Log ind

Indtast brugernavn og kodeord

Turen går til Realdania

Hvorfor hedder det Jarmers Plads? Er Realdania en fond? Hvor bygger I seniorbofællesskaber? Hvad er forskellen på Realdania og Realdania By & Byg? Hvor kommer pengene fra? Kan jeg blive lejer i Arne Jacobsens hus? Få svar på alle dine spørgsmål og mere til, når vi inviterer indenfor i Realdanias domicil midt i København.

160,00 kr.

Klubpris: 75,00 kr.

Midt på en af de mest befærdede pladser i indre København tårner en ni etagers marmorbeklædt bygning sig op med ryggen mod Ørstedsparken og fronten vendt imod H.C. Andersens Boulevard og det trafikale vildnis, der omspænder huset. 

Den høje, slanke bygning på Jarmers Plads er mere end bare en bygning. Den er et af de første moderne kontorhuse i Danmark og tilmed et fornemt et af slagsen med raffinerede materialer som marmor, bronze og messing, som i tidernes morgen høstede anerkendelse fra selveste Arne Jacobsen. 

Men den er også fortællingen om Københavns udvikling, realkredittens opståen og stiftelsen af foreningen Realdania og datterselskaberne Bolius og Realdania By & Byg. Få hele historien om foreningen, filantropien, datterselskaberne, de bevaringsværdige bygningsværker og den højmodernistiske kontorbygnings arkitektoniske detaljer.

Program
Kl. 16.30 Vi mødes i den gamle spisesal. Kommunikationsmedarbejder i Realdania By & Byg, Mette Rabølle Sørensen, fortæller om stiftelsen af Realdania og datterselskaberne Bolius og Realdania By & Byg, om husets arkitektur og baggrunden for navnet ’Jarmers Plads’.
Kl. 17.10 Kaffe og kage og mulighed for at se bestyrelseslokalet og pejsestuen.
Kl. 17.30 Vicedirektør i Realdania By & Byg Peter Kjølby fortæller om foreningen og om Realdania By & Bygs arbejde med at udvikle og bevare historiske bygningsværker, arealudvikling og eksperimenterende nybyggeri med konkrete eksempler fra porteføljen. 
Kl. 18.30 Arrangementet slutter.

Tilmelding
Der er begrænset antal pladser og tilmelding er nødvendig. Max. to pladser til klubpris pr. medlem undtaget erhvervsmedlemmer.

Tilgængelighed
Der er fuld tilgængelighed for alle på Jarmers Plads 2. 

Om Jarmers Plads 
Ejendommen blev opført i 1956-59 og består af flere sammenføjede bygningsvolumener på i alt 13.000 m2. Fine detaljer og gedigne materialer præger bygningen, som er beklædt med naturstensplader af lysegrå, norsk marmor fra top til tå. De mange vinduer er udført med udvendige forsatsrammer af bronze, og flere steder mødes irret kobber med varmt træ. Huset ejes af Realdania By & Byg og er i dag lejet ud til Realdania samt medieselskabet SBS Discovery.
Læs mere her

Relaterede produkter

Varmings eget hus

Illustrator Martin Schwartz udformet plakaten med udgangspunkt i ingeniør Varmings eget hus tegnet af Eva og Nils Koppel 1952. Realdania By & Byg har restaureret huset i 2013-2015. 50 x 70 cm.

Læs mere

Gavekort - et års personligt medlemskab

Giv et års arkitekturoplevelser i gave. Et års personligt medlemskab af Realdania By & Byg Klubben, giver adgang til arkitekturoplevelser over hele landet. Du modtager gavekortet som en pdf.fil. lige til at printe.

Læs mere

Allerede klubmedlem?

Klubbens medlemmer handler altid til klubpris.

Skal du være med i vores arkitekturklub?

Eksklusive arrangementer i hele Danmark, kun 199 kr. om året.

Bliv medlem

Bliv medlem af

Realdania By & Byg Klubben

- Træd ind i arkitekturhistorien

Læs mere her