Log ind

Log ind info

Jomfruklostret - med kig til fortiden

En væg står rå og ubehandlet, en anden er netop malet i en dyb rosa farve og på en skabslåge titter et blomstret historisk tapet frem. Tag med i jomfruklostret og hør om, hvordan der er arbejdet med at formidle de mange historiske lag, når arkitekt og projektleder i Realdania Byg Frants Frandsen viser rundt.

150,00 kr.

Klubpris: 50,00 kr.

En væg står rå og ubehandlet, en anden er netop malet i en dyb rosa farve og på en skabslåge titter et blomstret historisk tapet frem. Tag med i jomfruklostret og hør om, hvordan der er arbejdet med at formidle de mange historiske lag, når arkitekt og projektleder i Realdania Byg Frants Frandsen viser rundt

Malerne har netop forladt rummet med alt deres grej, og duften af ny maling hænger stadig i luften. Alligevel er det kun tre af de fire vægge, der nymalede. Den fjerde væg står som et fragment løsrevet fra helheden og fremtræder ved første øjekast ufærdig, mat, med motiver afbrudt af farvefelter og huller. Men der skal ikke gøres mere ved den tilsyneladende ufærdige væg. Den er nøje udvalgt som en af mange repræsentanter for rummets historie. Her kigger fortiden frem, og i et lag uden på det næste afsløres skiftende tiders smag og behov. 

Program 
14.00 Frants Frandsen tager deltagerne med på en tur           
gennem huset og fortæller om processen, arbejdet og           
opdagelserne, der ligger til grund for de kig til           
fortiden, som i fremtiden vil præget husets udseende 
15.00 Arrangementet slutter

Fortiden hvisker med
 
Dette kig til fortiden er blot et af mange repræsentanter huset igennem, der i fremtiden skal give klostrets beboere og besøgende mindelser om ejendommens lange fortid. Restaureringen af huset har stået på gennem en årrække og forud for det færdige resultat ligger en lang proces med afdækning af dets historie, spændende opdagelser og nødvendige fravalg. Alt sammen i bestræbelserne på at give huset en værdig og anvendelig fremtid og samtidig bevare dets lange fortid.

Allerede klubmedlem?

Klubbens medlemmer handler altid til klubpris.

Skal du være med i vores arkitekturklub?

Eksklusive arrangementer i hele Danmark, kun 199 kr. om året.

Bliv medlem