Barok og rokoko 1630-1770

I løbet af 1600-tallet skiftede hollandsk og dermed også dansk arkitektur markant karakter som følge af tidens stærke påvirkning fra England. Denne nye stil benævnes ofte hollandsk senbarok. Barokken var en videreførelse af renæssancens antikke formsprog. Mens renæssancen tilstræbte ro og klarhed, var barokken urolig og bevæget. I starten af 1700-tallet skiftede arkitekturens stilmæssige udvikling afgørende karakter. Indflydelsen kom nu fra Tyskland og senere Frankrig frem for tidligere Holland. Barokken udviklede sig fra ca. 1730 efterhånden over i stilen Rokoko.

Læs mere

Lars Gundersen

Det Harboeske Enkefruekloster (1663-1669)

Den oprindelige ejendom blev tegnet af landdrost Simon de Pethum i 1663, men er siden blevet bygget til og om flere gange. Ejendommen huser fortsat den stiftelse for enkefruer, som blev stiftet for 270 år siden.


Læs mere
Jørgen Jensen

Digegrevens hus (1777-1779)

Digegrevens Hus eller Richtsens Gaard, som er opført 1777 af Tønder-borger Carsten Richtsen, er beliggende på Tønders hovedstrøg. Det tilhørende baghus er opført to år senere som stald- og magasinbygning.
 

Læs mere
Lars Gundersen

Fæstningens Materialgård (1740 og senere)

I 1681 blev Frederiksholms Kanal udgravet og en materialgård opført. I 2007 købte Realdania Byg materialgården, der består af fire bygninger opført fra 1740 til 1995. Hele komplekset er restaureret og har samtidig indgået i projektet "Energirenovering i fredede bygninger".
 

Læs mere
Noah Boe-Whitehorn/Realdania Byg

Historiske huse i Ilimanaq (1751-1770)

To fredede historiske huse i en lille bygd i det nordvestlige Grønland kommer fremover til at spille en vigtig rolle i formidlingen af grønlandsk verdens- og kulturarv. De to huse fra 1700-tallet skal restaureres og omdannes til formidlingscenter, restaurant og butik. Projektet er et partnerskab mellem World of Greenland, Qaasuitsup Kommune og Realdania Byg.

Læs mere
Realdania Byg

Nørre Vosborg (1570-2008)

Nørre Vosborg har status som Vestjyllands fornemste herregård. Det er et af de få og mest velbevarede anlæg, der er tilbage i de vestjyske fjordlandskaber, og anlæggets historie kan føres tilbage til 1200-tallet.

Læs mere
Se alle

Arrangementer

31. maj 2017

Vordingborg i fortid og nutid
Tag med Realdania By & Byg Klubben til Vordingborg, hvor mid...


Læs mere
7. juni 2017

Odense Adelige Jomfrukloster - På sporet af historien
Oplev et af danmarkshistoriens største restaureringsprojekte...


Læs mere
8. juni 2017

Esken - Svenn Eske Kristensens sommerhus
Oplev arkitekt Svenn Eske Kristensens sommerhus, når Realdan...


Læs mere
11. juni 2017

Bispebjerg Bakke med Bjørn Nørgaard
Tag med Realdania By & Byg Klubben til Bispebjerg Bakke, når...


Læs mere
13. juni 2017

Grønlandsrejse - Ilimanaq, Ilulissat og Isfjorden
Kom med til indvielsen af de ”Historiske Huse i Ilimanaq” på...


Læs mere

Login

Indtast brugernavn og kodeord
Brugernavn/kodeord er forkert
Brugernavn: (Din e-mailadresse)
Kodeord
 
Bestil nyt kodeord her
Læs mere her