Log ind

Log ind info

M.G. Bindesbøll og opgøret med klassicismen

Hør arkitekt og forfatter Peter Thule Kristensen fortælle om banebryderen Bindesbøll og kom på rundvisning i Bindesbølls hovedværk Thorvaldsens Museum. Tilmelding åbner den 14. januar kl. 12.

199,00 kr.

Klubpris: 99,00 kr.

Hør arkitekt og forfatter Peter Thule Kristensen fortælle om banebryderen Bindesbøll, der med sin personlige og uortodokse brug af historiske stilarter i arkitekturen var en frontfigur i overgangen fra klassicismen til historicismen. Bindesbølls alsidige produktion spænder fra rådhuset i Thisted til hovedværket Thorvaldsens Museum, som vi også besøger ved dette arrangement

Arkitekten M. G. Bindesbøll (1800-1856) er en af de vigtigste skikkelser i dansk arkitekturhistorie i 1800-tallet. Bindesbølls samlede værk, der spænder over en række stilarter, peger således i mange retninger. Fælles for projekterne er den frie omgang med historiske stilarter, der er karakteristisk for en romantisk kunstopfattelse, og som resulterer i en arkitektur med en symbolladet, undertiden overraskende moderne, karakter. Peter Thule Kristensens monografi om M.G. Bindesbøll, som udkommer i februar 2013 er den hidtil mest omfattende monografi om arkitekten.

Program
15.00  Arkitekt og forfatter Peter Thule Kristensen fortæller 
           om M.G. Bindesbøll
15.45  Afgang til Thorvaldsens Museum
16.00  Rundvisning på Thorvaldsens Museum ved
           museumsdirektør Stig Miss og museets
           inspektører
17.00  Vin og snacks i museets forhal
17.30  Arrangementet slutter           

Sted
Vi begynder på Fæstningens Materialgård, Frederiksholms Kanal 30, kbh, K med foredrag og fortsætter derfor til Thorvaldsens Museum.

Banebrydere i dansk arkitektur
M.G. Bindesbøll, Anton Rosen og Edvard Heiberg. Realdania Byg Klubben sætter i 2013 fokus på tre visionære arkitekter, der i 1800- og 1900-tallet var med til at vise nye veje for dansk arkitektur. Deres ideer og bygningsværker var fremsynede og banede vej for nye tendenser i arkitekturen. Vi går tæt på arkitekterne og deres ideer.

Allerede klubmedlem?

Klubbens medlemmer handler altid til klubpris.

Skal du være med i vores arkitekturklub?

Eksklusive arrangementer i hele Danmark, kun 199 kr. om året.

Bliv medlem