Log ind

Log ind info

Ingemann, romantikken og Ribe

Valdemar Sejr, Erik Menved og Dronning Margrethe den 1. 1800tals forfatteren B.S. Ingemanns romaner var befolkede med store skikkelser fra Danmarkshistorien. Inspirationen kom fra Walter Scott, og Ingemanns romaner kom til at spille en stor rolle i den nationalromantiske vækkelse i tiden. Besøg Taarnborg og hør, hvordan litteraturen kom til at præge arkitekturen i Ribe.

150,00 kr.

Klubpris: 50,00 kr.

Kom med til den gamle bispegård Taarnborg i Ribe, hvor Bente og Torben Bramming fortæller om den indflydelse B.S. Ingemanns historiske romaner sidst i 1800tallet havde på synet af Ribe som en vigtig middelalderby. Denne forståelse af Ribe kom til at påvirke en række store restaureringer i 1800tallet, som stadig i dag præger bybilledet

Valdemar Sejr, Erik Menved og Dronning Margrethe den 1. Forfatteren B.S. Ingemanns romaner var befolkede med store skikkelser fra Danmarkshistorien. Inspirationen kom fra Walter Scott, og Ingemanns romaner kom til at spille en stor rolle i den nationalromantiske vækkelse i i midten og slutningen af 1800tallet.

Program
15-17    Besøg, foredrag og kaffe på Taarnborg -
              Ingemann, romantikken og Ribe ved Torben 
             og Bente Bramming.

Er du tilmeldt Litteratur, byrum og arkitektur i Ribe – weekendophold er arrangementet inkluderet i opholdet. 

Taarnborg
Den fredede bispegård fra 1570-80 er et landets bedst bevarede renæssancehuse. Huset indeholder enkelte træbjælker, der med sikkerhed kan dateres tilbage til 1520

Indtil 1868 var Taarnborg residens for en lang række bisper, heriblandt den kendte salmedigter H.A. Brorson, som boede her i perioden 1741-1764. Taarnborg huser i dag et Brorsoncenter drevet af Taarnborgfondet ved præsteparret Bente og Torben Bramming. Gennem foredrag, udgivelser, seminarer og andre aktiviteter arbejder Bente og Torben Bramming for at udbrede kendskabet til Brorson og Ribes historie.

Læs mere om Taarnborg her

Allerede klubmedlem?

Klubbens medlemmer handler altid til klubpris.

Skal du være med i vores arkitekturklub?

Eksklusive arrangementer i hele Danmark, kun 199 kr. om året.

Bliv medlem