Log ind

Log ind info

Upcycle House første kig

I Nyborg eksperimenteres der med fremtidens bolig. Nu er det første hus i det ambitiøse udviklingsprojekt færdigt - Upcycle House. Oplev det færdige hus, hør om visioner og materialer og få en introduktion til det samlede projekt, der består af fem huse med fokus på bæredygtigt byggeri.

Klubpris:

Arrangementet er gratis men kræver tilmelding

I Nyborg eksperimenteres der med fremtidens bolig. Nu er det første hus i det ambitiøse udviklingsprojekt færdigt. Huset hedder Upcycle House, er bygget af raffinerede genbrugsmaterialer og skibscontainere. Og med det lander en international trend om bærerdygtighed med et bredt fokus på CO2-reduktion endelig i Danmark 

Oplev det færdige hus. Hør om visioner og materialer og få en introduktion til det samlede projekt og de kommende huse, der inden for det næste år vil vise nye veje for, hvordan vi bygger bæredygtige huse i fremtiden. Vi åbner nu for første gang dørene og inviterer inden for. 

Upcycle House er en del af Realdania Bygs typehus-eksperiment i Nyborg, hvor seks nabohuse skal opføres, som konkrete bud på, hvordan man reducerer CO2-aftrykket i forbindelse med boliger - fra byggefase til løbende forbrug og ændringer i boligen. 

Program 
14.00  Velkommen til byggegrunden i Nyborg. Arkitekten bag 
           Upcycle House, Anders Lendager fortæller i det netop
           færdigt opførte hus om visioner og materialer.
           Realdania Bygs projektleder, Jørgen Søndermark 
           fortæller om de de øvrige fem huse i projektet, som
           nu begynder at skyde op af jorden ved siden af 
           Upcycle House.
15.00 Arrangementet slutter.

Der afholdes tre rundvisninger på samme dag kl. 14, 15 og 16.

Om MiniCO2 husene 
Realdania Byg opfører i løbet af 2013 og 2014 seks nye enfamiliehuse i Nyborg, som hver på sin måde skal vise, hvordan man kan reducere ressourceforbruget og dermed begrænse C02-udledningen i forskellige faser af en bygnings levetid. Husene hedder MiniCO2 Husene og er alle omkring 140 kvadratmeter store. De opføres indenfor en almindelig økonomi, så de kan sælges til helt almindelige familier, når området er fuldt udbygget og projektet er afsluttet.

Målet er, at projektet vil række ud over de seks konkrete huse, der efter planen alle står færdige i Nyborg i begyndelsen af 2014 og at det dermed vil komme andre til gode end de seks familier, der vælger at købe husene. Erfaringerne vil efterfølgende blive trukket ud af den konkrete kontekst og brugt til at udpege generelt anvendelige veje for byggeriet til at reducere CO2-udledningen.

Allerede klubmedlem?

Klubbens medlemmer handler altid til klubpris.

Skal du være med i vores arkitekturklub?

Eksklusive arrangementer i hele Danmark, kun 199 kr. om året.

Bliv medlem