Log ind

Log ind info

AJ og Bellevue

Tag med klubben på besøg i Arne Jacobsens eget hus, Strandvejen 413, når vi i selskab med arkitekt og rådgiver i Gentofte Kommune, Christian Olesen besøger det Bellevue, som Jacobsen skabte

150,00 kr.

Klubpris: 50,00 kr.

Medlemspris 50 kr. / Normalpris 150 kr.

Tag med klubben på besøg i Arne Jacobsens eget hus, Strandvejen 413, når vi i selskab med arkitekt og rådgiver i Gentofte Kommune, Christian Olesen besøger det Bellevue, som Jacobsen skabte; fra 30'ernes funktionalistiske mesterværker som Bellevue Strandbad, Bellavista og Bellevue Teatret til 1950ernes modernistiske kædehuse, hvor Jacobsen selv boede og drev tegnestue

Christian Olesen er arkitekt, master i arkitektonisk kulturarv og rådgiver i Gentofte Kommune ang. arkitektonisk kvalitet. Christian Olesen har arbejdet med en lang række af Arne Jacobsens offentlige anlæg i Gentofte, bl.a. den helhedsplan som er iværksat for Bellevue Strandpark. Gentofte Kommune var, hvor Arne Jacobsen boede hele sit liv (med undtagelse af få år i eksil under krigen) og, hvor hovedparten af hans mange værker ligger bl.a. en lang række villaer.

Program: 
13.00 Arkitekt Christian Olesen fortæller om Arne Jacobsens
          ’hvide by ved sundet’, Bellevue. Vi starter i strandpar-
          ken foran dr. Voss Villa og bevæger os herefter gen-
          nem bebyggelsen. Turen slutter ved Søholm række-
          husbebyggelsen. 
13.45 Vi besøger Arne Jacobsens eget hus, Strandvejen
          413, hvor deltagerne gives en kort introduktion til
          huset. 
14.30 Arrangementet slutter

Der afholdes fire arrangementer på dagen kl. 12.00, 13.00, 14.00 og 15.00.

Den hvide by ved sundet og Søholm 
I 1930’erne begyndte Jacobsen arbejdet på den første del af den hvide by nemlig Bellevue Strandbad. Herefter tegnede han i samarbejde med Kommunen en samlet plan for området. Få år efter strandbadet tegnede Jacobsen Bellaviste, der regnes som et af hans mesterværker. Bellavista var drømmen om en moderne by med 68 eksklusive lejligheder. I 1935 blev Bellevue kro nedlagt og Bellevueteatret med den tilhørende restaurantionsfløj blev opført, som afslutningen på den hvide by.

I begyndelsen af 1950erne tegner Jacobsen Søholm I, og flytter selv ind i enderækkehuset mod vandet, hvor han også laver tegnestue. Jacobsen tegner i alt tre Søholm-bebyggelser, der til forskel fra den hvide by er opført i gule tegl.

Allerede klubmedlem?

Klubbens medlemmer handler altid til klubpris.

Skal du være med i vores arkitekturklub?

Eksklusive arrangementer i hele Danmark, kun 199 kr. om året.

Bliv medlem