Oplev historiske rådhuse - bliv medlem og få 2 gratis billetter til en rundvisning

Kom på rundvisning i fire tidligere rådhuse og hør om deres særlige plads i dansk arkitekturhistorie.

Køb billet her (160 kr. pr. stk) eller benyt tilbuddet nedenfor.

Tilbud: Bliv medlem af Realdania By & Byg Klubben (199 kr.) og vælg 2 gratis billetter til en guidet rundvisning i ét af rådhusene (værdi 320 kr.):

Kochs Tinghus, Store Heddinge

Kom indenfor i det sofistikerede og elegante rådhus fra 1838 i  kvalitetsmaterialer, med klassiske og ekstravagante elementer. Tegnet af kgl. bygningsinspektør Jørgen Hansen Koch. 

Tirs. d. 31. jan. kl. 14:30-16:00
Algade 8, Store Heddinge

Bindesbølls Rådhus, Thisted

Oplev den enestående bygning fra 1853, som både var rådstue, arrest, sprøjtehus og sparekasse. Tegnet af Bindesbøll - en af de vigtigste skikkelser i dansk arkitekturhistorie i 1800-tallet.

Tirs. d. 28. feb. kl. 13:30-14:30
Store Torv 4, Thisted

Kornerups Rådhus, Vordingborg

Kom på rundvisning i det unikke bygningsværk fra 1845 - midt i det historiske centrum og lige overfor Gåsetårnet. Tegnet af kgl. bygningsinspektør  P.E.I. Kornerup.

Tirs. d. 14. marts kl. 15:00-16:00
Algade 97, Vordingborg

Meldahls rådhus, Fredericia

Kom med rundt i råd-, ting- og arresthuset opført i 1860, som afspejler både nationens, byens og arkitekturens historie. Et af arkitekt Ferdinand Meldahls hovedværker i Jylland.  

Ons. d. 12. april kl. 15:00-16:00
Vendersgade 30, Fredericia

Bliv medlem og få 2 gratis billetter

Vælg medlemskab og hvilken af ovenstående rundvisninger, du ønsker 2 gratis billetter til. Klik herefter på "læg i kurv". Billetter til rundvisningen og velkomst til Realdania By & Byg Klubben sender vi til din e-mail med det samme.

Hvad er Realdania By & Byg Klubben?

Realdania By & Byg Klubben følger Realdania By & Bygs arbejde med historiske huse, eksperimenterende nybyggeri og byudvikling over hele landet.

Alle kan blive medlem af Realdania By & Byg Klubben. Som medlem kan man komme på rundvisninger, ophold og til foredrag. Her fortæller projektledere, arkitekter og andre fagfolk historierne bag projekterne. Medlemmer får særpris på alle arrangementer og kan tage 1 gæst med til særpris. Alle medlemmer modtager desuden Realdania By & Bygs årbog gratis hvert år i december.

Medlemskabet gælder for et år og koster 199 kr. Er du medlem af Realdania eller studerende, kan du få 25 % rabat på medlemskabet (pris pr. år 149 kr.).

Læs mere om Realdania By & Byg Klubben

Kochs Tinghus i Store Heddinge

Bindesbølls Rådhus i Thisted

Kornerups Rådhus i Vordingborg

Meldahls Rådhus i Fredericia

En tur rundt i landets købstæder er også en tur rundt til nogle af de mange råd-, ting- og arresthuse, som blev opført i 1800-tallet og tegnet af tidens førende arkitekter, der jonglerede med flere arkitektoniske stilretninger og alverdens byggematerialer. Realdania By & Byg har købt og restaureret seks af rådhusene, så de bliver bevaret og kan videregive fortællingen om et stykke dansk historie og dansk kulturarv.

Ud over ovenstående fire rådhuse ejer Realdania By & Byg desuden Ambergs ting- og arresthus i Esbjerg og Tvedes Rådhus i Sorø.

De seks rådhuse er en del af Realdania By & Byg samling på over 60 historiske huse, som alle kan opleves gennem Realdania By & Byg Klubben.

Om Realdania By & Byg

Realdania By & Byg er et datterselskab af foreningen Realdania og fører Realdanias mission og strategier om livskvalitet i det byggede miljø ud i livet gennem ejerskab af bygninger og arealer til byudvikling.

Realdania By & Byg har siden 2003 restaureret godt 60 historiske huse i Danmark - og enkelte i Grønland samt udviklet 15 projekter med eksperimenterende byggeri og fem store projekter inden for byudvikling. Læs mere om Realdania By & Byg

Du kan følge Realdania By & Bygs arbejde gennem Realdania By & Byg Klubben.

   

Oplev historiske rådhuse - bliv medlem og få 2 gratis billetter til en rundvisning