Log ind

Indtast brugernavn og kodeord

På sporet af Jørn Utzon

Kom tættere på mennesket og arkitekten Jørn Utzon, når Realdania Byg Klubben besøger Utzon Center i Aalborg. Her fortæller arkitekt Lise Juel om samarbejdet med Utzon og restaureringen af Can Lis og udformningen af Utzon Center. Bagefter er der arkitekturvandring langs havnefronten. Arrangementet bliver til i samarbejde med Utzon Center

245,00 kr.

Klubpris: 145,00 kr.

Kom tættere på mennesket og arkitekten Jørn Utzon, når Realdania Byg Klubben besøger Utzon Center i Aalborg. Her fortæller arkitekt Lise Juel om samarbejdet med Utzon, restaureringen af Can Lis og udformningen af Utzon Center. Bagefter er der arkitekturvandring langs havnefronten med Utzon Centers guider - turen går blandt andet forbi Musikkens Hus og Nordkraft. Arrangementet bliver til i samarbejde med Utzon Center

Program
13.00-14.30  På sporet af Jørn Utzon
                     Foredrag ved arkitekt Lise Juel
15.00-17.00  Arkitekturvandring 
                     Aalborg havnefront i fugleperspektiv
                     med guide fra Utzon Center 

Lise Juel samarbejdede i flere år med Jørn Utzon og sønnen Kim om skabelsen af Utzon Center i Aalborg og restaureringen af Utzons eget hus på Mallorca. På Utzon Center fortæller hun om den Utzon’ske skabelsesproces og gver deltagerne et sjældent indblik i Jørn Utzons tanker og måde at arbejde på.

Spis middag på Utzon Center: kr. 499,-
Kl. 19.00 runder vi dagen af med middag med udsigt over Limfjorden. To retters-menu med vine samt kaffe og sødt.
Ønsker du at deltage i middagen skal du bestille på info@realdaniabyg.dk

Arrangementet er blevet til i samarbejde mellem Utzon Center og Realdania Byg Klubben, og er den del af Utzon temaweekend i Aalborg.

Jørn Utzon (1918-2008)
Utzon var en af Damarks største arkitekter i det 20. århundrede. Blandt hans mange enestående værker finder man Kingohusene (Romerhusene) i Helsingør, Can Lis på Mallorca og Operahuset i Sydney, der er kendt af mennesker over hele kloden. I 2003 modtog Utzon Pritzker-prisen, også kaldet arkitekturens Nobelpris. Utzons værker er ofte kendetegnet ved bløde linjer, skulpturelle former og et fint samspil med det omgivende landskab.


På sporet af arkitekten
Poul Henningsen, Arne Jacobsen, Jørn Utzon samt Eva og Nils Koppel satte alle deres klare præg på dansk arkitektur i det 20. århundrede. I fire foredrag følger vi i sporet på arkitekterne, og lader eksperter komme til orde og kaste lys over de mere ukendte sider af de kendte arkitekter. I første halvår handlede det om arkitektparret Koppel og Arne Jacobsen. Den 9. september handler det om PH i Musikhuset i Aarhus og den 31. oktober om Jørn Utzon i Aalborg. 

Allerede klubmedlem?

Klubbens medlemmer handler altid til klubpris.

Skal du være med i vores arkitekturklub?

Eksklusive arrangementer i hele Danmark, kun 199 kr. om året.

Bliv medlem

Bliv medlem af

Realdania By & Byg Klubben

- Træd ind i arkitekturhistorien

Læs mere her