Log ind

Indtast brugernavn og kodeord

Arkitekternes egne huse - Jørn Utzons Romerhus

Oplev et af den verdensberømte arkitekt, Jørn Utzons hovedværker: Romerhusene i Helsingør, som var forløbere for en helt ny boform, tæt-lav-bebyggelsen, der siden har vundet stor udbredelse og anerkendelse. Huset på Baggesensvej 3 blev restaureret af Realdania By & Byg for fire år siden.

160,00 kr.

Klubpris: 60,00 kr.

Mange kender Jørn Utzon for Operahuset i Sydney, men man skal faktisk bare tage til Helsingør for at se ét af de vigtigste aftryk, Jørn Utzon sætter i dansk arkitekturhistorie, nemlig Romerhusene. I løbet af sin karriere stod Jørn Utzon også bag værker som Can Lis på Mallorca, Bagsværd Kirke og Paustians Møbelhus i København. Utzon var den første danske arkitekt, som modtog Pritzkerprisen – arkitekturens Nobelpris – og har derudover modtaget Sonningprisen samt adskillige andre hædersbevisninger gennem årene.

Udformningen af Romerhusene, som i alt består af 60 huse, var en kritisk kommentar til den fasttømrede forestilling om familieboligen som et fritliggende hus på egen grund. Det centrale nye element var de tætliggende boliger i klynger, der alle havde en privat gårdhave som en integreret del af boligen. Romerhusenes udformning havde inspiration fra hele verden, men også i den arketypiske, danske bondegård.

Oplev huset i selskab med arkitekt og projektleder i Realdania By & Byg Per Troelsen, som stod bag den gennemgribende restaurering af huset, der blev genindviet i 2013. For første gang siden indvielsen inviterer Klubben nu indenfor. 

Program

Kl. 12:00 Arkitekt og projektleder i Realdania By & Byg Per Troelsen fortæller om huset og restaureringen. 

Kl. 12:20 Deltagerne går selv rundt i huset, og kan stille spørgsmål.

Kl. 12:45 Arrangementet slutter. 

Om Romerhusene

Bebyggelsen hedder egentligt Kingohusene efter Boligselskabet Kingo, som var bygherre. I folkemunde blev den dog hurtigt døbt Romerhusene på grund af den stilmæssige inspiration fra gammel romersk byggeskik. 

Læs mere om Realdania By & Bygs "Romerhus"

Tilmelding

Der er begrænset antal pladser, og tilmelding er nødvendig. Max. to pladser per klubmedlem undtaget erhvervsmedlemmer.

Allerede klubmedlem?

Klubbens medlemmer handler altid til klubpris.

Skal du være med i vores arkitekturklub?

Eksklusive arrangementer i hele Danmark, kun 199 kr. om året.

Bliv medlem

Bliv medlem af

Realdania By & Byg Klubben

- Træd ind i arkitekturhistorien

Læs mere her