Log ind

Indtast brugernavn og kodeord

Charlottenborg - Kunstakademi siden 1754

Jacobsen, Exner, Meldahl, Gunnløgsson, Rosen, Heiberg, Bindesbøll, Willumsen – på tværs af stilarter, tidsaldre og bygningsværker har de ét tilfælles. Alle har de haft deres gang og første virke på Charlottenborg, Danmarks Kunstakademi. Tag med på rundvisning og hør om Charlottenborg – historien, bygninger og institutionen.

150,00 kr.

Klubpris: 50,00 kr.

EKSTRA rundvisning kl. 17.00 - se her


Jacobsen, Exner, Meldahl, Gunnløgsson, Rosen, Heiberg, Bindesbøll, Willumsen – på tværs af stilarter, tidsaldre og bygningsværker har de ét tilfælles. Alle har de haft deres gang og første virke på Charlottenborg, Danmarks Kunstakademi. Tag med klubben på rundvisning og hør om Charlottenborg – historien, bygninger og institutionen…

I 1754 oprettede Kong Frederik den 5. Det Kongelige Danske Skildre-, Bildhugger- og Bygningsakademie. Institutionen fik til huse i Dronning Charlotte Amalies tidligere enkesæde, Charlottenborg, der var opført i 1672 og dermed introducerede barokken i den danske hovedstad. Samtidig markerede det begyndelsen til en helt ny bydel øst for byen. I 1683 blev den lavere fjerde fløj, som bl.a. indeholder den smukke kuppelsal, opført. Selv om meget har ændret sig på de 260 år, Charlottenborg og Kunstakademiet har sameksisteret, er det smukke hus stadig en kunstens højborg i Danmark.

Cand.mag. og tidligere ansat ved Kunstakademiet, Henrik Biehl, tager deltagerne rundt i de historiske omgivelser på Danmarks Kunstakademi, hvor alle de største danske arkitekter i tidens løb har haft deres gang. Turen går bl.a. omkring Billedhuggerhaven, Kuppelsalen, Festsalen samt Charlottenborgs atelierer og Hirschprung, hvor arkitektspirerne sad, før de flyttede til nye lokaler på Holmen i 1996.

Program 
15.30   Henrik Biehl viser rundt i på Charlottenborg og 
            fortæller om institutionen, bygningerne og historien.
17.00   Arrangementet slutter.

Mødested: I porten.

Tilmelding 
Der er begrænset antal pladser og tilmelding er nødvendig. Max 2 pladser pr arrangement pr medlem undtaget erhvervsmedlemmer.

Allerede klubmedlem?

Klubbens medlemmer handler altid til klubpris.

Skal du være med i vores arkitekturklub?

Eksklusive arrangementer i hele Danmark, kun 199 kr. om året.

Bliv medlem

Bliv medlem af

Realdania By & Byg Klubben

- Træd ind i arkitekturhistorien

Læs mere her