Log ind

Indtast brugernavn og kodeord

Bevaringsværdige ejendomme - fra restaurering til udlejning

Få indblik i de overvejelser og tværgående udfordringer, der opstår undervejs, når man køber, restaurerer, og udlejer bevaringsværdige ejendomme.

650,00 kr.

Klubpris: 200,00 kr.

Kom med indenfor i Oluf Bagers Mødrene Gård i Odense torsdag den 4. oktober, og bliv klogere på restaurering og udlejning af bevaringsværdige ejendomme:

• Fra købmandsgård i 1500-tallet til kontorlejemål i det 21. århundrede. Hvordan restaurerer man en historisk bygning til nutidig brug med respekt for husets arkitektur? 
• Hvem er de potentielle lejere til et hus, hvor gulvene er skæve, og ventilation er noget, der sker, når man åbner vinduerne? 
• Hvilke overvejelser bør man gøre sig ved udformning af lejekontrakt, så både ejer og lejer bliver glade?

Få svarene, når Realdania By & Byg Klubben inviterer til erhvervsarrangementet "Bevaringsværdige ejendomme – fra restaurering til udlejning" og oplev et af Odenses ældste verdslige huse, som kun er delvist åbent for offentligheden.

Realdania By & Byg har gennem tiden restaureret mere end 50 bevaringsværdige og fredede huse. Vi befinder sig i den særlige position, at selskabet både er ejer, bygherre og udlejer på én og samme tid. Det giver os en indgående indsigt i alle de overvejelser og udfordringer, der opstår undervejs, når man køber, restaurerer, udlejer og drifter fredede ejendomme. Ofte står vi i krydsfeltet mellem på den ene side at skulle sikre kulturhistoriske værdier og på den anden side at tilgodese de nutidige behov og krav, som lejerne kan have, fx til et lavt energiforbrug.

Køb af billet til klubpris til arrangementet kræver et erhvervsmedlemskab. Klubprisen er 160 kr. ekskl. moms. Uden medlemskab koster billetten 520 kr. ekskl. moms). Er du ikke erhvervsmedlem, så benyt dig af vores INTROTILBUD: Få 2 gratis billetter til arrangementet ved køb af et erhvervsmedlemskab.


Program

Kl. 14.00-15.00: Restaurering: Hvilke overvejelser har der været omkring restaureringen af Oluf Bagers Mødrene Gård? 
Rundvisning og foredrag v/projektleder og arkitekt Anders Brüel fra Realdania By & Byg. 
Undervejs fortæller vi også om, hvordan restaurering og funktionalitet kan samtænkes, når en fredet ejendom skal udlejes. 

Kl. 15.00-15.40 Udlejning: Hvilke overvejelser bør man gøre sig i forbindelse med udlejning af en fredet ejendom? 
Indlæg ved Morten Raun, driftschef og advokat i Realdania By & Byg.

• Hvilke overvejelser gør Realdania By & Byg sig inden køb af en ejendom ift. udlejning – enten som erhvervslejemål eller boliglejemål?
• Hvordan finder man en lejer?
• Hvordan udformes en lejekontrakt i en fredet ejendom?
• Hvilken dialog har vi med lejerne inden indflytning ift. deres ønsker og behov?

Kl. 15.40-16.00: Afrunding og erfaringsudveksling. Vi byder på en forfriskning. 


Det kan du forvente at få med hjem:

a En unik oplevelse i en spændende historisk ejendom.
a Gode råd om køb, restaurering og udlejning af bevaringsværdige ejendomme
a Erfaringsudveksling med fagfolk inden for arkitektur og byggeri.


Om ejendommen
Oluf Bagers Mødrene Gård, der ligger i Nørregade 29 i Odense, er opført i 1586 af forretningsmanden Oluf Bager. Gennem godt 400 år har bygningen undergået store forandringer, ligesom anvendelsen af huset er skiftet meget over tid. Alle de historiske lag og levn er bevaret med lige stor vægt, mens de nye tilføjelser, der har været nødvendige, er søgt udført med sober respekt for kvaliteterne i det fine, gamle hus. Oluf Bagers Mødrene Gård er i dag Odense-domicil for Realdania By & Byg A/S, og en del af ejendommen bliver lejet ud til forskellige erhvervsformål. Restaurant Oluf Bagers Gård holder til i den gamle hestestald i magasinbygningen.
Læs mere om Oluf Bagers Mødrene Gård

Allerede klubmedlem?

Klubbens medlemmer handler altid til klubpris.

Skal du være med i vores arkitekturklub?

Eksklusive arrangementer i hele Danmark, kun 199 kr. om året.

Bliv medlem

Bliv medlem af

Realdania By & Byg Klubben

- Træd ind i arkitekturhistorien

Læs mere her