Log ind

Indtast brugernavn og kodeord

Det første kig indenfor i Det Vedligeholdelsesfri Hus

Vi besøger endnu en gang Realdania Bygs boligeksperiment i Nyborg denne gang til et kig indenfor i Det Vedligeholdelsefri Hus. Projektet dækker over to huse - et opført baseret på arkitektonisk tradition og et baseret på arkitektonisk fornyelse. Begge huse søger at afdække muligheden for CO2-besparelser ved at være opført i vedligeholdelsesfri materialer.

Klubpris:

Vi besøger endnu en gang Realdania Bygs boligeksperiment i Nyborg denne gang til et kig indenfor i Det Vedligeholdelsefri Hus. Projektet dækker over to huse - ét opført baseret på arkitektonisk tradition og ét baseret på arkitektonisk fornyelse. Begge huse søger at afdække muligheden for CO2-besparelser ved at være opført i vedligeholdelsesfri materialer.

Levetid og vedligeholdelse er væsentlige faktorer, når det gælder om at reducere et hus' CO2-udledning. Hvis et hus kan opnå en levetid på 150 år og desuden ikke kræver vedligeholdelse de første 50 år, spares lige så meget CO2, som det ville kræve at opføre op til tre nye huse. 

Tradition
Huset er tegnet af Leth&Gori og opført af traditionelle materialer, der gennem århundreder har bevist deres holdbarhed. Huset gør overalt brug af traditionelle materialer og metoder, der er resultatet af en byggemæssig evolution, som har elimineret de ikke brugbare veje og i stedet reaktiveret guldkorn fra det bygningshistorie arkiv, som har været glemt.

Fornyelse
Huset er tegnet af Arkitema Architects og opbygget af præfabrikerede selvbærende træmoduler, der samles ved hjælp af stålbeslag til en sammenhængende rammekonstruktion. Det betyder, at husets indre er et helt åbent volumen, møbleret af lette vægge. 

Program
15.00 Arkitekt og projektleder i Realdania Byg, Frants 
          Frandsen, giver en kort introduktion til begge huse, 
          hvorefter arkitekt og partner i Leth & Gori, Karsten 
          Gori, og arkitekt og kreativ leder i Arkiteme, Rolf Kjær,
          vil vise rundt og fortælle om de to huse. Herefter vil 
          Frants Frandsen fortælle om projektet MiniCO2 
          Husene som helhed. 
16.30 Arrangementet slutter.

Se også Første kig indenfor i Det Foranderlige Hus 24. september

Du kan læse mere om MinieCO2 Husene her

Allerede klubmedlem?

Klubbens medlemmer handler altid til klubpris.

Skal du være med i vores arkitekturklub?

Eksklusive arrangementer i hele Danmark, kun 199 kr. om året.

Bliv medlem

Bliv medlem af

Realdania By & Byg Klubben

- Træd ind i arkitekturhistorien

Læs mere her