Log ind

Indtast brugernavn og kodeord

Fa klunkestue til funkisstil – banebryderen Edvard Heiberg

Hør om værdikampen i mellemkrigstiden, og hvordan den kan aflæses i Edvard Heibergs, Arne Jacobsens og Poul Henningsens egne huse, og om hvordan de satte nye standarder for det moderne enfamiliehus. Vi slutter af med at se Poul Henningsens Danmarksfilm, som ved premieren i 1935 vakte stor forargelse og debat.

175,00 kr.

Klubpris: 75,00 kr.

Klunkestuer, flødeskumsarkitektur og ornamenter. Det hele skulle væk. Støvede idealer og utidssvarende byggeri skulle vige pladsen for rationalitet, moderne teknik og funktion

Arkitekten og banebryderen Edvard Heiberg kæmpede for funktionalismens idealer i både i skrift, tale og arkitektur. Sammen med Poul Henningsen og en række af tidens tonangivne arkitekter, kunstnere og forfattere agiterede Heiberg for den nye arkitektur, funktionalismen, og et mere retfærdigt samfund.

Hør arkitekt og projektleder i Realdania Byg Per Troelsen fortælle om, hvordan værdikampen i mellemkrigstiden kan aflæses i Edvard Heibergs, Arne Jacobsens og Poul Henningsens egne huse, og hvordan de satte nye standarder for det moderne enfamiliehus i 1950’erne. En udvikling der bl.a. ses i en af Realdania Bygs nyerhvervelser Varmings villa tegnet af arkitektparret Koppel i 1956. Vi slutter af med at se Poul Henningsens Danmarksfilm, som ved premieren i 1935 vakte stor forargelse og debat.   

Program 
16.00 Velkomst ved Troels Jeppesen, Realdania Byg
16.05 Fra klunkestue til funkisstil ved arkitekt Per Troelsen 
16.40 Pause – Realdania Byg byder på gløgg og æbleskiver 
17.00 Poul Henningsens Danmarksfilm 
18.00 Arrangementet slutter.

Arrangementet er det sidste i årets tema om banebrydere i dansk arkitektur.

Banebrydere i dansk arkitektur 
M.G. Bindesbøll, Anton Rosen og Edvard Heiberg. Realdania Byg Klubben sætter i 2013 fokus på tre visionære arkitekter, der i 1800- og 1900-tallet var med til at vise nye veje for dansk arkitektur. Deres ideer og bygningsværker var fremsynede og banede vej for nye tendenser i arkitekturen. Vi går tæt på arkitekterne og deres ideer.

Allerede klubmedlem?

Klubbens medlemmer handler altid til klubpris.

Skal du være med i vores arkitekturklub?

Eksklusive arrangementer i hele Danmark, kun 199 kr. om året.

Bliv medlem

Bliv medlem af

Realdania By & Byg Klubben

- Træd ind i arkitekturhistorien

Læs mere her