AFLYST - Beboerdrevet boligbyggeri i byudvikling

Hvorfor er bygge- og bofællesskaberne værdiskabende for byudviklingen, og hvordan kan de indtænkes?

På baggrund af myndighedernes udmelding fredag 18. september om forstærket indsats mod spredning af COVID-19, er Realdania By & Byg Klubbens arrangementer aflyst til og med den 4. oktober. Det gælder også nedenstående erhvervsarrangementet i Køge.

______________________________

I de fire byudviklingsprojekter, som Realdania By & Byg ejer i partnerskab med danske kommuner, arbejder man med at skabe levende og mangfoldige bydele gennem variation i arkitektur og funktioner - og ikke mindst ved at blande mennesker fra forskellige aldersgrupper og samfundslag. Et af byudviklingsprojekterne er Køge Kyst, hvor pionerprojektet Fællesbyg Køge Kyst er i fuld gang med at blive til virkelighed. Det er første gang i Danmark, at en gruppe kommende beboere bygger en hel boligkarré i fællesskab. At gennemføre beboerdrevne boligprojekter stiller krav til organisering, finansieringsmodeller og byggeproces.

Kom med til erhvervsarrangement den 23. september i Køge og hør projektdirektøren, arkitekten, formanden for et byggefællesskab og bankmanden fortælle om deres erfaringer og om byggefællesskabers muligheder og udfordringer. Vi slutter af med en rundvisning i Køge Kyst. Arrangementet henvender sig til kommuner, byudviklingsselskaber, rådgivere og andre professionelle aktører, som ønsker at få inspiration til at tænke byggefællesskaberne med som en mulighed i byudviklingen.

Alle deltagere modtager et gratis eksemplar af publikationen ”Byggefællesskaber”, som Realdania By & Byg udgav sidste år.

Bliv erhvervsmedlem og få 2 gratis billetter  eller   Køb billet til arrangementet

Program

Adresse: Tapperiet, Søndre Badevej 1, 4600 Køge

Kl. 13.00-13.10 Velkomst ved Realdania By & Byg

Claus Ravn, chefkonsulent i Realdania By & Byg byder velkommen og giver en kort introduktion til Realdania By & Byg – herunder hvorfor selskabet er optaget af byggefællesskaber. Han introducerer også til selskabets publikation om byggefællesskaber.

Kl. 13.10-13.40 Hvordan kan man fremme bygge- og bofællesskaber i byudviklingen som kommune og som arealudviklingsselskab? Og hvilken værdi tilfører bygge- og bofællesskaber til byudviklingen?
Tove Skrumsager Frederiksen, projektdirektør i Køge Kyst, fortæller om, hvordan bygge- og bofællesskaber efter tysk forbillede er indtænkt i byudviklingen i Køge, og hvorfor det er værdiskabende for byudviklingen.

Kl. 13.40-14.10 Hvilke best practice eksempler er der på byggefællesskaber i udlandet og herhjemme? Og hvilke muligheder og barrierer er der for at udbrede byggefællesskaber?
Silje Erøy Sollien, arkitekt maa, PhD og erhvervsforsker, Tegnestue Vandkunsten/Aalborg Universitet, arbejder med et erhvervsforskningsprojekt om byggefællesskaber og andre alternative boligformer. Hun giver indblik i internationale eksempler og danske pionerprojekter samt muligheder og barrierer i danske rammebetingelser for at udbrede samme. Silje fortæller desuden om Vandkunstens arbejde med bo- og byggefællesskabsprojekter, herunder Fællesbyg i Køge Kyst. 

14.10-14.20 Kort pause med forfriskninger

Kl. 14.20-14.50 Vejen til Fællesbyg – en ny måde at tænke boliger på
Christian Hansen, formand for foreningen Fællesbyg i Køge Kyst, fortæller om pionerprojektet, hvor beboerne selv - som de første i Danmark - står for at i fællesskab at opføre en hel boligkarré, som bliver indflytningsklar i 2021. Hør om projektets tilblivelse, proces, finansiering og udfordringer undervejs. 

Kl. 14.50-15.20 Finansiering af byggefællesskaber – en svær nød at knække?
Lasse Nygaard, boligchef i Danske Bank, fortæller om finansieringen af et byggefællesskab, som til tider kan være svær at få på plads, fordi byggefællesskaber er et ret uprøvet fænomen i Danmark. Han fortæller desuden, hvad kreditinstitutterne og bankerne tænker om byggefællesskaber ud fra et finansieringssynspunkt?

Kl. 15.20-15.30 Afrunding og spørgsmål

Kl. 15.30-16.30 Rundvisning i Køge Kyst
Tove Skrumsager Frederiksen viser rundt på Søndre Havn, og fortæller undervejs, hvordan Køge Kyst’s fokus på social bæredygtighed, fællesskaber og mangfoldighed afspejles i byggerierne i området.

Sådan kommer du med

Sådan benytter du intro-tilbuddet:

1) Tegn et erhvervsmedlemskab ved at udfylde formularen.
2) Vælg gratis velkomstgave. 
3) De 2 gratis billetter til erhvervsarrangementet i Køge sendes automatisk pr. mail til den oplyste mailadresse (værdi 1.040 kr.). 
4) Klik på "tilføj til kurv".
5) Indtast herefter jeres virksomhedsoplysninger og vælg betalingsmetode (kreditkort, faktura eller EAN).

Et års erhvervsmedlemskab koster kr. 1.000 ex moms (1.250,- inkl. moms.).

Om Realdania By & Byg Klubbens erhvervstilbud

15 års erfaringer fra mere end et halvt hundrede bygge- og restaureringsprojekter, og et ønske om at omsætte opsamlet viden og erfaringer fra papir til praksis til glæde for fagfolk i det byggede miljø. Det er baggrunden for Realdania By & Byg Klubbens erhvervsarrangementer. Kom med, når vi åbner døre over hele landet til arkitektur- og byggeoplevelser, der giver indsigt. Du ser projekterne, hører om mellemregningerne og kommer tæt på de konkrete løsninger.

>> Se en oversigt over Realdania By & Byg Klubbens øvrige erhvervsarrangementer

Yderligere information: Kontakt projektleder, kommunikation, Lise Vølund Jacobsen på tlf. 22 24 07 74.

 

Medlemsfordele

Alle kan deltage i Realdania By & Byg Klubbens erhvervsarrangementer. Pris for deltagelse:
Erhvervsmedlemmer: kr. 160,- ex moms (kr. 200,- inkl. moms).
Ikke-medlemmer:      kr. 520,- ex moms (kr. 650,- inkl. moms).

Tegn et erhvervsmedlemskab - og få adgang til en række fordele:

Køb billetter til særlig klubpris
Som erhvervsmedlem kan jeres virksomhed købe billetter til erhvervsarrangementerne til særpris (kr. 160,- ex moms). I kan købe op til 10 billetter til den særlige klubpris.

Bliv fagligt opdateret - og oplev innovative løsninger og unikt byggeri
Deltag i ca. 8 årlige erhvervsarrangementer og få inspiration til fx brug af nye byggematerialer, innovative løsninger og nye metoder. Oplev spændende byggeprojekter og se, hvad der virker i praksis. Besøg færdige projekter og få specialisternes erfaringer og gode råd. Der er tid til dialog og spørgsmål.

Udbyg jeres netværk
Ved hvert møde får I mulighed for at netværke med fagfolk på tværs i branchen.

Adgang til klubarrangementer for privatmedlemmer 
Deltag også i de mange klubarrangementer for de personlige medlemmer. Som erhvervsmedlem kan man købe op til 10 billetter til klubpris til hvert arrangement. Se en oversigt over de unikke kulturoplevelser.

1 ÅRS ERHVERVSMEDLEMSKAB: Kr. 1.000,- ex moms (1.250,- inkl. moms)

FAQ om erhvervsmedlemskab

Hvem kan blive erhvervsmedlem?
Alle private og offentlige virksomheder.

Kan vi betale via faktura eller EAN?
Ja, når I vælger kurven kan I vælge betalingsmetode (enten kreditkort, faktura eller EAN). Har I spørgsmål, så ring til os på tlf. 70 11 06 06 eller skriv til klub@realdaniabyogbyg.dk.

Hvorfor koster det noget af deltage?
Prisen for medlemskabet og arrangementerne er med at dække vores omkostninger ifm. afholdelse af arrangementerne.

Hvem kan deltage i erhvervsarrangementerne?
Alle interesserede kan deltage i erhvervsarrangementerne. Man kan vælge enten at købe billet til det enkelte arrangement eller tegne et erhvervsmedlemskab og herigennem opnå rabat på billetprisen.

Er erhvervsmedlemskabet personligt?
Nej, det er virksomheden, som melder sig ind. Dermed kan det godt være forskellige personer i virksomheden, som benytter medlemskabet fra gang til gang.

Andre spørgsmål?
Ring til os på tlf. 70 11 06 06.

Om Realdania By & Byg Klubben

Realdania By & Byg Klubben følger Realdania By & Bygs arbejde med historiske huse, eksperimenterende byggeri og byudvikling over hele landet. Selskabets projekter og virke formidles gennem klubbens arrangementer og tilbud til private og fagfolk. Som medlem kan man følge projekterne på tæt hold og få adgang til byudviklingsprojekter og enestående arkitektur og huse, der normalt ikke er åbne for offentligheden.

Læs mere om Realdania By & Byg Klubben

Om Realdania By & Byg

Realdania By og Byg er et datterselskab af foreningen Realdania. Vi fører Realdanias mission og strategier om livskvalitet i det byggede miljø ud i livet gennem ejerskab af bygninger og arealer til byudvikling. Realdania By & Byg har siden 2003 restaureret 50 historiske huse i Danmark - og enkelte i Grønland, udviklet 15 projekter med eksperimenterende byggeri og 5 store projekter inden for by- og arealudvikling.

Læs mere om Realdania By & Byg