Log ind

Indtast brugernavn og kodeord

Det moderne køkken – fra arbejdsplads til familierum

Realdania Byg Klubben inviterer til foredrag om udviklingen af det moderne køkken – fra arbejdsstation til opholdsrum i selskab med professor, arkitekt og leder af Center for Boligforskning Claus Bech-Danielsen og arkitekt og projektleder Per Troelsen.

200,00 kr.

Klubpris: 100,00 kr.

Køkkenalrum, samtalekøkkener og åbne etageplaner kendetegner det moderne hjem anno 2014. Mens køkkenet i dag er hjemmets absolutte centrum – ikke blot for madlavning men også ophold, underhold og samtale, så var der helt andre ’boller på suppen’, når mor henslæbte time efter time i et lille, upraktisk, mørkt hjørne af hjemmet for mindre end 100 år siden. Men modernisterne, feministerne og rationalisterne ville det anderledes…

Realdania Byg Klubben inviterer til foredrag om udviklingen af det moderne køkken – fra arbejdsstation til opholdsrum i selskab med professor, arkitekt og leder af Center for Boligforskning Claus Bech-Danielsen, der vil tage tilhørerne med på en rejse gennem det 20. århundredes køkken og de tanker og idealer, der skulle revolutionere dette rum.

Gennem udvalgte eksempler fra Realdania Bygs ejendomsportefølje giver arkitekt og projektleder i Realdania Byg, Per Troelsen, efterfølgende tilhørerne et indblik i, hvordan disse moderne boligidealer blev udmøntet i de største danske arkitekters egne huse, fx Heibergs eget hus fra 1924, hvor en lille serveringslem afslører en spirende idealisme; Clemmensens hus fra 1953 hvor skydelåger giver en øget udveksling mellem rummene, til Udsens hus fra 1956 hvor de sidste snærende bånd er smidt og køkken, stue og værelser går i et.

Program

  • 17.00 Moderne køkkener

Professor, arkitekt og leder af Center for Boligforskning
Claus Bech-Danielsen fortæller om udviklingen af det 
moderne køkken gennem det 20. århundrede. 

  • 18.00 Arkitekternes egne køkkener

Arkitekt og projektleder i Realdania Byg, Per Troelsen, 
aktualiserer historien ift. Realdania Bygs ejendomme.

  • 18.30 Gløgg og æbleskiver.
  • 19.00 Arrangementet slutter.

Læs mere om arkitekternes egne huse

Tilmelding 
Der er begrænset antal pladser og tilmelding er nødvendig. Max 2 pladser pr arrangement pr medlem undtaget erhvervsmedlemmer.

Allerede klubmedlem?

Klubbens medlemmer handler altid til klubpris.

Skal du være med i vores arkitekturklub?

Eksklusive arrangementer i hele Danmark, kun 199 kr. om året.

Bliv medlem

Bliv medlem af

Realdania By & Byg Klubben

- Træd ind i arkitekturhistorien

Læs mere her