Log ind

Indtast brugernavn og kodeord

Barok for enker

Oplev de gamle barokke trapper, den smukke festsal og loftets enestående trækonstruktion i den statelig bygning i barokstil fra 1700-tallet. Få et indblik i enkernes liv, og hør om hele restaureringen af Det Harboeske Enkefruekloster.

160,00 kr.

Klubpris: 60,00 kr.

1663 var året, hvor Frederik den 3. kunne fejre sit femte regeringsår, hvor Peters Kirken i Rom blev færdiggjort, og hvor enevælden herskede over Europa med den Franske Ludvig den 14. i spidsen. Det var også året, hvor bebyggelsen af Christian 4.s inddæmmede landområde bag slotsøen i København påbegyndtes. På en af disse byggegrunde opførte landdrost Simon de Pethum en statelig bygning i barokstil. I 1700-tallet fik ejendommen ny funktion som enkefruekloster - en funktion det har bibeholdt lige siden. 

Da Realdania By & Byg købte ejendommen i 2006, var den præget af stærkt forfald, og kun en gennemgribende restaurering, der krævede både mod og iderigdom, sikrede bygningen og enkefruernes liv i det gamle hus. 

Tag med Realdania By & Byg Klubben på besøg i huset og oplev de gamle barokke trapper, den smukke festsal, loftets enestående trækonstruktion og gamle dasser. Få desuden et indblik i enkernes liv, når arkitekt og projektleder Per Troelsen viser huset frem og fortæller om hele restaureringen.     

Program
Kl. 14.00 Arkitekt Per Troelsen fremviser huset og fortæller om restaureringen. 
Kl. 15.30 Arrangementet slutter. 

Tilmelding
Der er begrænset antal pladser, og tilmelding er nødvendig. Max. 2 pladser pr. medlem undtaget erhvervsmedlemmer.

Det Harboeske Enkefruekloster
Det Harboeske Enkefruekloster er en senbarok bygning, som i mere end 270 år har huset stiftelsen af samme navn og fungeret som et hjem for enkefruer. 
Læs mere her

Allerede klubmedlem?

Klubbens medlemmer handler altid til klubpris.

Skal du være med i vores arkitekturklub?

Eksklusive arrangementer i hele Danmark, kun 199 kr. om året.

Bliv medlem

Bliv medlem af

Realdania By & Byg Klubben

- Træd ind i arkitekturhistorien

Læs mere her