Log ind

Log ind info

Upcycle House - fra container til bolig

I vinteren 2013 begynder arbejdet på de to containere, som udgør hovedkonstruktionen i Upcycle House. Arbejdet foregår i en lade i Ringsted hos firmaet EVD Ejendomme.

150,00 kr.

Klubpris: 50,00 kr.

I vinteren 2013 begynder arbejdet på de to containere, som udgør hovedkonstruktionen i Upcycle House. Arbejdet foregår i en lade i Ringsted hos firmaet EVD Ejendomme. Tag med klubben til Ringsted til et besøg i Upcycle House undervejs og hør mere om, hvordan containere forvandles til bygningselementer i et parcelhus

Program
13.30 Præsentation af oplægsholdere og af Upcycle House. 
          Entreprenør Lars Jørgensen fortæller om sit arbejde 
          med bæredygtigt byggeri og firmaet Egen Vinding og 
          Datter og deres produktion. Herefter ser vi de to con-
          tainere som udgør hovedbestanddelen af Upcycle 
          House.
14.30 Arkitekt og projektleder i Realdania Byg, Jørgen 
          Søndermark, og arkitekt og ejer af tegnestuen 
          Lendager Arkitekter, Anders Lendager præsen-
          terer Fremtidens typehus samt Upcycle House
15.30 Arrangementet slutter

Vi serverer en kop kaffe undervejs

Nye udfordringer
Upcycle House bygges i to etaper – en i Ringsted og en på grunden i Nyborg. I Ringsted klargøres de to containere; først skærer en smed med en kraftig skærebrænder huller i skroget til døre og vinduer, og dernæst omdanner to tømrere elementerne til værelser, bad, toilet og køkken. Selve konstruktionen foregå hos og af firmaet EVD Ejendomme – Egen Vinding og Datter – med direktør og entreprenør Lars Jørgensen i spidsen. Firmaet har eksisteret siden 1980 og producerer i dag vinduer og døre af langsomt vokset træ fra Norden, egen linoliemaling og byggesten produceret af jord under højt tryk og uden brænding. Firmaet har derudover også engageret sig stærkt i Afrika med byggeri efter disse principper.

Upcycle House stiller mange og nye udfordringer til alle involverede og derfor er tilgangen til selve byggeprocessen en anden end den traditionelle. Her har entreprenøren arbejdet tæt sammen med hele teamet bestående af bygherren, arkitekten, totalrådgiveren og ingeniøren. EVD Ejendommes mange årige erfaring har bidraget med nye løsninger, der har været en stor årsag til den iøjefaldende lave byggepris på huset på blot en million kr.

Læs mere om Egen Vinding og Datter Ejendomme her

Allerede klubmedlem?

Klubbens medlemmer handler altid til klubpris.

Skal du være med i vores arkitekturklub?

Eksklusive arrangementer i hele Danmark, kun 199 kr. om året.

Bliv medlem