Log ind

Indtast brugernavn og kodeord

Bøger

2018

I alt 20

Bevaringsværdige ejendomme - fra restaurering til udlejning

Få indblik i de overvejelser og tværgående udfordringer, der opstår undervejs, når man køber, restaurerer, og udlejer bevaringsværdige ejendomme.

Læs mere
650,00 kr.
Klubpris 200,00 kr.

Halldor Gunnløgssons kompromisløse mesterværk

Sortbejdsede, silkeslebne mahognivægge. Grønlandsk marmorgulv. Store glasfacader. Fuld og uhindret panoramaudsigt over Øresund. Arkitekten Halldor Gunnløgssons eget hus fra 1958 er et af de mest raffinerede enfamiliehuse fra den tid.

Læs mere
160,00 kr.
Klubpris 75,00 kr.

Slotsophold på Hindsgavl Slot

Tag med til historiske Hindsgavl Slot, og hør om Realdania By & Bygs driftsafdelings mange løbende opgaver med at bevare og sikre de fredede 1700-tals-bygninger for eftertiden. Rundvisningen er en del af et ophold med gourmetmad, drinks, morgenbuffet, overnatning i rustikke værelser, guidet rundvisning i slots-parken og naturvandring i dyreparken, hvor hjortene netop nu er i brunst.

Læs mere
1.295,00 kr.
Klubpris 1.295,00 kr.

Rundvisning på Hindsgavl Slot

Tag med til historiske Hindsgavl Slot, og hør om Realdania By & Bygs driftsafdelings mange løbende opgaver med at bevare og sikre de fredede 1700-tals-bygninger for eftertiden. Vi udforsker også den romantiske slotspark med lysthuse, vandløb og det skønneste vue ud over Lillebælt samt den store køkken-, urte- og frugthave, som forsyner slotskøkkenet med årstidens råvarer.

Læs mere
160,00 kr.
Klubpris 75,00 kr.

Tvedes Rådhus – Monumentalt og magtfuldt centrum i Sorø

Røde mursten rejser sig fra torvet med en højde og detaljerigdom, der oser af magt, og imponerende kamtakkede gavle og spidsbuede vinduer leder tankerne mod middelalderen og Danmark som magtfuld nation. Velkommen til Sorø gamle rådhus - et tidstypisk mønstereksempel på det officielle Danmarks brug af historicismens monumentale formsprog. Rundvisning og byvandring.

Læs mere
200,00 kr.
Klubpris 100,00 kr.

Højgården på Sejerø - restaurering med halm og hestepærer

Turen går til den lille ø, Sejerø, hvor Højgården med den 600 år gamle type bindingsværk – sidebåndsbindingsværk – nu er under restaurering. Kom med ind bag stilladserne, hvor håndværkere arbejder på at istandsætte de originale overflader, og hør arkitekt og projektleder, Anders Brüel, fortælle om planerne for Højgårdens fremtid som ny turistattraktion på øen.

Læs mere
160,00 kr.
Klubpris 75,00 kr.

Alhambra – festen fortsætter på Frederiksberg

Velfriseret. Nydeligt og roligt. Sådan kender de fleste Frederiksberg i dag. Men sådan har det ikke altid været. Fra midten af 1800-tallet var Frederiksberg med sin store forlystelseshave Alhambra en sikker havn for forlystelsessyge indbyggere i hovedstaden. Nu er et nyt Alhambra genopstået i Realdania By & Bygs ejendom på Allégade. Tag med til det festlige Frederiksberg, når vi besøger Museet for humor og satire.

Læs mere
180,00 kr.
Klubpris 100,00 kr.

Fredericias florentinske fæstning

Med sine tre fremspringende gavle, voldsomme spidsbuede blændinger, friser og søjler ligner Meldahls Rådhus i Fredericia nærmest en borg. Den imposante arkitektur er medspiller i fortællingen om nationen og byen, der har dannet rammen om Danmarkshistoriens største militære sejre og nederlag. Kom på rundvisning i bygningen, der er et af arkitekt Meldahls hovedværker i Jylland.

Læs mere
160,00 kr.
Klubpris 75,00 kr.

Stor arkitektur kan findes i det små - Jørn Utzons Romerhus

I slutningen af 50'erne byggede Jørn Utzon, som i år ville være fyldt 100 år, det første af de huse, der i dag kendes som Romerhusene. 60 år senere er husene, som var forløbere for en helt ny boform, stadig så populære, at turister fra hele verden valfarter dertil. Kom med indenfor i et af de karakteristiske gårdhavehuse.

Læs mere
160,00 kr.
Klubpris 75,00 kr.

Arkitektur for kvinder – Søetatens Pigeskole

Søetatens Pigeskole i Nyboder er et værk, der imponerer, og kun de færreste forlader bygningen uden at blive henført af arkitekturen. Arkitekt Dorthe Bendtsen, der har forfattet Realdania By & Bygs bog om huset, tager dig fra kælder til loft og løfter sløret for det liv, som gennem mere end 150 år har genlydt i bygningen.

Læs mere
160,00 kr.
Klubpris 75,00 kr.

J.F. Willumsens Ateliervilla

J.F. Willumsen er en hovedskikkelse i dansk kunsthistorie med flere ikoniske værker, som mange kender, og som er blevet en del af vores fælles billedbank. Men Willumsen var også arkitekt. For 110 år siden tegnede han en særegen villa i middelalderstil til sig selv og sin hustru, hvor der fortsat skabes stor kunst.

Læs mere
160,00 kr.
Klubpris 75,00 kr.

Mød arkitekten bag BLOX

Mød Ellen van Loon, arkitekten bag BLOX. Via vores samarbejde med DAC kan du komme med til BLOXTALK, hvor du kan høre den altid ambitiøse og kompromisløse Ellen van Loon, partner hos Rem Koolhaas firma, OMA, og hovedarkitekt på BLOX - den nok mest debatterede nyere bygning i København.

Læs mere
140,00 kr.
Klubpris 140,00 kr.

Marskgården i Højer undervejs i restaureringen

Der er savsmuld og tagrør i luften på torvet i Højer, hvor Realdania By & Byg er i gang med at restaurere og omdanne den gamle præstegårds tre bygninger - en marskgård fra 1823, en villa fra 1906 og en lade fra 1700-tallet - til en madlejrskole for børn. Kom med bag byggehegnet, op i stilladset, og oplev restaureringen på tætteste hold.

Læs mere
Klubpris 75,00 kr.

Bag om BLOX byggeriet

Ved dette erhvervsarrangement kan du få et eksklusivt indblik i overvejelser og læringer fra byggeriet af Realdanias og Realdania By & Bygs største projekt til dato – BLOX – midt i hjertet af København. Sammen med projektchefen i Realdania By & Byg kommer du også på rundvisning i huset – fra fuldautomatisk P-kælder til lejlighederne på toppen af den markante bygning.

Læs mere
650,00 kr.
Klubpris 200,00 kr.

Fortællende arkitektur i Bindesbølls Rådhus

Kun de færreste kender de mange historier, der ligger gemt i bygningsværket og arkitekturen i Bindesbølls Rådhus. Hør fortællingerne om de epokegørende begivenheder, og se resultatet af den gennemgribende restaurering af det storslået simple rådhusbyggeri på torvet i Thisted.

Læs mere
160,00 kr.
Klubpris 75,00 kr.

Brutalisme i Brabrand - Knud Friis eget hus

Knud Friis villa fra 1958 står med sit brutalistiske formsprog som et autentisk vidnesbyrd på den arkitektur, der blev så kendetegnende for den legendariske tegnestue Friis & Moltke.

Læs mere
160,00 kr.
Klubpris 75,00 kr.

Arne Jacobsens eget hus - nyt køkken og gamle farver

Vi har været i arkiverne og fundet originale tegninger, støvet ukendte fotos af, været i kontakt med slægtninge og haft farvearkæologer til at kradse i væggene; nu ligger planen for huset klar; med nyt køkken, nyt badeværelse og måske nye farver;

Læs mere
160,00 kr.
Klubpris 75,00 kr.

Rosenhuset – Tuborgs gamle hovedsæde

Kong Christian X var en dag på besøg på Tuborg. Kongen spørger en bryggeriarbejder ”Hvad drikker De i grunden om dagen min gode mand?” Arbejderen svarer, ”Nåh, en til halvanden, bliver det nok til.” Kongen siger ”Nå, det gør jeg såmænd også”, hvortil bryggeriarbejderen svarer ”Jamen Deres Majestæt, De snakker jo om flasker. Jeg snakker om kasser.” Og det var dengang, der var 50 flasker i en kasse!

Læs mere
180,00 kr.
Klubpris 100,00 kr.

Bertel Udsens eget hus

At der kan være store æstetiske værdier i den åbne plan, viser Bertel Udsens hus i Lyngby. Oplev huset, som ”enfamiliehusets fader” i 1956 byggede til sig selv og sin familie; et uprætentiøst og velbevaret hus inspireret af Frank Lloyd Wright, der kom til at markere essensen af parcelhuset, som vi kender det.

Læs mere
160,00 kr.
Klubpris 75,00 kr.

Facade under forvandliing: Strandgade 4 i Faaborg

Nu skal facaden på byhuset Strandgade 4 fra 1882 forskønnes, så den igen bidrager til det historiske gademiljø i hjertet af den sydfynske købstad. Kom med til Magasingården i Faaborg og hør om planerne for den igangværende renovering, der er en del af projektet "Utilpassede bygninger i købstæderne".

Læs mere
0,00 kr.
Klubpris 0,00 kr.
I alt 20

Bliv medlem af

Realdania By & Byg Klubben

- Træd ind i arkitekturhistorien

Læs mere her