Log ind

Log ind info

Indvielse Tinghus i Esbjerg

Realdania Byg inviterer medlemmerne til fejringen af afslutningen på restaureringen af Ambergs Tinghus i Esbjerg. Der er reserveret et begrænset antal pladser til den lukkede del af indvielsen til Realdania Byg Klubbens medlemmer. Deltagelse er gratis, men kræver tilmelding.

Klubpris:

Realdania Byg inviterer medlemmerne til fejringen af afslutningen på restaureringen af Ambergs Ting- og Arresthus i Esbjerg. Der er reserveret et begrænset antal pladser til den lukkede del af indvielsen til Realdania Byg Klubbens medlemmer. Deltagelse er gratis, men kræver tilmelding. 

Program
11-13  Tale ved Esbjergs borgmester Johnny Søtrup og 
           rundvisninger ledet af arkitekt Christian Tilma fra 
           Praksis Arkitekter og projektleder i Realdania Byg, 
           Connie Hviid. Realdania Byg byder på en let 
           forfriskning, og der vil være mulighed for at få et 
           eksemplar af Realdania Bygs bog om huset. 
13-17  Almindeligt åbent for offentligheden. 


Om Ambergs Tinghus i Esbjerg 
På Esbjergs centrale torv ligger Ambergs tingog arresthus fra 1892. Det står i dag som et kraftfuldt udtryk for den fremstormende by, der i tiden fra havnen blev anlagt i 1868 voksede eksplosivt. Husets sten, mørtel og spær er håndgribelige resultater af esbjergensernes pionerånd og handlekraft, der også sikrede Esbjerg en plads som selvstændig retskreds, købstad og kommune – huset er ubestrideligt byens hus.

Mens rådhuset har været brugt til bl.a. byens turistkontor, har arresten i mange år stået tom. Med restaureringen åbnes op for et nyt liv for ejendommen, der igen fremstår i den historicistiske ånd, det blev opført i. Ting- og arresthuset skal i fremtiden stå som 'Byens hus' og være ramme om aktiviteter til glæde for Esbjergs borgere og besøgende.

Allerede klubmedlem?

Klubbens medlemmer handler altid til klubpris.

Skal du være med i vores arkitekturklub?

Eksklusive arrangementer i hele Danmark, kun 199 kr. om året.

Bliv medlem