Log ind

Indtast brugernavn og kodeord

Revymuseet og Riises landsted

Den danske revytradition er lang og stolt. Kendte og elskede skuespillere har sunget, grædt og grint på de skrå revy-brædder i over hundrede år. På Frederiksberg har Danmarks Revymuseum til huse i en af Realdania Bygs ejendomme. Klubben inviterer nu indenfor til et kig i huset og en rundvisning med musik, filmklip og gode historier.

Klubpris:

Dedanske revytradition er lang og stolt. Kendte og elskede skuespillere har sunget, grædt og grint på de skrå revy-brædder i over hundrede år. På Frederiksberg har Danmarks Revymuseum til huse i en af Realdania Bygs ejendomme. Klubben inviterer nu indenfor til et kig i huset og en rundvisning med musik, filmklip og gode historier

Stefan Fønss, søn af Sejr Volmer-Sørensen og stedsøn til Grethe Sønck, tager deltagerne med på en spændende og fornøjelig rejse gennem dansk revy fra 1850 og frem til i dag. Fra den spæde start på Casino Teatret nytårsaften 1849 til dagens mangfoldighed af sommerrevyer landet rundt. Fra Liva Weel, Osvald Helmuth, Marguerite Viby over PH, Stig Lommer, Keld Petersen og Dirch Passer til Ulf Pilgaard, Lisbeth Dahl, Ørkenens Sønner, Zirkus Nemo og mange flere.

Revymuseet har indrettet sig i Riises Landsted på Frederiksberg. Med et lille hus trukket tilbage på grunden og en lang have mod vejen afskærmet af et hvidt stakit er ejendommen, der er bygget i 1860, opført i den stil, der kom til at kendetegne byen Frederiksberg og især området omkring Frederiksberg Have. Huset blev købt af Realdania Byg i 2005 og er i dag fredet.

Program 
15.45 Arrangementet starter med en introduktion til huset, 
          dets historie og arkitektur. 
16.00 Stefan Fønss viser rundt på museet og fortæller om 
          dansk revyhistorie gennem 160 år. 
17.00 Arrangementet slutter.

Læs mere om Riises Landsted

Tilmelding 
Der er begrænset antal pladser og tilmelding er nødvendig. Max 2 pladser pr arrangement pr medlem undtaget erhvervsmedlemmer.

Allerede klubmedlem?

Klubbens medlemmer handler altid til klubpris.

Skal du være med i vores arkitekturklub?

Eksklusive arrangementer i hele Danmark, kun 199 kr. om året.

Bliv medlem

Bliv medlem af

Realdania By & Byg Klubben

- Træd ind i arkitekturhistorien

Læs mere her