Indeklima i praksis: Hvordan kan vores eksisterende huse blive sundere at bo i?

Arrangementet er afholdt. Vil du have besked, når vi offentliggør alle resultater og erfaringer fra indeklimaprojektet Sunde Boliger Renovering, så tilmeld dig denne liste

___________________

Den 25. november i København kl. 13-15 kan du på et erhvervsarrangement få alle læringer og erfaringer fra det afsluttede indeklimaprojekt Sunde Boliger Renovering. Hør blandt andet om:

  • Hvilke indeklimaproblemer skal man sørge for at få løst først? Eller med andre ord – hvilke problemer truer vores sundhed mest?
  • Hvordan kan man løse problemerne? Og hvilke løsninger løser flest problemer? Og hvad koster løsningerne?
  • Hvordan kan man som rådgiver bruge læringerne fra projektet og indtænke indeklimaet i renoveringen? 

Tre ældre huse i Randers har i de seneste tre år fungeret som testlaboratorium, samtidig med at tre familier har boet i husene. Omfattende indeklimamålinger har kortlagt indeklimaudfordringerne i husene. De er herefter blevet renoveret for en halv million kroner hver, hvor de forbedringer som kunne løse de alvorligste og flest indeklimaproblemer, er prioriterede. Herefter er de faktiske ændringer i indeklimaet målt igen.

Med indeklimaforbedringerne er det lykkes at gøre husene væsentligt sundere at bo i. Hør om hvordan på erhvervsarrangementet.

Bliv erhvervsmedlem og få 2 gratis billetter  eller  Køb billet til arrangementet

Program

Erhvervsarrangement den 25. november 2021
Jarmers Plads 2, 1551 København V

Kl. 13.00-13.45 Introduktion til Realdania og Realdania By & Bygs arbejde med sundt indeklima
Jørgen Søndermark, arkitekt og projektleder i Realdania By & Byg, giver en overordnet introduktion til Realdanias og Realdania By & Bygs arbejde med sundt indeklima – bl.a. Sunde Boliger i Holstebro. Hvilke erfaringer har vi taget med fra tidligere projekter? Og hvad er et sundt indeklima? Hvordan har indeklimahjulet været brugt og videreudviklet som et værktøj til at afdække boligens indeklima?

Hør desuden om baggrund, mål, økonomi og proces for det netop afsluttede projekt ”Sunde Boliger Renovering”.

Kl. 13.45-14.30 Hvordan forbedres indeklimaet i tre ældre villaer?
Steffen E. Maagaard, koncernkompetencechef for Energidesign & Indeklima i MOE, fortæller om indeklimaprojektet i Randers:

  • Forsøgsdesignet: Hvordan blev indeklimaet målt i tre ældre villaer fra hhv. 1937, 1953 og 1962?
  • Hvad viste resultaterne før, under og efter renoveringen? Og hvilke indeklimaproblemer var de alvorligste i de tre huse?
  • Hvilke indeklimaløsninger blev implementeret i husene? Hvilke prioriteringer og dilemmaer har der været ifm. valget af løsninger? Hvad har løsningerne kostet? Og ikke mindst – har de virket efter hensigten?

Kl. 14.30-15.00 Hvordan kan projektets læringer og erfaringer bruges i praksis?
På baggrund af de praktiske læringer fra projektet lægger Jørgen Søndermark og Steffen E. Maagaard op til en fælles debat om, hvordan man som rådgiver, entreprenør eller håndværker kan hjælpe danske familier med at få et sundere hjem.

Sådan kommer du med

Sådan benytter du intro-tilbuddet

1) Tegn et erhvervsmedlemskab ved at udfylde formularen.
2) Vælg gratis velkomstgave. 
3) De 2 gratis billetter til erhvervsarrangementet i København sendes automatisk pr. mail til den oplyste mailadresse (værdi 1.040 kr.). 
4) Klik på "tilføj til kurv".
5) Indtast herefter jeres virksomhedsoplysninger og vælg betalingsmetode (kreditkort, faktura eller EAN).

Et års erhvervsmedlemskab koster kr. 1.000 ex moms (1.250,- inkl. moms.).

Køb billet til

Indeklima i praksis. Hvordan kan vores eksisterende huse blive sundere at bo i?

Torsdag den 25. november kl. 13:00 - 15:00
Jarmers Plads 2 (i spisesalen), 1551 København V

 

Eksempler på indeklimaforbedringer i de tre huse:

Om Realdania By & Byg Klubbens erhvervstilbud

15 års erfaringer fra mere end et halvt hundrede bygge- og restaureringsprojekter, og et ønske om at omsætte opsamlet viden og erfaringer fra papir til praksis til glæde for fagfolk i det byggede miljø. Det er baggrunden for Realdania By & Byg Klubbens erhvervsarrangementer. Kom med, når vi åbner døre over hele landet til arkitektur- og byggeoplevelser, der giver indsigt. Du ser projekterne, hører om mellemregningerne og kommer tæt på de konkrete løsninger.

>> Se en oversigt over Realdania By & Byg Klubbens øvrige erhvervsarrangementer

Yderligere information: Kontakt projektleder, kommunikation, Lise Vølund Jacobsen på tlf. 22 24 07 74.

 

Om Realdania By & Byg Klubben

Realdania By & Byg Klubben følger Realdania By & Bygs arbejde med historiske huse, eksperimenterende byggeri og byudvikling over hele landet. Selskabets projekter og virke formidles gennem klubbens arrangementer og tilbud til private og fagfolk. Som medlem kan man følge projekterne på tæt hold og få adgang til byudviklingsprojekter og enestående arkitektur og huse, der normalt ikke er åbne for offentligheden.

Læs mere om Realdania By & Byg Klubben

Om Realdania By & Byg

Realdania By og Byg er et datterselskab af foreningen Realdania. Vi fører Realdanias mission og strategier om livskvalitet i det byggede miljø ud i livet gennem ejerskab af bygninger og arealer til byudvikling. Realdania By & Byg har siden 2003 restaureret 50 historiske huse i Danmark - og enkelte i Grønland, udviklet 15 projekter med eksperimenterende byggeri og 5 store projekter inden for by- og arealudvikling.

Læs mere om Realdania By & Byg