaren efter restaureringen

Ballonhangaren efter restaureringen

Efter et intensivt forløb kan Realdania By og Byg nu sætte punktum for restaureringen af den 100 år gamle Ballonhangar på Islands Brygge. Realdania By og Byg Klubbens medlemmer får som de første mulighed for at opleve det færdige resultat i selskab med arkitekt og projektleder Per Troelsen.

Læs mere
160,00 kr.
Klubpris 75,00 kr.
Åbent hus i Ballonhangaren

Åbent hus i Ballonhangaren

Kom og oplev den 100 år gamle ballonhangar på Islands Brygge, når vi slår de gigantiske, nyrestaurerede porte op søndag den 1. december.

J.F. Willumsen - billedkunstneren som arkitekt

J.F. Willumsen - billedkunstneren som arkitekt

J.F. Willumsen er en hovedskikkelse i dansk kunsthistorie med flere ikoniske værker, som mange kender, og som er blevet en del af vores fælles billedbank. Men Willumsen var også arkitekt. For 110 år siden tegnede han en særegen villa i middelalderstil til sig selv og sin hustru, hvor der fortsat skabes stor kunst.

Læs mere
160,00 kr.
Klubpris 75,00 kr.
Alhambra på Frederiksberg

Alhambra på Frederiksberg

Velfriseret. Nydeligt og roligt. Sådan kender de fleste Frederiksberg i dag. Men sådan har det ikke altid været. Fra midten af 1800-tallet var Frederiksberg med sin store forlystelseshave Alhambra en sikker havn for forlystelsessyge indbyggere i hovedstaden. Sidste år genopstod et nyt Alhambra i Realdania By & Bygs ejendom på Allégade. Tag med til det festlige Frederiksberg, når vi besøger Museet for humor og satire.

Læs mere
160,00 kr.
Klubpris 75,00 kr.
Rosenhuset - Tuborgs gamle hovedsæde

Rosenhuset - Tuborgs gamle hovedsæde

Ølkuske med forklæde, laboratoriefolk i hvide kitler, kontorpersonale med stive flipper, skiltemalere, direktører, brygmestre, og mange flere, alle har de haft deres gang i Rosenhuset og gjort det til en livlig arbejdsplads. Oplev Tuborgs hovedsæde i Hellerup, tegnet af den store danske jugendstil-arkitekt Anton Rosen.

Læs mere
160,00 kr.
Klubpris 75,00 kr.
Oplev en af Odenses ældste bygninger - Oluf Bagers Mødrene Gård

Oplev en af Odenses ældste bygninger - Oluf Bagers Mødrene Gård

Kom med indenfor i en af Odenses ældste bygninger - Oluf Bagers Mødrene Gård - som renæssancekøbmanden Oluf Bager byggede i Nørregade i 1586. Hør om bygningens historie, købmanden Oluf Bager og Realdania By og Bygs arbejde med at bevare den fredede ejendom, hvor Realdania By og Byg har sit Odense-kontor.

Læs mere
160,00 kr.
Klubpris 75,00 kr.
I alt 79

Bliv medlem af

Realdania By & Byg Klubben

- Træd ind i arkitekturhistorien

Læs mere her