Åbent hus på Gammelby Mølle den 17. november

Oplev Gammelby Mølle
Søndag den 17. november kl. 12.30-15.30

Alle er velkomne. Arrangementet er gratis. Bustransport fra Fredericia Banegård.

Adresse: Gammelby Møllevej 62, 7000 Fredericia.
Transport: Tilmeld dig og kør gratis med bus til og fra Gammelby Mølle. Bussen kører hver halve time fra Fredericia Banegård. Du tilmelder dig ved at købe billet til 0 kr. 

Bussen kører fra Fredericia Station Vest, Chr. Winthers Vej 1C.
Kl. 12.00 / 12.30 / 13.30 / 14.00

Parkering: Det er ikke muligt at parkere på eller ved Gammelby Mølle. Vi opfordrer alle besøgende til at benytte muligheden for at tage den gratis bus fra Fredericia Banegård. 
Tilgængelighed: Bygningerne og gårdspladserne med toppede marksten er ikke særligt velegnet for dårligt gående eller kørestole. 

BOOK DIN BILLET PÅ VORES HJEMMESIDE HER

Det kan du opleve: 

  • Oplev bindingsværket, som knytter sig særligt til egnen.
  • Gå en tur gennem de historiske stuer 
  • Oplev møllemekanikken i træ.
  • Bliv klogere på Realdania By & Bygs restaurering

Alle besøgende modtager en bog om gården.

Kom med arkitekten på rundvisning

Som optakt til Åbent hus kan medlemmer af Realdania By & Byg Klubben komme på en særrundvisning på Gammelby Mølle i selskab med arkitekt Anders Brüel, hvor man kan komme helt tæt på den tre år lange restaurering. Det sker tirsdag den 12. november kl. 13-14.30.

Kom på særrundvisning på Gammelby Mølle

Gammelby Mølle - et enestående samlet kulturmiljø

Gammelby Mølle med vandmølle, stuehus, avlsgård og mølledam udgør et enestående samlet kulturmiljø, der vidner om vandkraftens betydning og anvendelse i dansk landbokultur før industrialiseringen.

Møllens historie går 500 år tilbage. Den nuværende mølle med to vandhjul blev opført i 1827 med et rigt dekoreret stuehus og en imponerende avlsgård. 

Realdania By & Byg købte møllegården i 2021. Siden har gården undergået en omfattende restaurering. Bindingsværket stråler igen med kalkede tavl og tjæret træværk, mens et imponerende stråtag pryder avlsgården. I møllerboligen er hver stue farvesat som i starten af 1800-tallet, og de gamle vægmalerier fra 1843 kommer til sin ret.