Log ind

Log ind info

Eigtved og Thurah - Senbarok og Rokoko

De blev født med fem års mellemrum, døde begge 53 år senere og regnes for 1700-tallets og to af dansk arkitekturhistories vigtigste personligheder.

175,00 kr.

Klubpris: 75,00 kr.

De blev født med fem års mellemrum, døde begge 53 år senere og regnes for 1700-tallets og to af dansk arkitekturhistories vigtigste personligheder. De var begge arkitekter med virke i hovedstaden, og som samtidige arbejdede de på en lang række af de samme bygninger bl.a. Christianborg Slot. Nicolai Eigtved og Lauritz de Thurah havde alt tilfælles undtagen essens af deres virke – deres arkitektoniske formsprog

Klubben sætter fokus på arkitekturhistoriens brydningstider og inviterer til film og foredrag med fokus på de to rivaler Nicolai Eigtved og Lauritz de Thurah. Se filmen ’Arkitekten der blev væk – eller hvem var Nicolai Eigtved’ af Nils Vest, der også fortæller om sin film, og hør arkitekt og projektleder Per Troelsen fortælle om Lauritz de Thurah – hans liv, virke og forholdet til kollegaen Nicolai Eigtved.

Program
15.00 Nils Vest præsenterer sin film, og vi ser filmen.
16.20 Pause – Realdania Byg serverer en kop kaffe
16.30 Arkitekt Per Troelsen fortæller om Det Harboeske 
          Enkefruekloster og Lauritz de Thurah.
17.00 Mulighed for spørgsmål, uddybning af pointer 
          og filmen.
17.30 Arrangementet slutter

Rivalerne
Nicolai Eigtved, 1701-1754, er hovedmanden bag planen for tidens nye og stort anlagte bydel, Frederiksstaden, hvor han opførte ikke alene to af Amalienborgs palæer men også en lang række andre ejendomme. Eigtved var foregangsmand og banebrydende i Danmark som udøver af tidens nye stil, Rokokoen.

Lauritz de Thurah (billedet), 1706-1759, var i modsætning til sin kollega mere bundet af traditionen og anvendte Senbarokkens formsprog i sine værker som bl.a. tæller Eremitageslottet, Sorø Akademi, det berømte snoede spir på Vor Frelser Kirke og Det Harboeske Enkefruekloster, som ejes af Realdania Byg.

Bemærk
Arrangementet finder sted i Fæstningens Materialgård, og vi skal ikke se Det Harboeske Enkefruekloster ved denne lejlighed

Allerede klubmedlem?

Klubbens medlemmer handler altid til klubpris.

Skal du være med i vores arkitekturklub?

Eksklusive arrangementer i hele Danmark, kun 199 kr. om året.

Bliv medlem