Log ind

Log ind info

Domkirkepladsen i Ribe

Den historiske bykerne i Ribe med domkirken som monumentalt midtpunkt er blandt Danmarks bedst bevarede historiske kulturmiljøer. Domkirkepladsen har i mange år været mærket af bilismens krav og fortidens bearbejdning. Nu bliver pladsen omskabt til et aktivt byrum, der spiller sammen med domkirken. Kom med på rundvisning og hør om projektet.

150,00 kr.

Klubpris: 50,00 kr.

Den historiske bykerne i Ribe med domkirken som monumentalt midtpunkt er blandt Danmarks bedst bevarede historiske kulturmiljøer. Domkirkepladsen har i mange år været mærket af bilismens krav og fortidens bearbejdning. Nu bliver pladsen omskabt til et aktivt byrum, der spiller sammen med domkirken. Kom på rundvisning med museumsinspektør og leder af arkæologienheden ved Sydvestjyske Museer, Morten Søvsø, og hør om projektet

Vi tager på rundvisning på Domkirkepladsen og ser byens ældste kulturmiljø, som i et partnerskab mellem Esbjerg Kommune og Realdania netop er blevet revitaliseret. Undervejs hører vi om ideerne med dette nye kapitel i fortællingen om det historiske Ribe.

Program
10.30-12 Rundvisning på den revitaliserede Domkirkeplads
               med museumsinspektør og leder af arkæologi-
               enheden ved Sydvestjyske Museer, Morten Søvsø.

Er du tilmeldt Litteratur, byrum og arkitektur i Ribe – weekendophold er rundvisningen inkluderet i opholdet.

Om projektet for Domkirkepladsen i Ribe
Gadenettet omkring Ribe Domkirke i Ribes bymidte er stort set uændret siden middelalderen, og mange af byens historiske huse og anlæg er fint bevaret. Selve domkirkepladsen lider derimod under bilernes indtog og er nærmest ”sunket” i jorden, efterhånden som byen er vokset op omkring kirken. Projektet vil omskabe domkirkepladsen til en værdig og stilfuld ramme om Ribe Domkirke og til et aktivt byrum til glæde og gavn for byens borgere og turister. Pladsen skal opleves som et ikon, der fortæller sin historie på tværs af tid i samspil med domkirken og den omkringliggende historiske bykerne.

Læs mere 
Realdanias hjemmeside

Allerede klubmedlem?

Klubbens medlemmer handler altid til klubpris.

Skal du være med i vores arkitekturklub?

Eksklusive arrangementer i hele Danmark, kun 199 kr. om året.

Bliv medlem