Log ind

Log ind info

Åbent hus i Ambergs ting- og arresthus i Esbjerg

Realdania Byg inviterer alle til åbent hus i Ambergs ting- og arresthus i Esbjerg i anledning af afslutningen på restaureringen. Oplev det gamle hus med de historiske sale og det gamle arresthus, der er nyindrettet til moderne brug men stadig med arrestens mange kendetegn.

Klubpris:

Kom til åbent hus fredag den 16. august, kl. 13.00-17.00

Arrangementet er gratis og alle er velkomne

Realdania Byg inviterer alle til åbent hus i Ambergs ting- og aresthus i Esbjerg anledning af afslutningen på restaureringen. 

Oplev det gamle hus med de historiske sale og den gamle arrest, der er blevet nyindrettet til moderne brug men stadig med arrestens mange kendetegn. Med restaureringen åbnes for et nyt liv for ejendommen, der igen fremstår i den historicistiske ånd, det blev opført i. Ting- og arresthuset skal i fremtiden stå som 'Byens hus' og være ramme om aktiviteter til glæde for Esbjergs borgere og besøgende.

Tinghuset
På Esbjergs centrale torv ligger Ambergs ting- og arresthus fra 1892. Det står i dag som et kraftfuldt udtryk for den fremstormende by, der i tiden fra havnen blev anlagt i 1868, voksede eksplosivt. Husets sten, mørtel og spær er håndgribelige resultater af esbjergensernes pionerånd og handlekraft, der også sikrede Esbjerg en plads som selvstændig retskreds, købstad og kommune – huset er ubestrideligt byens hus.

Arkitekt Hans Christian Amberg
Hans Christian Amberg blev uddannet som arkitekt i 1865. Han var elev af både Meldahl og Bindesbøll, og tro mod tiden og hans professorer orienterede han sig stilistisk mod historicismen. H.C. Amberg er især kendt for sine, i sammenligning med andre i tiden, nænsomme og oprigtige restaureringer, og han stod bl.a. i spidsen for restaureringen af både Ribe Domkirke og bispegård, Taarnborg. Amberg opførte dog også nye bygninger. Èn af disse er Esbjergs gamle ting- og arresthus - opført i 1892 og købt af Realdania Byg i 2010. Nu har hans eget værk så undergået en omfattende restaurering for at give nyt liv til det gamle, smukke hus, der er et af få fredede huse i 'den nye by' Esbjerg.

Allerede klubmedlem?

Klubbens medlemmer handler altid til klubpris.

Skal du være med i vores arkitekturklub?

Eksklusive arrangementer i hele Danmark, kun 199 kr. om året.

Bliv medlem