Log ind

Indtast brugernavn og kodeord

Hack Kampmanns Amtmandsbolig i Hjørring undervejs

Hack Kampmann var en af de mest betydningsfulde skikkelser i dansk arkitekturhistorie omkring slutningen af 1800-tallet og begyndelsen af 1900-tallet. Kom med på rundvisning og oplev den sidste fase af Realdania Bygs restaurering af amtmandsboligen i Hjørring.

150,00 kr.

Klubpris: 50,00 kr.

Hack Kampmann var en af de mest betydningsfulde skikkelser i dansk arkitekturhistorie omkring slutningen af 1800-tallet og begyndelsen af 1900-tallet. Kom med indenfor og se amtmandsboligen i Hjørring, som Realdania Byg er ved at restaurere

Realdania Byg er netop nu ved at restaurere amtmandsboligen i Hjørring, som Kampmann tegnede i 1910 Vi kommer ind midt processen og hører om restaureringen af anlægget, som er et rigtigt flot eksempel på Kampmanns udsøgte evner som arkitekt. Vi kommer ind i sidste fase af restaureringen, hvor de nødvendige bygningsindgreb er udført og malerarbejdet er i gang. Genopretningen af haven og havepavillonen er også i gang, og reguleringen af stiforløb og vejadgange er under udførelse.

Program 
16.00 Rundvisning ved arkitekt og projektleder Connie Hviid 
17.00 Arrangementet slutter

Amtmandsboligen i Hjørring 
Hvidmalede pilastre flankerer hovedindgangen. Over døren knejser det danske rigsvåben og inskriptionen "Herren er min hjælper" på latin. Amtmandsboligen er et stramt symmetrisk trefløjet anlæg i nyklassicistisk stil og med en klar symbolik. Dette er etatens hus.

Bygningskomplekset fra 1910 er fornemt proportioneret med mange delikate detaljer, og er samtidigt af høj byggeteknisk kvalitet og funktionalitet. 

Hack Kampmann (1856-1920) 
Hack Kampmann er provstens søn fra Hjørring, der blev en af landets bedste arkitekter. Kampmann blev udlært murersvend, før han blev arkitekt. Og den håndværksmæssige kunnen kommer tydeligt frem i mange af hans bygninger, som røber stor indsigt i murerfagets muligheder. Som arkitekt opførte han i Jylland blandt andet Aarhus Toldkammer, Aarhus Teater, Statsbiblioteket og Villa Kampen, alle fra årene 1897-1902.  Han kom også til at tegne toldkamre i Viborg, Aalborg, Skagen, Horsens, Frederikshavn og i Hjørring.

Allerede klubmedlem?

Klubbens medlemmer handler altid til klubpris.

Skal du være med i vores arkitekturklub?

Eksklusive arrangementer i hele Danmark, kun 199 kr. om året.

Bliv medlem

Bliv medlem af

Realdania By & Byg Klubben

- Træd ind i arkitekturhistorien

Læs mere her