Log ind

Indtast brugernavn og kodeord

EKSTRA Utzons Romerhus

Restaureringsrundvisning med Realdania Byg Klubben. Sammen med arkitekt og projektleder i Realdania Byg, Per Troelsen, besøger vi Jørn Utzons Romerhus midt i arbejdet med at restaurere det fredede hus.

150,00 kr.

Klubpris: 50,00 kr.

Sammen med arkitekt og projektleder i Realdania Byg, Per Troelsen, besøger Realdania Byg Klubben Jørn Utzons Romerhus midt i arbejdet med at restaurere det fredede hus. 
Efter en længere periode med analyser, opmålinger og dialog med Kulturstyrelsen, om hvordan restaureringen bedst gribes an, er arbejdet nu i gang. Sætningsskader skal udbedres, dele af betongulvet brydes op og tekniske installationer gennemgås.

Per Troelsen fortæller undervejs om de byggetekniske detaljer, samarbejdet med Kulturstyrelsen og de paradokser, der opstår, når et 50 år gammelt hus, som oprindeligt er opført med beskedne materialetyper for at holde prisen nede, nu er fredet og skal restaureres.

Program
14.00 Arkitekt og projektleder i Realdania Byg Per Troelsen 
          viser rundt og fortæller
14.45 Arrangementet slutter

NB. Romerhuset vil ved besøget være en byggeplads, ligesom dele af huset er under nedrivning. Derfor anbefales det at være iklædt praktisk fodtøj. 

Om Utzons Romerhuse i Helsingør
Tegnet af arkitekt Jørn Utzon og opført i årene 1957-60. Romerhusene, også kaldet Kingohusene, omfatter i alt 60 gårdhavehuse hvoraf Realdania Byg ejer et. Husene er et forgangseksempel på den boligtype, der senere blev kendt som 'tæt-lav-bebyggelse'.

Restaureringen af Romerhuset på Baggesensvej 3 skal fremtidssikre bygningen og bringe husets oprindelige kvaliteter frem. Sætningsskader, frostsprængt murværk og nedslidte fuger udbedres. Vinduespartier og husets klimaskærm restaureres. Indenfor skal badeværelse og køkken moderniseres i respekt og overensstemmelse med husets arkitektoniske og fredningsmæssige værdier. Alle tekniske installationer skal gennemgås og i fornødent omfang skiftes.

Allerede klubmedlem?

Klubbens medlemmer handler altid til klubpris.

Skal du være med i vores arkitekturklub?

Eksklusive arrangementer i hele Danmark, kun 199 kr. om året.

Bliv medlem

Bliv medlem af

Realdania By & Byg Klubben

- Træd ind i arkitekturhistorien

Læs mere her