Oplev Gelsted Station med Realdania By & Byg Klubben onsdag den 24. november

Meld dig ind i dag og få 1 gratis billet til onlinerundvisning i Gelsted Station

Kom med på live online rundvisning i den over 100 år gamle og stemningsfulde Gelsted Station, før Realdania By & Byg går i gang med at restaurere den autentiske stationsbygning. Sammen med arkitekt og projektleder Per Troelsen hører du om bygningen, arkitekturen og de første overvejelser om det kommende arbejde med at bevare og genindrette bygningen, så den kan være med til at levendegøre fortællingen om jernbanens og stationernes rolle og betydning i Danmark gennem tiden.

Se med online, når vi sender live, og stil spørgsmål undervejs. Eller se den optagede rundvisning senere (rundvisningen er tilgængelig i 24 timer for tilmeldte)

Hvornår: Onsdag den 24. november kl. 12.00-12.45
Hvor: Online
Hvordan: Tilmeldte modtager før rundvisningen et link, hvorfra rundvisningen streames.

Bliv medlem af Realdania By & Byg Klubben, og få 1 gratis billet til onlinerundvisningen 

  • Vælg det medlemskab, som passer dig
  • Vælg onlinerundvisning, som velkomstgave
  • Klik "læg i kurv", og følg anvisningerne.

Du modtager indenfor få minutter brugeroplysninger og ordrebekræftelse på den oplyste e-mail.

Er du allerede medlem af Klubben? 
Så kan du købe billet til rundvisningen her

Hvad er Realdania By & Byg Klubben?

Med Realdania By & Bygs oplevelsesklub er det muligt at følge selskabets arbejde med historiske huse og byggeri helt tæt på. Klubben åbner døre til dele af dansk arkitektur- og bygningsarv, der normalt ikke er adgang til.

Som medlem får du en række fordele:

  • Deltag i +100 fysiske og online rundvisninger, foredrag og ophold om året i hele landet
  • Særarrangementer kun for medlemmer - følg bl.a. igangværende restaureringer
  • Få særpris på alle arrangementer og tag 1 gæst med til særpris.
  • Realdania By & Bygs årbog gratis hvert år i december

Om Gelsted Station

Gelsted station kommer til at indgå i Realdania By & Bygs samling mere end 60 historiske ejendomme, som rummer eksempler på dansk arkitektur og byggeskik gennem 500 år - fra middelalder til modernisme.

Godt 40 år efter, at der var anlagt en jernbane tværs over Fyn, blev Gelsted Station opført i 1908-09. Stationen var en af flere, som blev opført på dette tidspunkt - alle var tegnet af arkitekten Heinrich Wenck. I sin egenskab af DSB’s arkitekt i perioden 1891-1921 tegnede Wenck over hundrede stationsbygninger landet over, herunder også Københavns Hovedbanegård. Stationen består af en hovedbygning med ventesal og billetkontor i stueetagen, stationsforstanderbolig på første sal, en lagerbygning med læsserampe ud mod gaden og en delvist åben mellembygning, der gav ly for de ventende passagerer.

Gelsted Station er ikke fredet, men både i det indre og det ydre står den nærmest uforandret siden sin opførelse for over 100 år siden. Selv det oprindelige køkken i stationsforstanderboligen er endnu bevaret, ligesom det fornemt udformede inventar i form af bænke og vindfang i ventesalen stadig står urørt, bortset fra en nyere farvesætning.

Se billeder fra Gelsted Station

Har du spørgsmål?

Kontakt os på tlf. 7011 0606 // E-mail: klub@realdaniabyogbyg.dk
Jarmers Plads 2, 1551 København V // Nørregade 29, 5000 Odense C

Læs mere om Realdania By & Byg Klubben.