Log ind

Log ind info

Restaureringsrundvisning - Ambergs Tinghus

Arkitekten H.C. Ambergs Rådhus i Esbjerg bærer præg af mange års ombygning og moderniseringer, mens arresten står, som var den blevet forladt og glemt i mere end 50 år. Nu bliver historien fundet frem og restaureret. Tilmelding åbner den 14. januar kl. 12.

150,00 kr.

Klubpris: 50,00 kr.

Arkitekten H.C. Ambergs gamle historicistiske råd- og tinghus i Esbjerg bærer præg af mange års ombygning, nedhængte lofter og skiftende moderniseringer, mens arresten står, som var den blevet forladt og glemt i mere end 50 år. Nu bliver historien fundet frem og restaureret

Tag med klubben på besøg i den markante ejendom på Esbjerg Torv i selskab med arkitekt og projektleder i Realdania Byg, Connie Hviid. Arbejdet på husets tag og facader er ved at blive afsluttet, og de mange terrakotta-ornamenter på facaderne er under udskiftning. Indvendigt er håndværkerne i gang med de første arbejder. Undervejs hører vi om arbejdet og de problemstillinger og spørgsmål, der er opstået.

Program
15.00    Rundvisning i hele huset ved arkitekt og projekt-
             leder i Realdania Byg, Connie Hviid.
16.30    Arrangementet slutter.

Tilmelding
Der er begrænset antal pladser og tilmelding er nødvendig. Max 2 pladser pr arrangement pr medlem. Realdania Byg Klub Erhverv max 10 pladser pr arrangement. 

Arkitekten H.C. Amberg (1837-1919)
Tog afgang fra Akademiet i 1865, hvor han var blevet oplært i de historiske stilarter og motiver. H.C. Ambergs nybyggeri var grundlæggende forankret i historicismen og anvendte i øvrigt træk fra skønvirke retningen. 

Restaureringen af Ribe Domkirke 1882-1904 regnes som en af Ambergs hovedværker. Derudover stod han for bla. for restaureringen af spiret på Nikolaj Tårn i København i 1908-10 og restaureringen af det nu Realdania Byg ejede Tårnborg i Ribe. Af nybyggerier kan ud over Esbjerg Ting- og Arresthus nævnes Arresthuset i Ribe, hovedbygningerne til Pallisbjerg Gods ved Ulfborg og Vindeholme Slot på Lolland

Allerede klubmedlem?

Klubbens medlemmer handler altid til klubpris.

Skal du være med i vores arkitekturklub?

Eksklusive arrangementer i hele Danmark, kun 199 kr. om året.

Bliv medlem