Log ind

Indtast brugernavn og kodeord

Rundvisning i Arne Jacobsens funkisvilla

Hør alle historierne, som Arne Jacobsens funkisvilla gemmer på, når arkitekt og projektleder i Realdania By & Byg Per Troelsen giver en eksklusiv rundvisning i det ikoniske hus på Gotfred Rodes Vej, som en af vor tids største danske arkitekter tegnede og opførte i 1929.

160,00 kr.

Klubpris: 60,00 kr.

Huset og garagen er tegnet og opført af arkitekt Arne Jacobsen i 1929 og er to år senere i 1931 udbygget med en tegnestuefløj og drivhus. Villaen fungerede som hjem og arbejdsplads for Jacobsen frem til 1943, hvor han flygtede til Sverige sammen med tusindvis af andre danske jøder. Huset på Gotfred Rodes Vej 2 har siden Realdania By & Byg købte og restaurerede det i 2006-2007 tjent som bolig for efterfølgende lejere, men Realdania By & Byg slår nu helt eksklusivt dørene op for klubbens medlemmer.

Oplev husets særprægede arkitektoniske formsprog og kom helt tæt på de detaljer, som Jacobsen er kendt for at implementere i sine projekter. Turen ledes af arkitekt og projektleder bag restaureringen Per Troelsen, som har et indgående kendskab til huset og de arkitektoniske tanker bag.

Program

Kl. 13.00 Arkitekt og projektleder i Realdania By & Byg Per Troelsen fortæller om husets arkitektur og restaurering.
Kl. 13.25 Oplev huset på egen hånd, og stil spørgsmål til eksperten.
Kl. 14.00 Arrangementet slutter.

Der afholdes flere lignende arrangementer – se arrangementskalenderen

Tilmelding
Dette arrangement er kun for medlemmer. Der er begrænset antal pladser, og tilmelding er derfor nødvendig. Max. 2 pladser pr. medlem undtaget erhvervsmedlemmer.

Arne Jacobsens eget hus
Funkisvillaen er Jacobsens første eksempel på en bebyggelse med inspiration fra den internationale funktionalisme. Bygningen blev fredet i 1987 og regnes som et ikon for Arne Jacobsens internationale periode.
Læs mere her

Allerede klubmedlem?

Klubbens medlemmer handler altid til klubpris.

Skal du være med i vores arkitekturklub?

Eksklusive arrangementer i hele Danmark, kun 199 kr. om året.

Bliv medlem

Bliv medlem af

Realdania By & Byg Klubben

- Træd ind i arkitekturhistorien

Læs mere her