Log ind

Log ind info

Havnemesterboligen rundvisning

Havnemesterboligen i Skagen er tegnet af arkitekten Ulrik Plesner i 1904 og er et af de mere end 30 bygningsværker, som arkitekten fik opført i Skagen. Vi besøger huset med arkitekt Søren Kibsgaard, som i 2006 for Realdania Byg udførte en restaurering og nyindretning af det markante hus ved havnen.

150,00 kr.

Klubpris: 50,00 kr.

Havnemesterboligen i Skagen er tegnet af arkitekten Ulrik Plesner i 1904 og er et af de mere end 30 bygningsværker, som arkitekten fik opført i Skagen. Vi besøger huset med arkitekt Søren Kibsgaard, som i 2006 for Realdania Byg udførte en restaurering og nyindretning af det markante hus ved havnen

Ulrik Plesner kan om nogen kaldes Skagens arkitekt. Fra 1891 til 1933, boede Plesner i Skagen, hvor han blev en del af den kunstnerkoloni, som blandt andet talte Holger Drachmann og Michael og Anna Ancher.

Arkitekt Søren Kibsgaard fortæller ved rundvisningen om arbejdet med at restaurere bygningen og om Plesners arkitektur, der blandede ideer fra Bedre Byggeskik bevægelsen, jysk egnsbyggeskik og engelskinspireret barokstil.

Program 
Kl. 15.30  Rundvisning i Havnemesterboligen v. arkitekt   
                Søren Kibsgaard. 
Kl. 17.00  Arrangementet slutter.

Er du tilmeldt ”Ulrik Plesners Skagen – miniferie” er rundvisningen inkluderet i opholdet.

Tilmelding 
Der er begrænset antal pladser og tilmelding er nødvendig. Max 2 pladser pr arrangement pr medlem. Realdania Byg Klub Erhverv max 10 pladser pr arrangement.

Arkitekten og byggeriet 
Ulrik Plesner (1861-1933) skabte fornyelse i dansk bygningskunst, og hans "jyske arkitektur" blev fælleseje for hele landet. Havnemesterboligen profilerer sig arkitektonisk værdigt og skalamæssigt smukt i byens havnemiljø. Huset ligger hævet på en banke med udsigt over havnebassin og indløbet til Bindesbølls fredede fiskepakhuse samt det pulserende liv på havnen.

Bygningen er Plesners måske vigtigste værk med foreningen af engelske og danske træk. Det indtager en markant position i rækken af hans mange arbejder, og må anses for at være hans absolutte hovedværk i Skagen. Bygningen bliver i dag brugt af byens erhvervsforum og turistforening.

Se fotos og film fra Havnemesterboligen i Skagen

Allerede klubmedlem?

Klubbens medlemmer handler altid til klubpris.

Skal du være med i vores arkitekturklub?

Eksklusive arrangementer i hele Danmark, kun 199 kr. om året.

Bliv medlem