Log ind

Indtast brugernavn og kodeord

Meldahls rådhus i Fredericia- Væbnet for freden

Pro pace armatus står der på facaden af det gamle rådhus i Fredericia. Væbnet for freden betyder inskriptionen, der ganske præcist udtrykker Fredericias historiske betydning som forsvarsanlæg. På samme måde er rådhuset et udtryk for sin tid. Tegnet af arkitekt Ferdinand Meldahl og opført i 1860 som byens myndige og magtfulde råd-, ting- og arresthus.

160,00 kr.

Klubpris: 60,00 kr.

“Pro pace armatus” står der på facaden af det gamle rådhus i Fredericia. ”Væbnet for freden” betyder inskriptionen, der ganske præcist udtrykker Fredericias historiske betydning som forsvarsanlæg. På samme måde er rådhuset et udtryk for sin tid. Tegnet af arkitekt Ferdinand Meldahl og opført i 1860 som byens myndige og magtfulde råd-, ting- og arresthus.

Tag med Realdania Bygs arkitekt og projektleder Frants Frandsen på rundvisning i Meldahls rådhus og hør om restaureringen af de smukke rum og sale, som både afspejler nationens, byens og arkitekturens historie. Ikke mindst balkonen er et udtryk for, hvordan arkitekturen har været medspiller i fortællingen om nationen og byen, og hvert år den 6. juli, når byen fejrer slaget ved Fredericia i 1848, er balkonen og rådhuset midtpunkt for dagens taler – sådan som den alle dage har været. Takket være en gennemgribende restaurering er husets historie i dag bevaret og kan bæres videre i fremtiden.

Program
16:30 Rundvisning ved arkitekt
          og projektleder Frants Frandsen
17:30 Arrangementet slutter

Om Meldahls rådhus i Fredericia
Råd-, Ting- og Arresthus, der er opført i 1860 efter tegning af arkitekt Ferdinand Meldahl, er udtryk for den historicistiske periode i Danmark, hvor inspiration fra tidligere europæiske stilarter blev dyrket frit. Den pavillonagtige bygning repræsenterer således på én og samme tid norditaliensk middelalder og byzantinsk stil, og den regnes for et af Meldahls hovedværker i Jylland. Huset er opført i to etager med tre gavlpartier på facaden. I 1915 blev der tilføjet en køkkenfløj på bygningens bagside og en tilbygning på nordgavlen, uden dog at forrykke den fine balance og klare symmetri.

Læs mere om Meldahls rådhus her

Allerede klubmedlem?

Klubbens medlemmer handler altid til klubpris.

Skal du være med i vores arkitekturklub?

Eksklusive arrangementer i hele Danmark, kun 199 kr. om året.

Bliv medlem

Bliv medlem af

Realdania By & Byg Klubben

- Træd ind i arkitekturhistorien

Læs mere her