Log ind

Indtast brugernavn og kodeord

Rundvisning på Hindsgavl Slot

Tag med til historiske Hindsgavl Slot, og hør om Realdania By & Bygs driftsafdelings mange løbende opgaver med at bevare og sikre de fredede 1700-tals-bygninger for eftertiden. Vi udforsker også den romantiske slotspark med lysthuse, vandløb og det skønneste vue ud over Lillebælt samt den store køkken-, urte- og frugthave, som forsyner slotskøkkenet med årstidens råvarer.

160,00 kr.

Klubpris: 75,00 kr.

Hvert år aflægger bygningskonstruktør og projektleder i Realdania By & Bygs driftsafdeling Thomas Halvorsen Hindsgavl Slot mange besøg som en del af sit arbejde. Døre og vinduer skal vedligeholdes, broen i parken skal renses for alger, stråtage skal repareres, og lige for tiden udskiftes dele af den gamle tagkonstruktion og tagbelægning.

Nu kan du komme med Thomas Halvorsen gennem Hindsgavls smukke 1700-tals-bygninger og høre om de mange forskellige løbende opgaver med at holde slottet, der i dag udgør et 4-stjernet hotel- og konferencecenter, i god stand. 

På rundvisningen fortæller projektlederen også om den lange, gennemgribende modernisering, restaurering og udvidelse af Hindsgavl Slot, Realdania By & Byg foretog i 2004-2013, som har resulteret i, at slottet i dag fremstår autentisk i det ydre anlæg og i hovedbygningen, mens den tidligere kostald, svinestald og ladebygning er omdannet til moderne hotelværelser, konferencelokaler og restaurant. 

Vi udforsker også de storslåede naturomgivelser, som omkranser slottet: En romantisk slotspark med lysthuse, vandløb og det skønneste vue ud over Lillebælt samt en 10.000 m2 køkken-, urte- og frugthave, som forsyner slotskøkkenet med årstidens råvarer. 

Program
Kl. 13.30 Vi mødes på gårdspladsen. Rundvisning i køkkenhaven og slotsparken, der oprindeligt blev anlagt som barokhave, og som i 1814 blev omlagt i romantisk stil, med gartner fra Hindsgavl Slot.
Kl. 14.30 Bygningskonstruktør og projektleder i Realdania By & Byg Thomas Halvorsen viser rundt og fortæller om restaureringen af Hindsgavl Slot og det løbende arbejde med at vedligeholde slottets bygninger.
Kl. 15.30 Rundvisningen slutter.

Tilmelding
Der er begrænset antal pladser, og tilmelding er nødvendig. Max. to pladser pr. medlem undtaget erhvervsmedlemmer.

Om Hindsgavl Slot
Hindsgavl Slot ligger på den vestlige spids af Fyn. Det nuværende slot er opført i 1784-85 i streng klassicistisk stil, men Hindsgavls historie går mere end 800 år tilbage. Hindsgavl Slot anvendes i dag som hotel- og konferencevirksomhed. Tre gange har Hindsgavl vundet prisen for enten "Bedste Lokaler” eller ”Bedste Service” til Skandinaviens største fagmesse inden for møder og konferencer, Møde- og Eventmessen.
Læs mere her

Allerede klubmedlem?

Klubbens medlemmer handler altid til klubpris.

Skal du være med i vores arkitekturklub?

Eksklusive arrangementer i hele Danmark, kun 199 kr. om året.

Bliv medlem

Bliv medlem af

Realdania By & Byg Klubben

- Træd ind i arkitekturhistorien

Læs mere her