Log ind

Log ind info

Ophold i Ribe

Realdania Byg Klubben tager til Danmarks ældste by og ser på, hvordan litteratur og historie har påvirket byens rum og arkitektur – fra restaureringer sidst i 1800tallet til den netop afsluttede revitalisering af Domkirkepladsen gennemført efter plan af Landskabsarkitekterne Schønherr. Pris kr. 1.095,-

1.095,00 kr.

Klubpris: 1.095,00 kr.

Realdania Byg Klubben tager til Danmarks ældste by og ser på, hvordan litteratur og historie har påvirket byens rum og arkitektur – fra restaureringerne sidst i 1800tallet til den netop afsluttede revitalisering af Domkirkepladsen, gennemført efter plan af Landskabsarkitekterne Schønherr

Historien hvisker med, når man slentrer gennem gader og stræder i middelalderbyen Ribe. Fra B.S. Ingemanns romantiske romaner om danske dronninger og konger til Domkirkepladsens kulturmiljø, der nu har fået nyt liv.

Weekendophold i Ribe
Opholdet inkluderer foredrag og kaffe i Taarnborg, rundvisning på Domkirkepladsen i Ribe, tre retters menu med velkomst drink på Hotel Dagmar, overnatning og morgenmad. 

Pris per person i dobbeltværelse kr. 1.095,- 
Tillæg for enkeltværelse (betales ved ankomst) kr. 350,- 

Program
Lørdag 
14         Tjek ind på Hotel Dagmar.
15-17    Besøg, foredrag og kaffe på Taarnborg - 
             Ingemann, romantikken og Ribe ved Torben 
             og Bente Bramming.
18-21    Tre retters middag på Hotel Dagmar.
21.30     Vandring med vægterne i Ribe -
              offentligt arrangement med gratis deltagelse.

Overnatning

Søndag 
08-10      Morgenbuffet på Hotel Dagmar.
10.30-12 Rundvisning på den revitaliserede Domkirkeplads 
               med museumsinspektør og leder af arkæologi-
               enheden ved Sydvestjyske Museer, Morten Søvsø.

Lørdag eftermiddag besøger vi den gamle bispegård Taarnborg, hvor Bente og Torben Bramming fortæller om den indflydelse B.S. Ingemanns historiske romaner sidst i 1800tallet havde på synet af Ribe som en vigtig middelalderby. Denne forståelse af Ribe kom til at påvirke en række store restaureringer i 1800tallet, som stadig i dag præger bybilledet. 

Også i dag fortæller historien om Ribe med, når der arbejdes med byrum og arkitektur i byen. Søndag formiddag er der en guidet rundvisning på Domkirkepladsen, byens ældste kulturmiljø, som med støtte fra Realdania netop er blevet revitaliseret. Undervejs hører vi museumsinspektør og leder af arkæologienheden ved Sydvestjyske Museer, Morten Søvsø, fortølle om tankerne bag dette nye kapitel til fortællingen om det historiske Ribe, og hvordan fortidens stemmer blander sig i koret.

Læs mere om Schønherrs projekt for Ribe Domkirkeplads
Besøg Hotel Dagmars hjemmeside
Se fotos fra bispegården Taarnborg

Allerede klubmedlem?

Klubbens medlemmer handler altid til klubpris.

Skal du være med i vores arkitekturklub?

Eksklusive arrangementer i hele Danmark, kun 199 kr. om året.

Bliv medlem