Log ind

Indtast brugernavn og kodeord

Åbent hus i Arne Jacobsens eget hjem

Arne Jacobsens ikoniske funkisvilla i Charlottenlund åbner kortvarigt for offentligheden. Gå på opdagelse i datidens mest moderne hus i Danmark, hvor stjernearkitekten boede og arbejdede frem til 1943. Alle er velkomne.

Klubpris:

Det står lysende hvidt og skævt på en trekantet hjørnegrund omgivet af en hvid betonmur og formklippede træer og buske. Huset og garagen på Gotfred Rodes Vej er tegnet og opført af arkitekt Arne Jacobsen i 1929 og to år senere udbygget med en tegnestuefløj og drivhus. 

Villaen fungerede som hjem og arbejdsplads for Jacobsen frem til 1943, hvor han flygtede til Sverige sammen med tusindvis af andre danske jøder. Huset har siden Realdania By & Byg købte og restaurerede det i 2006-2007 tjent som bolig for efterfølgende lejere, men nu åbner det kortvarigt for offentligheden. 

Kom til åbent hus:

Lørdag den 11. februar kl. 11-16

Søndag den 12. februar kl. 11-16

Arrangementet er gratis, og alle er velkomne.

Bemærk de særlige vindueskarme til urtepotter, de synlige støbejernsradiatorer og den skibsagtige jerntrappe til tagterrassen. Arne Jacobsens eget hus gemmer på masser af løsninger og detaljer, som er typiske for funktionalismens huse. 

Arne Jacobsens eget hus
Funkisvillaen er Jacobsens første eksempel på en bebyggelse med inspiration fra den internationale funktionalisme. Bygningen blev fredet i 1987 og regnes som et ikon for Arne Jacobsens internationale periode.
Læs mere her

Allerede klubmedlem?

Klubbens medlemmer handler altid til klubpris.

Skal du være med i vores arkitekturklub?

Eksklusive arrangementer i hele Danmark, kun 199 kr. om året.

Bliv medlem

Bliv medlem af

Realdania By & Byg Klubben

- Træd ind i arkitekturhistorien

Læs mere her