Log ind

Indtast brugernavn og kodeord

MiniCO2 Husene: De første huse åbnes for offentligheden

Kom til åbent hus i de første færdige huse i projektet MiniCO2 Husene, når Realdania Byg inviterer alle interesserede indenfor. Oplev fremtidens parcelhus, der er bygget af genbrug, ikke skal vedligeholdes, der kan tilpasses din families skiftende behov, og som hjælper dig med at holde styr på forbruget af energi.

Klubpris:

Alle er velkomne / Gratis

Realdania Byg inviterer alle til åbent hus i projektet MiniCO2 Husene. Mød arkitekterne, hør om projekterne og se de første færdige huse, der aktivt forholder sig til nutidens klimaudfordringer og giver bud på 'fremtidens parcelhus'

Upcycle House forkuserer på genanvendelsen af materialer, der tilføres merværdig ved at indgå i en ny sammenhæng og på CO2-besparelsen i at genbruge. Huset består i sin grundstruktur af to containere, der beklædes. Huset er tegnet af Lendager Arkitekter.

Det Foranderlige Hus er et forsøg på at tilpasse huset livets og skiftende beboeres behov og krav til forandringer. Ved at imødegå behovet for at kunne lægge til og trække fra, åbne op og lukke i nedbringes den CO2-udledning, som behovet for at bygge om medfører. Rådgivere på den opgave er GXN, Henning Larsen Architects og Anders Nielsen Rådgivende Ingeniører.

Kvotehuset skal vise betydningen af beboernes adfærd og gennem arkitektur og tekniske installationer aktivt påvirke deres forbrugsmønstre. Huset opføres til en pris og i en størrelse svarende til et normalt parcelhus. Pluskontoret, Moe & Brødsgaard og Alexandra Instituttet er totalrådgivere på projektet.

Det Vedligeholdelsesfri Hus består af to selvstændige huse, der på hver deres måde skal undersøge mulighederne for lang levetid og vedligeholdelsesfrihed. For at skabe et sammenligningsgrundlag skal husene opføres med sammenfald i størrelse og indretning, men hvor det ene skal gøre brug af traditionelle byggemetoder og -materialer, skal det andet opføres med de seneste opdagelser indenfor byggeri. Husene er tegnet af Leth & Gori og Arkitema.

Erfaringerne fra Upcycle House, Det Foranderlige Hus, Kvotehuset og Det Vedligeholdelsesfri Hus, skal samles og videreføres i opførelsen af et MiniCO2 Hus - et konkret bud til byggebranchen og private på et moderne parcelhus, skabt udfra ønsket om at imødegå tidens klimaudfordringer.

 

Allerede klubmedlem?

Klubbens medlemmer handler altid til klubpris.

Skal du være med i vores arkitekturklub?

Eksklusive arrangementer i hele Danmark, kun 199 kr. om året.

Bliv medlem

Bliv medlem af

Realdania By & Byg Klubben

- Træd ind i arkitekturhistorien

Læs mere her