Log ind

Indtast brugernavn og kodeord

Oplev arkitekten Knud Friis eget hus

Efter en nænsom restaurering åbner Realdania Byg nu dørene til den ikoniske villa fra fredag den 14. til fredag den 21. september - alle er velkomne.

Klubpris:

Realdania Byg har netop afsluttet en nænsom restaurering af den ikoniske villa, der på fornem og personlig vis står som en repræsentant for Friis & Moltkes arkitektur.

Vi åbner nu dørene for alle interesserede til åbent hus:

- Fredag den 14. september til den 21. september 
- Dagligt fra kl. 12.00- 16.00
- Højen 13, 8220 Brabrand

Der er gratis adgang, og alle interesserede er velkomne.

OBS! Det er desværre ikke muligt at parkere på grunden eller umiddelbart i nærheden. Af hensyn til områdets beboere henviser vi til at man finder alternative parkeringsmuligheder. 


Om Arkitekten Knud Friis (1926-2010) 
En mild brutalist - sådan lød det kærlige øgenavn til arkitekten Knud Friis blandt mange fagfæller. Det første går på hans væsen det andet på hans bygningsværker. Betegnelsen 'brutalisme' kommer af det franske 'béton brut' og betyder rå beton. Et begreb den berømte modernist Le Corbusier brugte om sine materialevalg 
Knud Friis blev akitekt fra Kunstakademiet i 1950, og sammen med arkitekt Elmar Moltke Nielsen dannede han Tegnestuen Friis og Moltke i 1954. Fra 1967-70 var Friis professor ved Arkitektskolen i Aarhus. Og fra 1979-89 havde Friis og Moltke udover tegnestuen i Danmark også tegnestue i USA.

Friis og Moltke er især kendt for deres mange institutionsbyggeriet, rådhuse, gymnasier og har også bygget for Scanticon både herhjemme og i udlandet. Blandt andet har de tegnet Hotel Lakolk på Rømø, Viborg Gymnasium og  Odder Rådhus.

Derudover står Friis og Moltke også bag en masse villaer, gårdhavehuse og klyngeboliger. Stilen er typisk en kassemat-arkitektur med store robuste bygningslegemer, der trykkes ned i landskabet og domineres af rå betonelementer og synlige konstruktioner.

Allerede klubmedlem?

Klubbens medlemmer handler altid til klubpris.

Skal du være med i vores arkitekturklub?

Eksklusive arrangementer i hele Danmark, kun 199 kr. om året.

Bliv medlem

Bliv medlem af

Realdania By & Byg Klubben

- Træd ind i arkitekturhistorien

Læs mere her